Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2021-03-29 15:16

MÖP-måndag: Officerstidningen finns nu som websajt

Dags för lite MÖP-måndag. För försvarsintresserade är fackförbundet Officersförbundets tidning Officerstidningen en utmärkt källa för att följa den faktiska utvecklingen av och inom Försvarsmakten, utan tillrättaläggning av myndighetens kommunikatörer. Efter att bara funnits som papperstidning för närmast sörjande eller som PDF finns den numera som en mer lättillgänglig websajt.
Senaste pappersutgåvan av Officerstidningen

Officertidningen finns nu alltså som en riktig websajt, vilket gör artiklarna mycket mer lättillgängliga, sökbara och exempelvis rankade efter mest lästa, senaste nytt och andra lite mer moderna påfund.

Tidningen skickas fortfarande ut i pappersform till Officersförbundets medlemmar, men tillgängligheten för andra ökar på detta vis rejält. Bra jobbat av chefredaktören Owetz och Officersförbundet.

Nu återstår att Försvarsmaktens egen interna personaltidning Försvarets Forum också tar steget ut till att bli en fullfjädrad webtjänst och inte bara erbjudas som PDF till utomstående. Dessa två är antagligen bland de bästa breda öppna  nyhetskällorna att följa för den interna och faktiska utvecklingen inom Försvarsmakten. Till detta kommer olika vapengrens- eller truppslagstidningar, som Tidningen Hemvärnet (ej online alls) eller Tidningen Kustjägaren (ej online med nyare nummer).
Senaste numret av Tidningen Kustjägaren
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

11 kommentarer:

 1. "utan tillrättaläggning av myndighetens kommunikatörer"
  Istället får man information tillrättalagd av fackförbundets kommunikatörer.

  SvaraRadera
 2. Tidningen Hemvärnet finns numera online till viss del.
  https://tidningenhemvarnet.se/

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas att det är OK att ställa en orelaterad MÖP-fråga i kommentarsfältet:

  Är det nån som känner till en välsorterad återförsäljare av Arktis (Arktis.co.uk) produkter inom EU? Eller måste man webbhandla deras grejer från UK och betala moms??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moms kommer du väl aldrig undan?

   Radera
  2. Terrängs franska gren har en del online. Jackor o dyl finns i en del danska webbutiker också.

   Radera
 4. Jag fastnade direkt för krönikan "Jag handlägger, alltså finns jag" 🤓
  https://officerstidningen.se/jag-handlagger-alltsa-finns-jag/

  Slöseriet inom försvaret kanske är en myt? Det lattjas inte så mycket med diesel och granater utan kostnaderna "sitter i väggarna".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den skribenten satte en månadslön inkl OB på att attentatet på Utöya utfördes av islamister. Ha det i bakhuvudet innan du förutsätter att han faktiskt har något smart att säga.

   Radera
  2. Och sådant minns du? Eller har du en lista över folk som är längre än ja du vet vilken kroppsdel som avses? Skriven i Comic sans font 4.

   Radera
 5. Off-topic: Underligt nog (eller kanske inte) inga kommentarer alls om H&Ms editerande i Sverige, eller har jag bara missat det?

  https://fortune.com/2021/03/26/brands-respond-xinjiang-cotton-china-hm-zara-hugo-boss-fila/

  Nåja, kanske inte lika kul i hyckleriets hemland Sverige att för hemmapubliken lyfta fram hur H&M vänder kappan efter vinden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lätt att prata om hyckleri när man inte är ansvarig för tiotusentals människors jobb.

   Radera
 6. För MÖP-intresserade finns ju även Barents Observer som har ett öga på vad som händer i arktis. Blockas antagligen liksom bloggen i Ryssland vilket får se som ett kvaltetstecken. https://thebarentsobserver.com/en

  SvaraRadera