Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2021-02-25 08:23

Positiva Asien-börser på torsdagsmorgonen efter positiv onsdag

Efter en positiv börsonsdag i Europa och USA stiger börserna i Asien under torsdagsmorgonen. Guldet fallertillbaka, men kronkursen är rätt stabil.
Bullen är tillbaka, eller?
OMXSPI stängde på +0.79% och storbolagsindex OMXS30 på +1.01%. Samtliga europeiska index bloggen följer steg, t ex gick tyska DAX +0.80%.

I USA gick S&P-500 +1.14% och Nasdaq 100 +0.81%. USDSEK ligger stabilt på 8:27, men guldpriset har fallit tillbaka igen till 477:- SEK per gram.

I Asien forrtsätter gårdagens uppgångar i Europa och USA. ASX 200 +0.83%, Hang Seng +1.63%, Nikkei 225 +1.67% och Straits Times +1.72%.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

7 kommentarer:

 1. Inte för att vara sån, men förtjänar inte GME att omnämnas som gick +100% igår i USA och ytterligare +100% i aftermarket? (Och var uppe på $200 å nosade å ligger just nu omvandlat runt $150-ish på europeiska börser), med tanke på att du nämnt dess kraftiga nedgång när den var?

  SvaraRadera
  Svar
  1. What is the difference between investors and speculators?
   The investor is the guy who is on the wrong side of the trade.

   Radera
 2. eller nämna att Fedwire ligger nere
  https://www.zerohedge.com/crypto/fed-down

  "Janet Yellen: #Bitcoin is inefficient.
  Today: Federal Reserves payment system Fedwire goes down, freezing wire transfers between banks.
  #Bitcoin doesn't go down
  "

  LOL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Makthavarnas narrativ har aldrig varit så svåra att upprätthålla som nuförtiden, när de inte längre sitter på informations monopol. På gott och ont(mest gott enligt min subjektiva bedömning)

   Radera
  2. Der Kaiser ist nackt

   Radera
 3. Det intressanta är vad som händer och vad FED gör när räntan når ca 2.6% på den amerikanska 30åringen. Om räntan bryter ut så bryts en ca 40 år lång nedåtgående trend och mycket ställs på ända.

  SvaraRadera
 4. Tycker tex teslas aktie verkar likna kurvan för en bubbla bäldigt mkt nu? Uppåt några dagar sen spikrakt ner?

  SvaraRadera