Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2021-02-01 07:25

Börsveckan inleder positivt i Asien - guldet kliver upp

Efter negativt slut på en spännande GameStonk-vecka inleder de asiatiska börserna börsveckan positivt.
Över 500 igen.
I Australien går ASX 200 +0.84%, i Hong Kong är Hang Seng +2.33%, i Tokyo går Nikkei 225 +1.54% men i Singapore backar Straits Times med -0.20%.

Inga särskilda valutarörelser, annat än att norska kronan stärks ordentligt mot de svenska, och en dollar kostar nu 8:36 SEK, i stort sett oförnändrat.

Guldpriset visar på en liten återhämtning och kostar nu 501:- SEK per gram.

Intressant blir i eftermiddag för att se om GameStop-redditörerna får rätt eller om bubblan brutalt och sedelärande kraschar. Eller om den kan fortsätta leva sitt eget liv.

Annars är elpriserna brutala nu på morgonen, men det är en annan fråga.

9 kommentarer:

 1. Ingen kommentar om silvrets rusning förra veckan och det ser ut att fortsätta idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä. Inget särskilt att kommentera, inget jag följer.

   Radera
  2. Det påstås att stora papperssilverbolag rullande tryckt papperssilver motsvarande framtida halvårs produktion (170d), vilket trycker ner priset eftersom tillgången är artificiellt stor. Surr om att "redditarna" riktar fokus på detta. Rykten, surr, spekulationer.

   Radera
  3. Med "redditarna" menade jag wallstreetbetsarna

   Radera
  4. Har sent om sider börjat köpa fysiska ädelmetaller, borde ha börjat för länge sedan. Idag blir det lite silvermynt. Varför är det moms på silver men inte guld?

   Radera
 2. Tänk om man skulle applicera WallStreetBets metodik på elförbrukningen i Sverige, t.ex att alla slår på ugnen och torktumlaren samtidigt... Behövs nog en blackout innan vi slipper höra fler av Ygemans bortförklaringar.

  SvaraRadera
 3. När det gäller silvret så går det en del rykten om att efter den lyckade GameStonk aktionen så är det JP Morgan som ska "sättas dit" via silvret istället....

  Jag tar fram popcornen och väntar med spänning på vad det blir av det hela.

  SvaraRadera