Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2021-03-16 18:02

MSB/Tofvesson: AstraZenecas vaccin utsatt för påverkansoperation av främmande makt

MSB:s psyopsexpert Mikael Tofvesson uppger till Dagens Industri att AstraZenecas vaccin är utsatt för en påverkansoperation av främmande makt. Han vill inte namnge Kina eller Ryssland, men bland annat brittiska The Times har i höstas uppmärksammat att AZ:s vaccin utsattes för en öppen kampanj från Ryssland, inklusive nidbilder publicerade hos den ryska statskontrollerade televisionen.
Mikael Tofvesson, MSB
Tofvesson, som är enhetschef, expert och sakkunnig i psykologisk krigföring och påverkansoperationer, säger bland annat till Dagens Industri:
"Under en längre tid har vi kunnat se att aktörer som tillhör främmande stater även har bedrivit påverkan i de frågorna."
Han vill inte peka ut Ryssland eller Kina, som påstår sig ha vaccin som inte är godkända i EU, även om det inte finns något som talar för att åtminstone det ryska vaccinet är annat än en ren bluff. Inte ens ryssarna själva vill ta det ryska vaccinet. 

Medan MSB i sann svensk anda inte vill peka ut någon, så pekade ansedda brittiska The Times ut Ryssland i höstas, och ett antal websajter samt den ryska statstelevisionen som spred memes och desinformation om Oxford-vaccinet, dvs AZ:s vaccin. 

Icke-länk till betalvägg: 
Russians spread fake news over Oxford coronavirus vaccine
Officials suspected of ‘contemptible’ online ploy www.thetimes.co.uk/article/russians-spread-fake-news-over-oxford-coronavirus-vaccine-2nzpk8vrq

Dessa kampanjer var helt öppna och riktade mot länder man försökte få att köpa det påstådda ryska vaccinet.

Men det sker även mer subtilt. Tofvensson säger till DI:
"Så fort något negativt har rapporterats så förstärker man den bilden. Nu pratar jag bara om främmande makts påverkan och de som jobbar på uppdrag av dem."
Det har pågått en längre tid och inte bara denna veckan, även om det fortsätter. Man kan i sammanhanget fundera lite på det där med vilka som jobbar på främmande makt, och varifrån en del grupperingar kan få sin finansiering och tid att verka jobba mot myndigheterna dygnet runt.

Och desinformations- och påverkanskampanjen verkar fungera, eftersom man nu fått 24 av EU:s länder att stoppa AZ:s vaccin, trots att EU:s eget läkemedelsverk säger att de inte ser något problem eller förhöjd risk med vaccinet.

Det handlar om i grunden politiska beslut, och de ryska och kinesiska påverkanskampanjerna har alltså nått hela vägen in i maktens korridorer. FoHM förnekar förstås att de påverkats av påverkanskampanjerna, men springer bara som lydiga får i samma riktning som de som har påverkats eftersom svenska myndigheter efter ett år av angrepp från media, i sociala medier och även antagligen via påverkanskampanjer inte längre vågar göra annorlunda än andra och inte längre tänka själva.

Och i verkligheten fortsätter därmed svenskar att smittas, dö, bli svårt sjuka och eventuellt få långvariga komplikationer, inklusive nerv- och hjärnskador, samt barn går miste om skolgång och drabbas för resten av livet, och vi krossar vår ekonomi medan vi avstår från vaccin tack vare främmande makts påverkansoperation. Pfizers och Modernas vaccin kan inte nå de volymer som behövs för att ensamma vaccinera, utan påverkanskampanjerna riktas främst mot massvolymvaccin som AZ. Det finns de som säger att påverkansoperationerna inte kan orsaka skada, men här är ett konkret exempel på stora skador, rent av dödsfall på grund av desinformationskampanjerna, medan andra får sina liv förstörda. Andra får sina livsnödvändiga operationer inställda på grund av att pandemin drar ut på tiden när vi slutar vaccinera. Påverkansoperationer av främmande makt dödar och krossar människors liv just nu.

Icke-länk till Dagens Industris betalvägg: 
MSB: Astra Zeneca utsatt för påverkan av främmande makt https://www.di.se/nyheter/msb-astra-zeneca-utsatt-for-paverkan-av-frammande-makt/
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

25 kommentarer:

 1. Ja som jag skrev tidigare misstänkta länder är DAnmark och Norge....Men det kan ju vara andra länder som i sin tur lurat danskarna

  SvaraRadera
 2. Mycket märkligt, AstraZeneca och det ryska vaccinet bygger på samma teknik och ska dessutom samarbeta, kan det vara andra konkurrenter som ligger bakom.

  https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-astrazeneca-russia/putin-lauds-astrazeneca-as-it-signs-vaccine-tie-up-deal-with-russia-idINKBN28V1M2

  SvaraRadera
 3. Tycker det här påminner om när Kim Il Sung slog 18 hole in one i rad.

  SvaraRadera
 4. Putins diktatur är källan, men kommer det att sägas öppet? Varför sägs det inte öppet? Kan det vara hur man fått fram det hela som behöver döljas?

  Förhoppningsvis släpps vaccinet igen på torsdag, men många kommer vara rädda och vilja ha ett annat vaccin. Krävs nu att regionerna ser till att ha reserver av yngre att vaccinera med AstraZeneca.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enkelt löst. Du får inte veta vilket vaccin du fick förrän efteråt. De kommande vaccinationspassen på det, så är problemet löst.

   Radera
  2. Blind Date med vaccinationsnål?

   Radera
  3. Det här med vaccinpassen verkar vara alla sossars våta dröm. Sovjetunionen hade inrikespass för resor och Kina har sitt system för social credit. Tro mig, Ygemans barnsliga fantasier om detta kommer inte förvekligas.

   Radera
 5. Kreml spinner lögner och lyckas få det ena EU-landet efter det andra att köpa det ryska vaccinet och därmed vinna propagandasegrar. Jag kommer aldrig, aldrig, aldrig någonsin att ta det ryska eller kinesiska vaccinet mot Covid-19. Normalt är jag ingen överdrivet paranoid person, men att låta någon spruta ryskt eller kinesiskt vaccin in i min kropp, där går gränsen.

  Putin drar sig inte för att använda kemiska stridsmedel mot sina meningsmotståndare och han ljuger så att näsan snart räcker tvärs över hela den euroasiatiska kontinenten. Inte en chans.

  Nu har jag turen att redan ha haft Covid-19, så jag kan kosta på mig att vänta ett tag tills jag kan välja själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://www.theguardian.com/us-news/2021/mar/16/russia-interfere-2020-us-presidential-election-trump-biden

   Radera
  2. https://www.who.int/news/item/17-03-2021-who-statement-on-astrazeneca-covid-19-vaccine-safety-signals

   Radera
 6. GB har nu nått 25 miljoner givna vaccindoser och alla siffror pekar nu åt rätt håll. Jag önskar man kunde säga detsamma om Sverige :-(
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-9368641/Britains-Covid-daily-death-toll-HALVES-week-110-victims.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Restriktioner fram till 23 Juni. Största BNP fallet på 300år. Nä England är inget mönsterland direkt vad gäller hanteringen av Covid-19.

   Radera
  2. Nej, givetvis är det mycket smartare, att som i Sverige, se till att avveckla den äldre delen av befolkningen.
   Ett kostnadskrävande köttberg :-(

   Radera
 7. Var inte Sputnik V studien peer reviewed i The Lancet? Eller var det fake news?

  "Han vill inte peka ut Ryssland eller Kina, som påstår sig ha vaccin som inte är godkända i EU, även om det inte finns något som talar för att åtminstone det ryska vaccinet är annat än en ren bluff. Inte ens ryssarna själva vill ta det ryska vaccinet. "

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men siffrorna de fick var från ryssarna. I rest my case.

   Radera
 8. Nu stoppas ju inte AZ vaccin av en påverkankampanj utan för läkare upptäckt bevisade komplikationer kopplade till vaccineringen. Eller har jag missat nått????

  SvaraRadera
  Svar
  1. 17 döda i blodproppar på vad är det, 25? miljoner vaccinerade. Hur många hade dött om dom fick c19? Ungefär 125 00 - 250 000 på 25 miljoner smittade.

   Även om det kan orsaka blodproppar hos en minimal del av befolkningen är det bättre än alternativet.

   Radera
  2. Lägg till tiden då dom drabbade haft vaccinet i kroppen som en faktor så betydligt mer anmärkningsvärt. Observera att det är dödsfall kopplad till vaccinet inte död av andra orsaker

   Radera
 9. Jepp, läste i sydsvenskan en artikel av en utrikeskorrespondent som utan att behöva köa eller boka tid strosade in på GUM i Moskva och fick sputnik 5. Ryssarna själva litar inte på sitt eget vaccin.

  Där krävs det nog att diktator Putin himself tar vaccinet i direktsändning för att kanske få en bråkdel av de ryska skeptikerna att vilja vaccinera sig.

  Läser här och var att det finns svenskar som lirar hellre på sputnik än på azvaccinet..... Helvete.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och som tror på siffrorna i Lancet. Världens bästa vaccin, med världens högsta siffror, noll biverkningar och behöver inte kylas, och togs fram på några vckor. Tjena. Lancet skriver till och med efter publikationen att vaccinet fått kritik pga brist på transparens, fusk och för snabbt framtaget, men att "siffrorna presenterade här är ju fina".

   Radera
 10. @ Putte:

  Menar du att du kan se vilket vaccin det är i sprutan som sättes i Putins arm om han gör det i direktsändning? Hur vet du att det inte är vatten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det imponerande hur begåvade en del är.

   Radera
 11. Även Sydafrika bedriver en påverkanskampanj mot Sverige, och påstår nu att AZ vaccinet inte ger skydd mot den sydafrikanska mutationen. Ändå intressant hur hela världen är så fokuserade på att jävlas med en blåsig håla långt uppe i norr :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 12. FÖr att sätta skräcknyheterna i blodproppar i perspektiv:

  "Varje år dör fler svenskar av blodproppar än av bröst-, prostatacancer och trafikolyckor tillsammans. Till viss del beror detta på en låg kunskap om symptomen, vilket gör att många som drabbas av blodproppar i ben och lunga söker vård för sent, eller inte alls."

  Källa: www.worldthrombosisday.org

  Efter lite FU fann jag att alltså fler än 6000 människor i Sverige avlider till följd av nämnda dödsorsaker per år. Ännu fler avlider alltså som en följd av blodpropp.

  Hur många misstänkta fall av av blodpropp i samband med AZ-vaccinet har vi hittills? Noll.
  Och om vaccinationerna kommer pågå i ett års tid, vilket nu inte känns helt främmande, så borde alltså ett flertal samband uppstå där en person som nyligen fått vaccinet hastigt avlider till följd av blodpropp.

  Att ens dessa nyheter får spridning. Minst sagt en lyckat desinformationskampanj...

  SvaraRadera