Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2021-02-22 14:04

Måndagsfika med Cornucopia? på Clubhouse 15:00

Idag 15:00 är det återigen dags för måndagsfika på Clubhouse med Cornucopia? Som vanligt sänds det hela bara live. Ingen särskild gäst eller ämne är vald eftersom det bara är fika, så får vi se var det hela landar.
iPhone X
På onsdag 15:00 blir det hållbarhetssnack med Björn Ferry som gäst, och vi ska snacka miljö, klimat, fossilfritt, elbilar och skogsbruk är väl tanken.

Tyvärr stöder Clubhouse fortfarande bara iPhone, och du behöver ha en inbjudan för att kunna gå med i tjänsten. Bloggen har inga inbjudningar över dessvärre.

7 kommentarer:

 1. Intressanta diskussioner! Blev ju fokus på större ställen och intressant att höra att 10-tals miljoner för boende har normaliserats. På "vår gata" så kostar huset 400-500kkr och har gjort så i åtminstone 10 år.

  Har en kompis som bor i närförort till Göteborg och de har ett hus i liknande storlek som de har ägt och renoverat på ett liknande sätt som vi har gjort. Medan de får 1x-2x av varje investerad krona på förbättringar så har vi "fått" kanske 0.2x-0.5x.

  De har kunnat finansiera allt via bostadslånet medan vi har fått göra det cash. De har också plockat ut två bilar på huset för nästan miljonen.

  Då bor vi ändå relativt nära större orter med universitet osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns sådär att ”plocka ut” bilar på huset när man har lån, är det inte bättre att casha in huset när man amorterat av allt? Bilar som sjunker som stenar i värde dessutom.

   Missade CH idag tyvärr!

   Radera
  2. Johan: har man ändå tänkt så att finansiera bilköpet med lån så kan man väl tänka sig att göra det så länge belåningsgraden håller sig på en rimlig nivå (och amorterar den delen av lånet på samma sätt som ett billån). Där jag bor är det inte en möjlighet (om man inte har haft huset väldigt länge och / eller det är ett fritidshus vid vatten). Inte så många som har råd att köpa fritidshusen vid vatten här i kommunen dock. De som säljs verkar gå till köpare från universitetsstäderna på bekvämt bilavstånd.

   Radera
  3. Förutsätter dock låg belåningsgrad annars slår både inkomsttaket och det utökade amorteringskravet in samt avgift för pantbrev och stämpelskatt tillkommer i kalkylen.

   Radera
 2. Jag saknar både iPhone och inbjudan till clubhouse. Vad är det som är så bra med den plattformen att det är värt att begränsa publiken så?

  SvaraRadera