Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2021-03-17 15:33

Ett ödmjuk förslag till elbolagen för att nå MP:s vision - avfolkning, sterilisering och retroaktiv abort

Nu när Miljöpartiet vill tvinga elbolagen att få sina kunder att minska elförbrukningen, så är bloggens ödmjuka förslag att elbolagen använder detta ekonomiska incitament och lagstadgade krav på minskad elkonsumtion till att helt enkelt via avfolkning och retroaktiv abort få färre kunder inom sina elnätområden. Detaljer nedan.
En sån bra idé!
Grundproblemet för Miljöpartiet är att Sveriges befolkning ökar, och att människor till skillnad mot miljöpartister har en drift att få ett bättre liv. När befolkningen ökar med kanske en procent om året, så ökar också energiförbrukningen med en procent, även om ingen får det bättre. Om befolkningen dessutom anstränger sig för att få lite bättre liv så ökar energikonsumtionen ännu mer, eftersom välstånd förutsätter energiförbrukning.

Mer folk ger fler arbetsplatser, fler bostäder, mer transporter av allt från toalettpapper och mat, till resor till jobbet eller resor till vallokalen där man röstar på Miljöpartiet.

Miljöpartiet vill nu via lagstiftning tvinga elbolagen att få sina kunder att konsumera mindre el, eftersom Sverige förra året bara hade ett överskott på 25 TWh el tack vare industrinedläggningar och medföljande Europas tredje högsta ungdomsarbetslöshet. TWh som kunde använts inom landet till miljövänlig produktion, jobb, välstånd och medföljande välfärd.

I många andra länder i Europa är barnafödandet lågt, vilket förstås är mycket bra för miljön, men inte i Sverige. Detta måste åtgärdas så vi kan minska elförbrukningen. I grunden innebär ju ett barn ökad förbrukning av varmvatten, belysning, energi till datorer och sedan värme och lokaler för dagis, skola med mera. För att inte tala om behovet av energislukande arbetsplatser när man väl blivit vuxen.

Ett ödmjukt förslag är helt enkelt en lösning med en kombination av tre strategier.

1. Sterilisering

Elbolagen erbjuder helt enkelt kunderna en enkel sterilisering, så att de inte kan få barn. Priset sätts utifrån hur de så kallade vita certifikaten som Miljöpartiet vill införa prissätts. Kanske kan man få en engångssumma om 50 000:- SEK av elbolaget för att inte skaffa barn? Billigare än att installera bergvärme iaf. Problemet med stigande elkonsumtion på grund av barn elimineras.

2. Avfolkning

Steriliseringarna ovan gör förstås inte att konsumtionen minskar, bara att den inte ökar, utan för det krävs att befolkningen minskar. Elbolagen kan enkelt ordna detta genom att köpa alla bostäder som är till salu. Sedan låter man dessa stå tomma, förstås ouppvärmda, så går konsumtionen ner rejält. Därtill minskar behovet av förskolor, skolor, vårdcentraler och annan service vilket minskar energiförbrukningen ytterligare. Förhoppningvis leder den minskande befolkningen till att allt fler företag går i konkurs, och man får en kaskadeffekt av energibesparingar.

Därtill bör det vara mycket lönsamt och enkelt att skaffa de vita certifikaten genom att hyra lägenheter och låta dem stå tomma, tillika ouppvärmda. Kanske man man som elbolag rent av betala överhyror, högre än de reglerade hyrorna för privatpersoner, så det blir en dubbel vinst för kommunen som oftast är hyresvärd - högre hyror, mindre slitage på fastigheterna och mindre behov av t ex dagis och skolor, samtidigt som högre hyror gör att kommunens fastighetspåve kan skriva upp värdet på fastigheterna och därmed få högre bonus.

3. Retroaktiv abort

Slutligen kan det snabbaste sättet att minska befolkningen vara retroaktiv abort. Man kan erbjuda äldre, säg 70+ gärna fattigpensionärer, en klumpsumma kanske en halv miljon kronor, mot att de ett år senare inställer sig på abortkliniken för retroaktiv abortering. Tills dess kan de festa upp pengarna och spendera den sista tiden i livet i sus och dus. Erbjudandet kan förstås även accepteras av yngre personer, vilket kan ge ännu större besparingar både idag och i framtiden.

Den därefter tomma bostaden köps sedan upp eller hyrs av elbolaget, så ingen annan flyttar in. Man sparar även in energikonsumtion på service som vårdcentralen mm.

Det torde alltså vara högst realistiskt och möjligt att uppnå Miljöpartiets vision om minskad elkonsumtion, så vi kan exportera ännu mer el till andra länder istället för att använda den för att skapa välstånd, arbeten, bättre liv och välfärd för de som bor i Sverige. 

Sterlisering - avfolkning - retroaktiv abort!

Tack, och låt oss tillsammans realisera denna vision om ett bättre, mer miljöpartistiskt Sverige.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

38 kommentarer:

 1. Klokt och mycket mer humanistiskt än Jonathan Swifts dito förslag.

  SvaraRadera
 2. Ge dem nu inte några nya förslag...

  SvaraRadera
 3. Punkt 4. Förbjud alla former av vaccinering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kostar energi i form av sjukvård.

   Radera
  2. Mer energieffektivt att bara lägga ner alla sjukhus. Både spara energi och snabbt minska befolkningen.

   Radera
  3. Kan ju ske successivt, genom att man minskar antalet vårdplatser. Eller vänta, det gör man ju redan.

   Radera
  4. Ja det vore ju tokigt om inte administration växte snabbare än direkta vårdinsatser.

   Radera
  5. 🤣🤣🤣🤣🤣

   Radera
 4. Stänga av elförsörjningen till vattenverken.

  SvaraRadera
 5. Man kan ha en cirkulär befolkning. Ska någon ha barn så får föräldrarna se till plocka bort någon annan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Behövs en ny expertmyndighet för detta som utfärdar intyg om att detta utförts på ett miljövänligt sätt förstås. ESG certifierat...

   Radera
 6. Avskaffa föräldraledigheten med föräldrapenning, barnbidrag, VAB och låt dagisen bli till 100% avgiftsfinansierade. Då lär barnafödandet minska efter ett tag.

  SvaraRadera
 7. Alltså, ärligt, jag har inte så långt kvar till övre undergångsåldern och reflekterar en del över livets realiteter. Det kan mycket väl uppstå ett läge där jag skulle välkomna en klumpsumma i utbyte mot en snabb exit.

  Vi vet att döden kommer förr eller senare så det finns ingen anledning att vara så uppstressat rädda som vi är. Om jag är 92 och eländigt sjuklig kan jag tänka mig en exit i något lajv med tema "Franska Revolutionen" - swish - bonk - donk - klart! Hellre det än att ligga och rossla med hjärtsvikt och lungödem måmader i sträck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Attestupa! Nu är det ju inte alla som gillar höga höjder, så det borde finnas några humanare alternativ för de som är höjdrädda.

   Radera
 8. Man borde väl isåfall förorda oljeeldning för värmen? Det måste väl vara den eletricitetssnålaste uppvärmningen? För elda med ved, det är ju dåligt för miljön!

  SvaraRadera
 9. WTF: retroaktiv abort ?
  Det är ren slöseri, först inga medikament för bättre köttkvalitét.
  Sen Soyle... ähm Wilderäng Green på Matkassen.

  SvaraRadera
 10. 4: Omvänt barnbidrag: Från 18 års ålder får du 1000 kronor för varje månad som du INTE skaffar barn. Gäller för upp till sammanlagt 8 barn, så funkar i praktiken som ett slags UBI av den sorten som MP ändå vill införa. Två flugor i en smäll! Win-Win!

  SvaraRadera
 11. Håller inte riktigt med förslag nr 3 retroaktiv abort. Att leva i sus och dus för 500k kräver ju enorma mänhder energi och då blir det ju ingen vinst, i bästa fall plus minus noll

  SvaraRadera
 12. :D
  Men vem ska åka med de rekorddyra snabbtågen när MP har lyckats med sin folkmordspolitik?

  SvaraRadera
 13. Retroaktiv abort är ett moraliskt intressant diskussionsämne:
  Förespråkare av fri abort brukar ofta(st) vara emot dödsstraff
  Förespråkare av dödsstraff är ofta emot fri abort.
  Jag får liksom inte ihop det.
  Är man för abort så spelar det väl ingen roll om den genomförs 20:e veckan eller 20:e året?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej precis, och varför stanna vid ett befruktat ägg? Spermier är ju också en livsform som mördas av oaktsamt hanterande av genitalierna.
   Här finns myckat för våra liberalkonservativa att ta tag i. Händerna på täcket!
   /Håkan

   Radera
  2. Har reflekterat över detta fenomen, och försökt få klarhet i det hela genom samtal med båda sidor. Men inte lyckats.... folk har generellt problem med att vara konsekventa och medvetna om sin inkonsekvens

   Radera
  3. Katolska kyrkan är konsekvent nuförtiden. De är emot båda

   Radera
 14. Hur fungerar det med migrationspoltik/invandring. MP propagerar väl för att rädda människor från andra länder. Ge dem ökat välstånd och jämlikhet = energiåtgång. Dörrarna är vidöppna.
  Samtidigt som vi ska minska energiåtgången. Det betyder ännu mer nedskärning för vi alla som redan är etablerade här.
  Kanske vore bättre med netto export/import. Vi börjar med alla MP.

  SvaraRadera
 15. Frågan är om inte bloggaren här gör sig skyldig till plagiat. Nämligen av det Gröna tankegodset som den uttryckts av dess ledande ideologer.

  Det finns en bok skriven av Drieu Godefridi som i engelsk översättning har den talande titeln "The Green Reich". Det är egentligen två böcker; en faktaspäckad del med massor av namn, citat och referenser och en fiktion om ett hur ett grönt samhälle kan se ut, med ledning av vad de gröna ideologerna skrivit och sagt. Just avfolkningen kallas "frivillig kompostering" i Godefridis version.

  Den som har läst The Green Reich förstår med en gång varför Miljöpartiets politik ser ut som den gör. Observera att de gröna tankarna uppstod långt innan någon tänkt på klimatpolitik, vilken endast är ett instrument för att uppnå det gröna paradiset.


  Amazons presentation av boken: "THE GREEN REICH — GLOBAL WARMING TO THE GREEN TYRANNY. Ban everything we can, eco-tax the rest: this could be the motto of the environmentalists in politics. If human CO2 is the problem, then Man must be restrained, controlled, suppressed in every one of his CO2-emitting activities: that is to say, in the totality of his actions. Researching environmentalism from the root of its anti-humanist ethic to the staggering heights of its actual demands — banning cars, aircraft, meat, nuclear energy, rural life, the market economy, modern agriculture, in short, post-Industrial-Revolution modernity — Drieu Godefridi shows that environmentalism defines a more radical ideology in its liberticidal, anti-economic and ultimately humanicidal claims than any totalitarian ideology yet seen. "Dividing humanity by a factor of ten” is the environmentalist ideal. "Godefridi says we have good reason to be alarmed."

  SvaraRadera
 16. Du bör förtydliga att detta är ironi, annars finns risken att någon politiker drar igenom förslagen.
  Det finns ganska många länder som använt liknande metoder med framgåmg.

  SvaraRadera
 17. Problemet är väl inte så mycket MP som de andra partier som glatt låter dem få inflytande.

  SvaraRadera
 18. Såg Löfven i 30 minuter. Han varnade lidelsefullt för samarbete M och SD och vad det kan innebära. SD kommer inte att samarbeta utan egna krav menade han. Han var så enträgen om just det att han säkerligen pratar utifrån egen erfarenhet med MP. Stackars, stackars Löfven vad han måste ha fått utstå för att behålla makten. Det var kontentan i varje fall för mig. För en sosse var det ett starkt ställningstagande förstås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var också mitt intryck. Tänkte även att här har vi en man som verkligen vill behålla makten till varje pris.

   Radera
 19. Det var inte OT Löfven har gjort MP politik möjlig.

  SvaraRadera
 20. Varfőr inte avskaffa allt?

  SvaraRadera
 21. Blir väl något krav att man ska sänka sin (hushållets) årsförbrukning med X% per år för att undvika böter.

  SvaraRadera
 22. Kan man inte bara klippa stamnätet? Sverige skulle bli miljöpartistiskt urgrönt över en natt.

  SvaraRadera
 23. Käre bloggare, det är såna här inlägg som gör att man fortsätter läsa!

  Säger en vars gård drar 54 mWh/år...

  SvaraRadera