Aktuellt

Fem KTH-forskare: Höghastighetsbanorna kan inte motiveras av klimatskäl

Fem forskare från KTH skriver i en debattartikel att Miljöpartiets höghastighetsbanor inte kan motiveras av klimatskäl, då de "inte led...

2021-02-19 08:36

Röd börsfredagsmorgon i Asien

Alla index bloggen följer i de asiatiska tidszonerna är röda på morgonen efter nedgångar i USA under torsdagen.
Rött
I USA stängde S&P-500 på -0.44% och Nasdaq 100 på -0.45%. OMXSPI stängde i Stockholm på -0.46% i ruggigt stabila siffror mellan indexen. Dollarn är ner något till 8:29 USDSEK och guldpriset ligger på 473:- SEK per gram.

I Asien gapar det rött över hela linjen av index bloggen följer.

ASX 200 går -1.34%, Hang Seng -0.10%, Nikkei 225 -0.72% och Straits Times -0.96%.

Och Gamestop-aktien fortsatte nedåt, efter att stödet runt 50 USD fallit. Aktien handlas nu på 40:69 USD och området runt 40 USD kan utgöra ett nytt stöd. Annars är det 20 USD som gäller härnäst. Drygt 24 000 svenska småsparare sitter kvar hos Avanza och har inte gjort en förlust så länge man inte har sålt utan drömmer om att aktien ska stiga iväg igen.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

2 kommentarer:

  1. 9 tusen aktieägare hos Avanza trodde de vunnit på Lotto då Finwire kablade ut att SEB höjt riktkursen från 184 till 395 SEK i Oncopeptides. Sen visar det sig att det bara är en bluff då Bloomberg farit med felaktiga siffror och tidigare riktkurs 184 kvarstår.
    Gissa två gånger vem som sålde på den höjda riktkursen. Enskilda så klart. Inte ett dugg shady.

    SvaraRadera
  2. När svensk media väl snappar upp något är det redan för sent, oavsett vad det handlar om. De som följde historien på twitter (eller CNBC för den delen) hade dock möjligheten att tjäna en hacka, förutsatt att man gick ur i tid.

    SvaraRadera