Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2021-02-25 12:33

Reklam: Ej för dig som inte fyllt 25 år

Lars Wilderängs Preparatus Supervivet finns i Systembolagets beställningssortiment som 75406.

98.6% av bloggens läsare är över 25 år enligt den stora läsarundersökningen 2021, så 70-30-regeln för alkoholreklam uppfylls.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

9 kommentarer:

 1. Synd att jag är en öl-drickare, ifos så är flaskan med etikett lite kuriosa-gick det något ex till "Enheten" i Karlsborg? Har en kuriosaflaska Absolut med M-nummer samt tre kronor på... Lite roligt med dylikt.

  SvaraRadera
 2. När kommer ditt vita alt bubbel? Dricker inte mycket rött. Såg att GW släppt bubbel, nån som smakat?

  SvaraRadera
 3. Hur länge ska man lagra de här?
  Vår vinkonsumtion är nu i småbarnsföräldralivet av förklarliga skäl försumbar, men har blivit med ett utrymme som passar sig som vinkällare och tänkte börja samla på mig flaskor som kan avnjutas när livet gått in i en annan fas :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästa fas är när du måste gömma alla alkoholhaltiga drycker så inte de små telningarna dricker upp det.

   Radera
 4. Hur länge ska vi fortsätta med dessa beskäftiga varningstexter på alkoholreklamen? Var det ett lagkrav för att vi skulle få ha reklam för dessa farliga drycker enligt EU-regler? Alkohol får bara säljas till garanterat vuxna, dvs som fyllt 21 år. Är inte vuxna medborgare mogna nog att förstå vad det innebär att köpa alkohol? Behöver vuxna dessa pekpinnar? Vem är det som författar dessa töntiga texter? Socialstyrelsen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vuxna människor?

   Har du inte kollat senaste valresultatet eller sifo-mätning?!!

   Radera
 5. Då skulle du se cigarettpaketen i Australien och Nya Zeeland.

  SvaraRadera