Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2021-02-26 18:38

Fredagsmys: Vem orkar länge hålla reda på FoHM:s alla specialregler?

Dags för lite fredagsmys. Folkhälsomyndigheten (FoHM) har nu beslutat att Covid-19 sprids på restauranger som inte har en egen dörr och ligger på köpcentrum, så därför får de bara servera en person åt gången, dvs sällskap om en personer. Men om resten av sällskapet står utanför i köpcentret så sprider de tydligen inte smitta. Vem orkar längre hålla reda på alla regler?
Restaurangmat
Risken med många konstiga och dåligt motiverade regler är att folk till slut tröttnar på att både hålla reda på reglerna såväl som följa dem och det hela blir kontraproduktivt. Dessutom får man intrycket av att svenska staten inte längre följer en konsekvent linje, och därmed omyndigförklarar sina egna tidigare regler.

Regler ska vara klara, tydliga, konsekventa, stabila och kunna motiveras.

Hur kan man motivera att det är på restauranger utan egen dörr som smittan sprids? Men om de har en egen dörr, så är det fortfarande okej att servera sällskap om fyra personer åt gången. Fast inte mellan 2030 och 0500, då restauranger inte alls får servera mat längre. Om de inte har alkoholtillstånd, för då får de inte servera mat mellan 2030 och 1100, för på sådana restauranger är det högre smittorisk mellan 0500 och 1100 på morgonen.

Det är allt svårare att ha något förtroende för FoHM och Sveriges strategi har istället blivit ett lotteri. Vad ska förbjudas i morgon?

En restaurangägare i Stockholm uttryckte att många krögarkollegor helt tappat livslusten och att han själv numera lever tio timmar i taget, eftersom restaurangerna av svenska myndigheter utsetts till smittkällan för Covid-19 och man med nya pandemilagen på några timmar kan komma med helt nya besked. Men inte mot köpcentrumen. Bara mot restaurangerna i köpcentrumen.

Vem vet? Snart kanske det blir förbjudet att servera mat mellan klockan 16 och 17 om man har fler rätter än fem på menyn, samt har fönster som vetter mot sydväst?

Ha ett fortsatt trevligt fredagsmys. Ni som inte är restaurangägare.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

70 kommentarer:

 1. Det jag tycker är lite märkligt är ändå att det inte finns någon opposition som säger att reglerna är orimliga, det enda jag hör är "mer restriktioner", inte ett enda "men hur ska det hjälpa?"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är det ju oppositionen som matat på med krav om striktare restriktioner, och nu får de det.

   Frågan är inte om något hjälper, utan vem som kan ta åt sig äran för det som går bra och skylla allt dåligt på de andra.

   Om nu de striktare åtgärderna genomlevs och det av en slump blir bättre så kan oppositionen hävda att de visade att de hade rätt. Och likaledes kan de i ledningen säga samma sak. Sålunda handlar det om vilka som är bäst skådespelare att lira på folkets lyra inför nästa val. Förutsättningarna är likartade så det hela avgörs på karaktär och minst lik i garderoben.

   Radera
  2. Trots allt så går vi mot sommar, och då blir det förmodligen bättre, precis som förra sommaren, så man kan säga att helgarderingarna står som spön i backen.

   Radera
  3. Är det inte bättre nu än vid jul ? Det var väl där peaken var. Sedan har det bara blivit bättre både intensiven samt dödstalen. Detta utan pandemilagen. Eller har jag missat något ?

   Radera
  4. Såg att de hittat en ny multimutation i Norge - en som innehöll delar av både de tidigare engelska, finska och sydafrikanska mutationerna - så nu blir det nog även stängning av alla restauranger inom 17,5 km från den norska gränsen ojämna tisdagar mellan 08-22.

   Radera
 2. Är man rädd för smitta går man inte på restaurang. Låt folk själva avgöra vilka risker de vill ta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu bidrar dock inte restaurang till nån nämnvärd ökad smittspridning. Välkommen på besök, ett utsänkningstillstånd på spel är väldigt effektivt har vi nu fakta på.

   Radera
  2. Jaadu. Det underlättar ju inte. På samma sätt som folk (majoriteten) inte använder munskydd om inte det uppmuntras. Det finns många idioter i vårt långa land och vår befolkning lyssnar oerhört mycket på staten. Är det inte förbjudet, så är det tillåtet.

   Radera
  3. @Linnea.me, pratar du om att besöka restaurangen i staden du bor i. Så är det tillåtet ifall du och restaurangen följer restriktionerna som även visat sig vara väldigt effektiva. Hurvida du tycker jag är en idiot som stöttar restauranger få stå för dig. Jag handlar t ex inte längre i den supertrånga ICA butiken närmst mig, tyvärr beter sig folk dåligt där så det är ett högriskprojekt att gå dit. Jag tar bilen till en annan butik. Åker aldrig kollektiv längre av samma anledning. De flesta jag ser med munskydd, verkar inte klara av att hantera dem. Felaktivt påsättning t ex, eller pill eller synlig näsa.

   Radera
 3. ” Vem vet? Snart kanske det blir förbjudet att servera mat mellan klockan 16 och 17 om man har fler rätter än fem på menyn, samt har fönster som vetter mot sydväst?”

  Haha!
  Ja det känns inte helt orimligt faktiskt.

  SvaraRadera
 4. De vill egentligen stänga gallerior helt hållet eftersom det verkar vara där vissa spenderar sin fritid. Antar att denna konstiga regel är det som går att ta till.
  Väldigt mycket folk som är ute och promenerat i det fina vädret och kö till alla kaféer så här kommer nästa åtgärd. Sällskap om högst 0.5 personer får promenera om vinden inte är mer än 3 m/s.

  SvaraRadera
  Svar
  1. aa. Precis. 0.5 personer får promenera ute medans många får köa till kaféerna. Skräpregering

   Radera
 5. Har inte alla gett upp allt, lyssnar på den som skriker högst, samlar politiska poäng och hoppet det eviga och enda är VACCINET, det gudomliga räddande...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu sysslar ju inte Sverige med vaccinering direkt. Är man en ens klar med de 100+?

   Radera
  2. @Söderslätt, alla kändisar och s k influencers som ville är nu vaccinerade. Det är facit av tilldelningen eller kanske ett kapitel som man helst vill utelämna. Inte mindre sant dock. Vaccination går väl käpprätt åt helvete som överdödligheten där i Norden. Norrmännen verkar uppenbarligen köra en litet annan strategi då de uppvisas underdödlighet som såklart är förväntat.

   Radera
  3. Nu skiter jag i kändisar och liknande, men vadå, skulle 22-åriga narcissister vara vaccinerade före de 70+? Där snackar vi scoop eller lever jag under en sten.
   Att Anders Eklund vaccinerats pga sin diabetes är ju annars 100 % Sverige, men det är bara hörsägen.

   Radera
  4. Tyvärr är det sant. Vi får se vad som sipprar upp till journalistankdammen.

   Radera
 6. Till sist kommer all mat endast att serveras inom en fem minuters tidsrymd för att staten på så vis ska kunna stänga ner en hel bransch i praktiken utan att behöva ersätta den. Att alla krögare förväntas finna sig i detta o samtidigt betala skyhöga hyror precis som vanligt är bortom mig. Tur att det handlar om fredliga människor som inte slåss tillbaka.

  SvaraRadera
 7. Som privatperson kan också skita i alltihop och göra som vanligt tills någon försöker bötfälla en vilket kan bli svårt då det ännu så länge väl bara är rekommendationer.

  SvaraRadera
 8. Jag saknar den försiktighetsprincip som präglade det inledande pandemiarbetet. Dvs, att inte införa obeprövade restriktioner utan att ha gjort en stabil, vetenskaplig analys av förväntat resultat.

  Jag tror att detta är ett resultat av att pandemiarbetet inte längre dikteras av FoHM, utan att politikerna lägger sig i allt mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. För snart ett år sedan var jag som svensk stolt över regeringens och FHM:s agerande eftersom man hade en konsekvent linje och stod för den, oavsett vad populister i andra länder sa. Nu verkar det vara dagsformen som avgör vilka regler som ska gälla. Men det är klart, de är väl slitna efter ett års coronakris.

   Radera
  2. Enligt Tegnell så är det rätt safe. Beställde precis sista glaset som jag nu har 30 minuter på mig att dricka. Sverige ett vuxendagis.

   V verkar vara partiet för mig, då de är de enda som vill stänga smittskidortern.

   Radera
  3. FMV är nog rätt överkörda nu av politisk polism och medelklassens nödvändiga skidresor. Tror det skulle sätt bättre ut ifall FMV fick bestämma d v s öppna skolor och stängda liftar samt restaurangliv till sena 22

   Radera
  4. Det var väl rätt förutsägbart att det hela skulle urarta i kaos när politikerna tog över.

   En politiker har ju som första bevekelsegrund nästa val och inte folket. Så att skapa problem som de sedan kan visa sig starka i är helt väntat.

   Och jag tror inte alls att det beror på att på politiker är dumma i huvet. De är precis som Trump, helt vanliga narcissistiska psykopater i behov av vård.

   Radera
 9. Får ett hotell servera frukost till sina gäster ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara mellan 9.30 och halv 10.

   Radera
  2. Bra svar he he....

   Jag tänkte att Hotellrestauranger serverar ju alkohol men då får de inte öppna förrän 11.00.

   Radera
 10. Jaha, är det därför skolan är öppen. Smittan sprids inte under skoltid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, smittan sprids bara när man har roligt. Utrota allt kul, höj genomsnittsåldern till 60 och fortsätt förbjuda döden, sen är alla problem lösta.

   Radera
  2. @B nä skolan har varit stängt sen i Januari här i Skåne ifrån årskurs 7 och uppåt. I Mars börjar dock skolan med fysisk närvaro var tredje vecka. Skidliftarna är dock öppna. Hur smittspridningen påverkas av det, lämnas som en övning till den ängsliga skidmedelklassen.

   Radera
  3. Men grundskolor har skolplikt och förskolorna är öppna. Alla vet väl att små barn håller avstånd och inte pillar på saker?

   Radera
  4. @Linnea.me, en ganska bra mellanväg dock. Svårt att stänga ned för förskolebarnen t ex. Hurvida det är klokt att tillåta fysisk närvaro, känns dock väldigt märkligt. Bättre då att minska grupperna/klasserna samma skulle kunna göras på förskolan också

   Radera
 11. Potemkinkulisser får en ny betydelse.

  SvaraRadera
 12. Hurra en läkare ringde nyss. Inbokad för vaccin på onsdag.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis! Varje människa som vaccinerar sig är värda att fira. Ni bidrager till mindre smittspridning. Nu är jag absolut inte i riskgrupp och kan tänka mig att flera får gå före mig som är i min grupp. Effekten av vaccination syns nu i t ex Israel. Hoppas på B-pass till anti-vaxxers.

   Radera
  2. Lycka till. Hoppas det går bra. Glöm inte munskydd.

   Radera
  3. Har klarat mig bra hittills och tror att jag kommer att fortsätta så om jag inte får ett hjärnsläpp kramar en nasande Jehovas vittne av medömkan för vilseledda. Sålunda ställer jag mig långt bak i kön. Så länge jag får mitt vaccinpass innan semestern är jag nöjd. Planerna är utlandssemester.

   Radera
  4. @nano, var beredd på en dags sjukdom. Vaccinet är inte utan biverkningar.

   Radera
  5. Har fortsatt dåligt samvete för hur jag råkade behandla några Jehovas vittnen när jag var tonåring och med i hemvärnet. På den tiden fick jag ha en mauser hemma och höll på med vapenvård när det ringde på dörren. Gick och öppnade med mausern obetänksamt i handen. Två skräckslagna kostymklädda äldre män, ja i 20 års åldern bugade sa ursäkta ursäkta och försvann snabbt innan jag han be om ursäkt för min beväpning. Försvarsåtgärder slår brett och vi får acceptera lite biverkningar.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  6. Svinto blir det en dags sjukdom är det mer än ok. Rapporterar vad som händer om jag förmår. Putin kan ha sabbat nätet.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  7. @nano

   För flera år sedan kom två äldre kvinnor och ville berätta om sakernas innersta väsen eller något liknande svammel. Vi såg att de led svårt av värmen och bjöd dem på varsitt glas vatten, men tackade vänligt men bestämt nej till vidare diskussion.

   De eller deras efterföljare har nu kommit varje sommar sedan dess. Förmodligen har vi hamnat på någon lista över potentiella kunder.

   Bara för att vissa är vilseledda, korkade, och irriterande kan man fortfarande visa medkänsla. Det är en mänsklig grundegenskap, att känna med sin medmänniska.

   Radera
  8. @nano
   Min sambo som jobbar i sjukvården har fått bägge doserna av Pfizer. Efter första fick hon svår huvudvärk. Vid andra fick hon även feber i några timmar. Men i stort var hon ur slag en hel dag per spruta. Det finns förstås de som inte får några symtom alls, och även de som blir än värre däran med kräks och diarre.

   Själv är jag trots ålder ganska lågprioriterad, och det är helt ok för min del. Skulle förmodligen klara mig igenom det här utan problem helt utan vaccin.

   Radera
  9. Och idag var många som fått sprutan igår på hennes jobb sjukskrivna. Men vården är stark, tack vare människor som verkligen går all in för vad de tror på, att hjälpa andra.

   Radera
  10. Svinto jag är glad åt din sambo och de övriga som jobbar inom sjukvården. Tacka henne från mig. Utan sjukvårdspersonalens många insatser skulle jag inte leva nu.

   Verkar som viruset ökar nu i Nacka. Min dotter är lärare och berättade nyss att frånvaron på hennes skola ökat dag för dag nu både bland elever och personal. Hon bor 10 minuter gångväg härifrån. Men vi håller kontakten elektroniskt nu och närmaste tiden. Har använt henne som min personliga langare ibland. Anser att ett glas vin varje kväll behövs för att må bra.

   När jag läste teknisk fysik för många år sedan så lärde jag mig en del om "sakernas innersta väsen" (eller nära på) så de gamla tanterna var möjligen något på spåren. Atomer är inte odelbara som de gamla grekerna trodde och deras inre består av ... som består av ...

   När jag var och upplevde solförmörkelsen 2017 i USA blev det tid innan i Washington att se statyn av Albert Einstein framför The National Academity of Sciences. Sägnen säger att om man vidrör hans näsa blir man smartare. Näsan är ljusare. Albert började fundera på om man kunde hinna upp en ljusstråle redan när han var 12. Så lyssna på barn för de kan tänka annorlunda än vi äldre som sedan länge vet exakt hur allt är.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  11. Häftigt med USA-resan! Jag åkte också dit för att bevittna den, och vilket märkligt skådespel det sedan var... Från var i landet upplevde du den? Minns du vad du kände och tänkte när prenumbran kom farande?

   Det var något i klass med livets stora händelser, likt födsel och död, som jag fick chansen att se.
   När jag stod i den kvävande hettan som plötsligt förbyttes till hastig skymning och sedan sval kväll, ackompanjerat av syrsornas spel, tänkte jag att jag bara var en hårlös apa i ledet av tusentals generationer innan mig som inte riktigt kunde tro på vad jag upplevde.

   Radera
  12. mRNA har aldrig testats på människor förut. Hoppas det inte utvecklas till autoimmuna sjukdomar om några år.

   Radera
  13. Jehovas vittnen har jag också haft besök av. En gång. När de började diskutera och de förstod min inställning så antog de väldigt allvarliga miner och uppmanade mig att ta deras budskap på största allvar. De vände snabbt om och gick, och sedan dess har jag inte sett röken av dem.

   @Nano Du är förlåten. Jag tror på intet vis att du hade för avsikt att ta dem av daga (men de trodde förmodligen det).

   Radera
  14. psitscale det var en fin och poetisk beskrivning du skrev. Jag känner igen mig.


   När vi landade på Dulles flygplats i Washington höll resan till solförmörkelsen på att ta slut. Två meter över landningsbanan steg planet plötsligt starkt och cirkulerade sedan i 20 minuter innan den landade och kaptenen berättade vad som hänt. Det fanns redan ett plan på landningsbanan.

   Sedan upplevde vi mycket intressant i Washington och på resan till solförmörkelsen. Bonnier expedition som ordnat resan hade gjort en donation till National Air and Space Museum så vi fick en VIP-afton där helt för oss själva + flera guider som är volontärer och brinner för sitt uppdrag. Talade länge med en ingenjör som jobbat med Apolloprojektet och när månlandningarna var klara skars anslagen ner och sedan jobbade han som skoförsäljare till pensionen.Blev en del andra kul stopp på väg till solens möte med månen.

   Jag hade som barn upplevt en solförmörkelse och sedan min dotter var tio har vi talat om att uppleva en tillsammans. Fick en fotobok på över 100 sidor med en hel del text som hon fått tryckt om vår resa på min tioårsdag av canceröverlevnad, då 2011 sa läkaren att min cancer tyvärr var obotlig så jag frågade om mediantiden för överlevnad och han sa fem år. Han ringde och gratulerade på min tioårsdag.

   Ja vi kom fram till ett lyxigt ställe i Georgia och hade buss beredd om vädret skulle bli för molnigt. Rekommenderar verkligen Brasstown Valley Resort i Young Harris.

   Du har rätt i att det är en fantastisk positiv upplevelse och just solförmörkelser har betytt mycket för vetenskapens utveckling. Nästan i klass med när barnen föddes. Hade läst på innan så det mesta var bekant men mer på ett teoretiskt plan. Då solljuset träffade bergen på månen skapades Baileys pärlor ett vackert fenomen. Temperaturfallet ökar upplevelsen genom att inte bara synen och hörsel engageras. I fjärran lyste bergen i ett rött sken och vi hann se stjärnor och planeter under de 145 sekunder vi hade en total solförmörkelse. En kul ny grej för mig var de mängder av månskäror jag såg på marken där träd delvis skuggade. En förvirrad fjäril såg vi också jordad nyvaken stunden efter förmörkelsen. Efteråt skålade vi i champagne och firade hela kvällen.

   Observer tack för förlåtelsen.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 13. Jag antar att det är en förrätt på bilden. Ser lite slafsigt upplagt och utan finess faktisk. Hoppas det smakade trots allt.

  SvaraRadera
 14. På tal om bilden med restaurangmat så kör vi numera med "Hello Fresh" hemleverans som när man lagar till det med lite pimpning blir bättre än restaurang till middag.

  Det roliga är att man lär sig på kuppen vad man kan använda och i vilken ordning som man ska göra det.

  Till lunch blir det köpt färdiglagat i mikron. Har inte tid att laga mat om jag ska hinna med min prioriterade lunchpromenad.

  SvaraRadera
 15. Extrema virusnivåer i Stockholms avloppsvatten. Mätfel eller en tredje våg? https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/virushalterna-i-avloppsvattnet-ar-skyhoga-och-sportlovet-har-inte-ens-borjat?fbclid=IwAR2Hsg9d_J2_nPym6vcnMb_QA9p3dolqFOy4EmPd1GGK1o8tYgGckGJ-CU8

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tredje våg såklart, lämpligt sammanfallande med fjällsemestrarna och restaurangdöden. Vi är dock bara i början av vågen tyvärr. Sveriges dödliga strategi tyvärr runt 13k and counting. Jmf Norge som följt försiktighetsprincipen istället, nu underdödlighet där. Trist att vi valde att ha ihjäl en massa människor, inte ens ekonomin gynnades lex Danmark

   Radera
  2. 13K med covid eller av covid?

   Radera
  3. @ Balkongtåarn, det är avlidna i Covid.

   https://www.socialstyrelsen.se/statistik-och-data/statistik/statistik-om-covid-19/statistik-over-antal-avlidna-i-covid-19/

   Radera
  4. Hur vet man det? Man vet ju inte ens vad man testar för med opålitliga mRNA metoden

   Radera
 16. Otroligt tur att viruset inte smittar på överfulla bussar, pendeltåg, tunnelbanor etc. folk måste ju till jobbet så de kan tjäna pengar och betala skatt. Degen måste in.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det gör den ju. Varav du såklart bör ha munskydd eller helst undvika kollektivtrafik. Men det behövs dock inte i Sälen i överfyllda butiker som det nu rapporteras om.

   Radera
 17. Igår såg jag en alkis spilla ut corona i kanalen. Han kan ha orsakat en lokal tredje coronavåg :O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har svårt att tro dig pga fördomar så som:
   1. Alkisar dricker inte Corona, utan Sofiero 7.5, eller Marinella.
   2. Alkisar spiller inte sin värdefulla dryck.

   Radera
 18. Kan man inte dela upp befolkningen i sju olika grupper som får gå ut 1 dag i veckan var?

  SvaraRadera
 19. Vadan dessa hysteriska åtgärder? I Stockholm vårdas fn 36 covid patienter på IVA, och på övriga avdelningar. I Skåne har vi 30 på IVA och 145 på icke-IV avdelningar. Siffrorna i Skåne har fallit till en tredjedel av hur det såg ut i början på januari.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sportlov i Skåne och vecka 9 för Stockholm återkom vecka 10-12.

   Radera
 20. För Stockholm, så är 268 inlagda varav 36 på IVA...

  SvaraRadera
 21. Att man går så hårt åt restaurangbranschen tror jag beror på att sossarna mfl ser en chans att knäcka / hämnas på en bransch som historiskt har ryckte om sig att fiffla med siffrorna och tom fuska med inbetalning av skatt till staten. Någon annan förklaring hittar jag inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. IOGT-NTO har nog lobbat hårt

   Radera
 22. Det värsta är ju att alla övriga politiker samt större delen av väljarna har gått på detta. Inte många opponerar sig mot galenskaperna. Och ingen tycks ha kommit på den katastrof som sker varje dag små företag får lägga ner och dö för alltid.

  Denna s k Pandemi som i stort sett dödat folk över 70 år, som har ett flertal underliggande sjukdomar och som till större delen bott på vårdhem och som därav lider av undernäring och väldigt låg motståndskraft.

  Det fåtalet folk i andra åldrar som dött har förmodligen dött MED Covid snarare än AV Covid.

  Hade regering och FHM gjort rätt från början så hade vi inte haft högre dödlighet än övriga Nordiska länder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt ett poddavsnitt från FolketsRadio.se med Per Shapiro, rutinerad grävande journalist, som egentligen skulle sändas på SR, så publicerade tyska inrikesministeriet i maj 2020 av misstag mötesanteckningar som handlade om att spela på folks rädslor. Man skulle fokusera på antalet smittade för att dödstalen var för "futtiga", och det framgick att myndigheterna skulle betona vilket fruktansvärt lidande det är att dö i den nya sjukdomen, och att det är som en långsam kvävning. Inrikesministeriet plockade snart bort inlägget.
   Det kan väl inte vara så att svenska medier och myndigheter spelar ett liknande spel och bidrar till att förvränga bilden av pandemin och Covid-19, på så sätt att man ökar rädslan på ett sätt som inte är befogat? Visst betonas antalet smittade, utan att man diskuterar osäkerheten i de siffrorna, och osäkerheten med PCR-testen. Sällan presenterar man detaljer om de som faktiskt avlider i sjukdomen, nu under hösten och vintern. Jag misstänker att flertalet av dem är 80+. Istället så återkommer man till reportage av yngre personer som dog i våras. Dessutom tiger media om mediciner som t ex Ivermectin (vilken gav Nobelpriset 2015 f ö) som verkar ha mycket god effekt som profylax och även vid infektion, trots att det kommit en rad studier under hösten. Man berättar inte heller t ex att ett par EU-länder redan godkänt medicinen för covid, nämligen Nordmakedonien och Slovakien, och att den tydligen numera används flitigt i Grekland och Bulgarien. Dessutom så ska Bill och Melinda Gates stiftelse finansiera en större Ivermectin studie. (källa: Trialsitenews). Att påtvinga svenskarna åtgärder som inte verkar behövas, som att de inte kan sitta tillsammans och fika på ett köpcentrum, är väl ytterligare ett ex på hur man försöker sätta skräck i befolkningen, och få dem fogliga.

   Radera
  2. Viktiga frågor i denna tråd!

   Hur kunde det gå så tokigt i mediahanteringen?

   Än så länge misstänker jag främst "grundläggande mänskliga svagheter" snarare än "konspiration", men jag är beredd att ändra mig om det kommer fram nya fakta.

   Radera
  3. Väck nu inte det sovande folket, tack...

   Radera