Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2021-03-23 07:44

Börserna vänder ner i Asien på tisdagsmorgonen

Efter positiva börser i Stockholm och USA under måndagen vänder marknaderna ner i de asiatiska tidszonerna under tisdagsmorgonen.
Vänder nedåt
OMXSPI stängde på måttliga +0.22% under gårdagen, medan amerikanska S&P-500 gick +0.70% och teknikbörsen Nasdaqs 100-index gick +1.71%.

I Asien vänder dock börserna ner nu under morgonen. I skrivande stund är ASX 200 -0.11%, Hang Seng -1.68%, Nikkei 225 -0.61% och Straits Times -0.00%.

USDSEK ligger på 8:54 och guldpriset på 478:- SEK per gram. De amerikanska långa marknadsräntorna föll tillbaka under måndagen, vilket kan förklara börsuppgången på framför allt Nasdaq, givet att börsen återigen bryr sig om räntan, vilket annars verkar vara ett högst stokastiskt samband men kul berättelse att dra som förklaring när det passar.

Annars är det så pass mycket halvledarbrist nu att exempelvis Kina-Volvo stoppar produktionen, vilket är ett intressant exempel där brist på något begränsar tillväxten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar