Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2021-02-05 09:48

Drönarhjärta - nästa roman av Lars Wilderäng

Drönarhjärta är min nya kommande roman, som preliminärt ges ut som inbunden, e-bok och ljudbok, inklusive via samtliga streamingtjänster den 19:e augusti 2021. 
Drönarhjärta av Lars Wilderäng

Ur den officiella beskrivningen av boken:
"Året är 2016. Transportstyrelsen har röjt den svenska underrättelsetjänstens hemliga agenter och Sverige står utan ögon och öron på marken för första gången på decennier. När en oväntad upptäckt görs på Gotland skickas Hanna Hjerta, vid specialförbandsystemets sektion för operativ teknik, dit för att delta i utredningen. Underrättelsetjänster från världens alla hörn vänder sina blickar mot Gotland, samtidigt som omvärldsläget blir alltmer spänt. Insatsen visar sig bli mer omfattande än Hjerta först trott, och hon dras allt djupare in i en storpolitisk konflikt vars konsekvenser riskerar att bli förödande. En plan med allt större insatser tar sin form, men kommer de att lyckas innan det är för sent?

Drönarhjärta är en ny technothriller och spionroman av Lars Wilderäng, författaren till Stjärnklart, Höstsol och Redovisningsavdelning Marviken. Tio år efter debutromanen Midvintermörker återvänder han nu till Gotland i en rafflande spänningsroman, den första i en ny thrillerserie som tar sitt avstamp i en händelse som ligger obehagligt nära verkligheten."
Boken kommer finnas att köpa i din lokala välsorterade bokhandlare inklusive antagligen SF-bokhandeln som brukar ta in mina böcker, såväl som Akademibokhandeln. Online hittar du den hos Bokus eller Adlibris. E-böckerna och ljudböckerna dyker först upp i systemen inklusive hos streamingtjänsterna som fantastiska Storytel, när boken finns tillgänglig, och syns inte i förväg, men släpps samtidigt.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

18 kommentarer:

 1. Jag och många med mig väntar med spänning på denna bok! Men det som väntar på något gott får en ny bok läsa i slutet av sommaren. Tack för du förgyller vår läsning Lars!

  SvaraRadera
 2. Oj vad produktiv du är, respekt.

  SvaraRadera
 3. Jag lyssnade på ett närstående framtids scenario. Vad tror ni sannolikhet är?

  Kinas krigsmakt växer och utmanar USA i globalt herravälde. USA ser Ryssland som enda möjlig allierad för att slå ner Kina då Ryssland bara strävar efter lokalt herravälde till skillnad mot kina. Eftersom Europa gör som USA kommer väst vara något så när enade om att alliera sig med ryssarna.
  Man normaliserar relationen mellan väst och Ryssland, låter udda vara jämnt.
  USA och väst har egentligen inte möjlighet att stå emot ett expansivt Kina utan Ryssland så dom har egentligen inget val.
  Ryssland däremot ser sin chans att åter igen blir stort. Dom börjar med att ta tillbaka baltstaterna, möjligtvis inte Estland då dom har ett bättre försvar. Sedan ligger även dom gamla öststaterna illa till. Men värst för oss så vill dom ha en strategisk ö i Östersjön som kallas Gotland. USA och resten kommer se mellan fingrarna i detta delvis pga att det väger tyngre att ha med Ryssland på att slå tillbaka Kinas vilja till världsherravälde. Tydligen hade Churchill lovat Stalin norra Sverige i utbyte mot fred, så historien talar för att man mycket väl kan offrar territorium vid förhandlingar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första stycket är väl ungefär vad Clancy skrev i "Björnen och Draken" om jag minns rätt om än med en annorlunda twist.

   Huruvida andra stycket är realistiskt eller inte vet jag inte men sätter fingret på behovet av en stark, välutbildad, välövad och välfinansierad försvarsmakt med offensiva och defensiva kvalitéer i världsklass.

   Radera
 4. Fint namn - Hjerta - påminner inte så lite om de adliga ätterna med liknande namn. Bröderna Johan och Christian Giertta levde båda otroligt spännande liv som i sig kunde vara stoff till flera spännnande romaner.

  Ser fram mot din bok.

  Nulli secundus

  SvaraRadera
 5. Tar du ledigt från bokskrivande nu, eller börjar du direkt på nästa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu redigerar jag. Och börjar på nästa. Ska lägga ut grafer över hur skrivandet ser ut över året.

   Radera
 6. Spännande. Ser fram emot den 19/8 👍🏼

  SvaraRadera
 7. Otroligt, hur hinner du med? Själv hinner jag knappt jobba.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hinner med? Det är ju hans jobb.

   Radera
 8. Perfekt med lite läsning i sommarstugan lagom när kvällarna börjar bli mörka!

  SvaraRadera
 9. Så lång väntan! Någon som har boktips i genren medan vi väntar? Har inget som lockar just nu.

  SvaraRadera
 10. "...den första i en ny thrillerserie"
  Det är bara att tacka och ta emot. Längtar till augusti.

  SvaraRadera
 11. Hur många böcker skall det bli??

  SvaraRadera
 12. Vore bra om du skulle hinna få ut den till den 8 augusti istället. Fyller år då. Kämpa!

  SvaraRadera
 13. Hej Lars, tack för alla otroliga historier. Stjärnserien och tidiga böckerna om Gotland speciellt, men även ”Marviken”. Finns det någon chans att det kan bli en uppföljare på den? / JL

  SvaraRadera

 14. Ingen aning om av vad boken kommer handla om men vill man lösa om drönare och specifikt delta force egen undgrupp som letade mål åt deltas dörrsparkare så finns följande
  https://www.amazon.com/Drone-Warrior-Soldiers-Americas-Dangerous/dp/0062693913

  SvaraRadera