Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2021-02-28 14:32

Stora bloggläsarundersökningen 2021: Medianålder 42 år, 4.4% kvinnor

Frågan om fördelningen på bloggläsarnas ålder kom upp, så det är väl lika bra att redovisa utfallet för ålder och kön i den stora bloggläsarundersökningen för 2021. Medianåldern var 42 år på respondenterna, varav 4.4% hade uppgett juridiskt kön kvinna. 75% av läsarna är yngre än bloggaren.
Åldersfördelning bloggläsarna 2021 efter juridiskt kön och ålder
Specifikt var medelåldern för juridiskt kön kvinnor 43.1 år och för män 43.6 år. Medianen var 42 år. 75.5% av läsarna var yngre än bloggaren och 2.8% hade uppgett samma ålder. På grund av den låga andelen svar juridiskt kön kvinna är förstås åldersfördelningen för dessa läsare rätt osäker.

Lite mer siffror. 5.5% är under 30 år, 36.1% är i åldern 30 - 39 år, 33.9% är 40 - 49 år och 13.6% är i åldern 50-59. 6.3% är 65 år eller äldre.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

29 kommentarer:

 1. Mer tantsnusk på bloggen då för att locka fler kvinnor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får be Ben Dover gästblogga.

   Radera
  2. Tveksamt om Ben Dover uppfyller definitionen av tantsnusk. En poäng för gott försök.

   Kanske mer bilder och blogginlägg om katterna och växthusen kan fungera? :)

   Radera
  3. Tycker inte bloggen ska börja med "kvinnoämnen", det finns så monstruöst många andra som redan sysslar med det och uppnått någon slags fulländning. Och nu tänker jag vara kontroversiell: Vill kvinnorna inte läsa om viktiga ämnen så är det deras förlust.

   Ser fram emot gästinlägg från Ben Dover.

   Radera
  4. Bloggaren har väl bara en enda stor och lurvig katt? Namnet är fortfarande hemligt, det kanske ingår i något lösenord?

   Radera
  5. Apropå katten, har bloggarens katt insett att det är MARS och att katter brukar bli ganska tokiga så här års? Nu är det dags att gå ut och slåss med andra katter, pissa revir överallt och klättra upp i träden och jama för fullt. Och springa omkring och prov-klösa på alla möjliga underlag, både ute och inne? Sprida sina gener över hela traktens kattbestånd? Förvandlas från en gullig Mogwai till en ilsken och stygg Gremlin efter midnatt?

   Radera
  6. Har Katternas Lands Organisation "KLO" lokalavdelning i Sätila fått igenom sina krav på en egen katt-lucka i storlek XXXL ännu? Kanske en hundlucka? Vi fick problem när kattluckan var monterad på dörren: det kom in en stor, okastrerad hankatt, som pissade revir inne hos oss. Vi blev tvungna att skaffa en kattlucka med nyckel, men då fastnade katten i olika järnföremål med sin magnetnyckel. Nyckeln försvann ibland, men katten lärde sig att öppna luckan med sin klo och "ryggsimma" in genom luckan.

   Radera
 2. Är detta en demografi som legat fast under åren eller har medelåldern ökat? Dvs det finns en generation som "vuxit upp" med bloggen och fortsätter att följa den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror den ökat från 39 till 42 på 3-4 år.

   Radera
  2. Cornu är som ett värdebolag :)

   Radera
  3. Eftersom medelåldern ökat med tre år under tre års tid, innebär det att det är samma gäng som hänger här, åt efter år?

   Radera
  4. Eller så ligger bloggarens mentala utveckling hela tiden åtta år efter och attraherar därmed en läsekrets som alltid är åtta år yngre?

   Radera
  5. Fan vad bra, om 20 år kommer man att med samma gamla vanor hitta info om bra hemtjänstföretag och eldrivna rollatorer.

   Radera
  6. Hemtjänsten kommer försvinna.
   Den är helt onödig. Konstigt att man inte krigar om ansvar oc pengar helt.
   Nog öfr att de förösker men men...

   Radera
  7. I min hemkommun Värmdö är hemtjänsten nästan på väg att försvinna. De flesta privata hemtjänstföretagen på Värmdö har gått i konkurs eller lagt ner verksamheten pga dålig lönsamhet. Det beror delvis på att man inte får betalt för "kort återbud", när kunden säger nej till hjälpen vid dörren eller är bortrest utan att avboka besöket. Plus att man inte får betalt för bilresan mellan kunderna. Nu ska även resten av den kommunala hemtjänsten privatiseras, även ute på öarna. I många fall har tiden för insatserna halverats, så det blir inte så mycket hemtjänst kvar. Kan man koka gröt på spisen och kaffe och diska på 9 minuter?

   Radera
 3. Du får skriva skvaller om en kändis så kommer Quinnorna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har sett ut så här sedan start.

   Radera
  2. Jag är tämligen ointresserad av skvaller, trots att jag är kvinna. Däremot är jag intresserad av försvarsfrågor, kanske pga att min pappas by på Karelska näset bombades sönder till 85% (inklusive kyrkan) av Ryssland och togs på nytt av Sovjetunionen efter en kort fredsperiod med tillbakaflyttning och återbyggande. Plus att ryssarna flygbombade evakueringståget fullt med civila, bl a min pappas familj. Omkring 60 barn dog på olika evakueringståg från Karelen. Många civila dog också på olika fångläger på den ryska sidan.

   Min pappa låg på ett sjukhus i Viborg pga blindtarmsoperation som 10-åring, när kriget bröt ut den 30 november 1939, när Sovjetunionen anföll Finland utan krigsförklaring. Ryssen flygbombade sönder bangården intill sjukhuset, när pappa stod vid ett fönster och tittade på.

   Radera
  3. Ryssland ska vara Sovjetunionen, förstås.

   Radera
 4. För min del bar det de ekonomiska inslagen son fick upp intresset för Bloggarn, är det så generellt att kvinnor är mindre intresserade av ekonomi? Intag till universiteten borde ge lite ledning.
  All respekt för Bloggarns författarskap som vuxit med åren.
  Oavsett fördelning uppskattas inläggen!

  SvaraRadera
 5. Hmmm. Ja nu känner jag mig ju väldigt speciell som läsare sedan 2 år tillbaka och i mitten av 20-årsåldern. Kommer knappt ihåg hur jag hittade hit första gången men det var ju definitivt inte p.g.a militärt överintresse... Är ju en del av den förlorade generationen där.

  Det lär nog ha varit Jan Bolmeson som länkade hit i samband med något inlägg om bostadsbubblan. Det tackar jag för :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du? Pengar är ju gratis numera. Så var det inte när bloggaren var i din ålder.

   Radera
  2. Jag är riktigt trött på pengaprat nu. Kom igen, detta är kört bara att blåsa på med triljarder egentligen det blir ju så ändå, vi vet vi som sett PPT in action... Så om nån säger "vi har inte råd" ta ett lån då. Och bråkar de be dem förklarar den globala macron

   Radera
  3. @Saihtam

   Du är inte ensam! Jag tror jag började följa bloggen när jag var runt 22-23 år. Sannolikt ingooglad. Jag roas inte heller av den ständiga krigshetsen här, omodern och gubbig men den är som tur enkel att hoppa över.

   Radera
 6. Ja hur man hittade den första gången borde kunna vara en intressant frågeställning, jag tror att det var någon grafik som google hade med som träff på något. Men många år sedan nu så osäker. Undrar om man skulle kunna reda ut sen när.. Men jag vill minnas att bloggaren var anonym, blev det publikt i samband med boksläpp?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har hängt här sen 2008 eller nåt. Fokus har ändrats rätt mycket, som sig bör. Mindre ekonomi och mer annat.

   Radera
  2. Gamal Gube nu vår bloggare, ska rädda världen och fräsa testa och käka lyxmat och resa o gå på spa.
   Jag säger bara han Rosning. Vad tror han om människan?

   Radera
 7. Jag hamnar alltid på korvfester…

  SvaraRadera