Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2021-01-13 08:07

Uppgångar i Asien på onsdagsmorgonen efter oförändrad tisdag i USA

I de asiatiska tidszonerna är det måttliga börsuppgångar under onsdagsmorgonen, efter att börserna stängt oförändrat i USA. Dollarn försvagas något och guldet likaså.
Dagschart OMXSPI
Stockholmsbörsens OMXSPI stängde gårdagen på +0.60% och OMXS30 på +0.88%. 

I USA blev det till slut en svagt positiv börstisdag med S&P-500 på oförändrat +0.04% medan teknikbörsen Nasdaqs 100-index stängde på -0.08%.

Asien repar ändå mod och ASX 200 går +0.11%, Hang Seng -0.11%, Nikkei 225 +1.04% och Straits Times +0.39%.

Dollarn försvagas något och USDSEK rekylerar ner till 8:25. Guldpriset dras med ner och kostar nu 493:- SEK per gram.

Små rörelser är långsiktigt positivt för börsen, men de amerikanska börsindexen är allt mer uppblåsta av teknikaktierna, inklusive numera Tesla i S&P-500. Elbilsbubblans kung gick upp +4.72% i fortsatt bubbelbeteende medan de stora Internetjättarna backade. Facebook gick -2.24% och Google -1.07%.

Börsåret är oavsett fortfarande på plus.

5 kommentarer:

 1. TSLA backade dock mer än så dagen innan, la jag märke till: 880 -> 810 -> 850. Knöck åt mig ett par till på den rörelsen.
  Hack i kurvan.

  SvaraRadera
 2. Vätgas-aktier verkar vara kraftigt inne. Beror på hur länge?

  SvaraRadera
 3. Experterna tror på kraftig börsuppgång och bättre ekonomiskt läge när Biden tar över. När Trump tog över trodde experterna att en ny depression skulle infinna sig. Frågan är om man nu som många gånger för skall investera tvärtom så som experterna råder . Vad det nu blir

  SvaraRadera
 4. RB ska köpa utländsk valuta för ungefär 10% av årlig import så antagligen kan SEK gå lite sämre framöver. Är ju ett bra tillfälle att göra det sett till nuvarande kursen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle vara väldigt intressant att höra vad Cornu tycker och tänker om saken, https://www.riksbank.se/sv/press-och-publicerat/nyheter-och-pressmeddelanden/pressmeddelanden/2021/riksbanken-paborjar-overgang-till-helt-egenfinansierad-valutareserv/

   Radera