Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2021-02-08 13:48

Clubhouse måndagsfika med Cornucopia? och Lars Wilderäng 15:00

Klockan 15:00 idag kör bloggen ett första livepodtest på nya inneplattformen Clubhouse, så vill du hänga på har ni knappt en och en halv timme att tigga fram en invite till Clubhouse. Givet att du har en iPhone, vilket 52% av bloggens mobilläsare verkar ha.
Evenemanget från Clubhouse

Clubhouse (CH) är en relativt ny social mediaplattform som kan beskrivas som en kombination av heta linjen och livepod ("radio" som det kallades förr i tiden). CH finns bara som app på iPhone än så länge, och bara på inbjudan från någon annan befintlig användare. Man behöver ange sitt riktiga telefonnummer för att kunna registrera sig, och man ska framträda med sitt riktiga namn.

Affärsidén är oklar, annat än att få massa användare och med det en miljarddollarvärdering i dagens IT-bubbla. Tankar sägs vara att kunna börja ta betalt för klubbar och mötesrum, där CH får en procentandel och innehållskaparen får en annan andel. Men något sådant finns inte än.

Körde ett kort snack med läsaren K. tidigare innan lunch.

För att testa intresset kommer jag idag 15:00 - ca 15:30 köra måndagsfika live på Clubhouse, så finns du på systemet eller lyckas tigga till dig en inbjudan innan dess är du välkommen på denna länk https://www.joinclubhouse.com/event/PrnEOgqW. Som första test har jag inget särskilt ämne, utan vi får se vilka som tittar förbi och blir inbjudna till att prata och inte bara lyssna, och var vi landar. Att lyssna på mig hålla monolog är knappast intressant, utan poddar handlar om att prata med någon annan.

Många har velat att jag skulle starta en pod, men poddar kräver produktionsvärden, produktionstid och ljudkvalitetskrav som kanske inte finns på Clubhouse. Dessutom finns det ett mervärde i exklusiviteten att bara kunna delta live, även om det förstås går att spela in med extern mikrofon.

Alla C-kändisar är inte lämpade för att podda. Jag vet att jag är hyfsad på att skriva och föreläsa, men det är inte samma sak som att jag är bra på att podda. Men vi kan prova på om jag är hyfsad på att föra en diskussion med vettiga människor.

Vi ses 15:00, så får vi se vad intresset blir så här tidigt på plattformen. 

Längre fram tänker jag mig att jag gärna bjuder in någon intressant person på fikasnack, så anser du dig vara intressant, hör av dig. Någon affär finns inte idag, men vill du sponsra med ett produkt- eller företagsomnämnande går det förstås bra att höra av sig. Pris lämpligen per person, vore sjukt att kräva klumpsummor när det kanske bara blir 5-15 personer som lyssnar.

16 kommentarer:

 1. En plattform med potential att främst locka till sig de som redan idag har poddar och youtube-kanaler.

  Svenskar som är obekväma med att prata inför okända göre sig inget besvär... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan lyssna passivt. Som om du lyssnar på radio.

   Radera
 2. Ämnet är väl kanske?
  Tesla köper 1.5 miljarder USD i Bitcoin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket är ca 7 procent av deras likvida medel.

   Radera
  2. Extremt oansvarigt att gå in med likvida driftsmedel i en så volatil tillgång. Ska blogga om det senare.

   Radera
  3. Betyder inte att de kommer göra förlust, bara att det är oansvarigt risktagande.

   Radera
  4. Du kan ju se det positiva herr bloggare. Nu kan man köpa knark och en Tesla att köra under ruset för BTC:)

   Radera
  5. Tesla upp dryga 2% och Bitcoin upp dryga 12% på nyheten.

   Radera
  6. @Östergren, tror du fler teknikföretag hakar på?

   Radera
  7. B2B. Att växla USD mot BTC? Spontant nej då Musk är unik i företagsvärlden.
   Fast ju mer jag tänker på det kan detta vara starten för att BTC blir lika accepterat som traditionella valutor och då kan man tänka sig att företagen håller BTC likväl som USD eller SEK.

   Radera
  8. Teslamyntfot om Tesla börjar ta betalt i BTC. Därmed kan man iaf köpa en Tesla för pengarna.

   Radera
  9. Säga vad man vill men detta var iaf mycket roligare än Volvo lastvagnars drag att dela ut permitteringsstålarna till aktieägarna.

   Radera
 3. Hur fortlöpte fikastunden? En rapport till oss i utanförskapet tack :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra. Kör en rapport i ett separat blogginlägg i morgon. Planen nu är en fika i veckan och en seriös planerad diskussion med externt utvald gäst per vecka, kanske onsdagar eller ngt.

   Radera
 4. Om något verkar vara gratis är det man själv som är produkten...

  Plattformen är tydligen synnerligen tveksam vad gäller integritet och bryter om jag läst rätt t.o.m mot GDPR redan när det skickas "invites" då det innebär spridning av personuppgifter (mottagarens) utan dennes medgivande.

  Jag ser potential för en fördjupande artikel i detta ämne av Hr Bloggarjäveln när begeistringen över den nya leksaken lagt sig och han börjar se nyktert på vad den innebär ;-)

  Och Nej Tack - jag vill INTE ha någon inbjudan till Clubhouse...

  SvaraRadera
 5. 1. Sitter man med sin telefon på clubhouse? Det käns som att man skulle vilja använda att sin konferens utrustning som man fått skaffa till datorn.

  2. Vad är fördelen jämfört med zoom/teams

  SvaraRadera