Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2021-01-09 11:50

Trump kallade sina anhängare för "low class things" #lowclassthings - hans avsättning kommer inte lösa något

En medarbetare på Vita Huset uppger att Trump var upprörd över den stormning av kongressen som han uppmanade till i sitt tal innan angreppet, men på grund av att angriparna såg ut som "low class things". Manhattanmiljardären med sina guldplätterade Trump Towers har försökt utmåla sig som underklassens förkämpe, men är tydligen internt upprörd över sina anhängares utseende.
Amerikanska flaggan på Trump Tower i New York
"The adviser told me that Trump expressed disgust on aesthetic grounds over how “low class” his supporters looked. “He doesn’t like low class things,” the adviser said, explaining that Trump had a similar reaction over the summer to a video of Brad Parscale, his former campaign manager, shirtless and drinking a beer in his driveway during a mental health emergency in which police tackled him and seized his weapons."

Miljardären Trump har försökt utmåla sig som underklassens förkämpe med olika tomma floskler som "drain the swamp", men har i själva verket likt de flesta föregående presidenter gjort motsatsen och gjort de rikare rikare och gått olika välfinansierade lobbygrupper ärenden. Det viktiga är dock inte verkligheten, utan hur hans anhängare uppfattar honom. 

Han själv uppfattar i alla fall anhängarna som "underklassgrejer". Detta efter att han i sitt tal innan anfallet mot kongressen uppmanade till att tåga ner för Pennsylvania Avenue till kongressen. Som alla stora ledare stannade han förstås själv kvar och lät "low class things" göra grovarbetet och vara de som nu hamnar i fängelse.

Samtidigt är det viktigt att inga av de problem som finns i USA försvinner med Trump, utom Trump. Allt bredare missnöje och klyftor mellan fattig och rik, storstad och landsbygd och glesbygd, massiva finansiella underskott och enorm skuldsättning finns kvar och inget talar för att detta kommer kunna åtgärdas i ett USA som blir allt mer dysfunktionellt och bäst förut. Oddsen med Biden är marginellt bättre, och presidentämbetet kommer åtminstone uppvisa lite mer värdighet än det Trump gjort. Men det löser inte några problem.

Vad som blir intressant framöver är att se hur "low class things" kommer organisera sig, vem som kommer leda dem och om våldet fortsätter att eskalera. Att klyftorna och med det missnöjet kommer fortsätta att öka är garanterat, då centralbankspolitiken att köpa upp USA:s ohållbara statskuld bara gynnar de redan rikaste. 

Endast en bråkdel av de amerikanska räddningspaketen med sina 5000+ sidor långa lagtexter går till faktiskt behövande. Resten går till olika lobbyintressen för att få med en majoritete av alla kongressledamöter på räddningspaketen.

Sedan kan man fundera på hur mycket av USA:s ekonomi som drivs av denna statliga skuldsättning till lobbygrupperna. Kanske borde man från BNP-tillväxt dra statskuldens ökning. Ökar egentligen BNP om skulderna ökar mer?

42 kommentarer:

 1. Otroligt hur man kan tolka sker olika, "low class things" kan tolkas som en beskrivning av en handling inte av an grupp individer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu handlar en hel del av blogginlägget om hur Trump ser på vissa estetiska uttryck. Sedan kan ju givetvis uppgiftslämnare ha fel men det har ingenting med "tolkningar" att göra.

   Radera
 2. Själv brukar jag uttrycka mig med "vilka apor" när jag ser vandalism. Det är själva handlingen och inte utseendet som uttrycket då avser. Kan det möjligtvis vara handlingen som Trump kommenterade?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste du ens blogginlägget?

   Radera
  2. Apor hade betett sig intelligentare och visar större empati för andra individer.

   Radera
  3. Apor är väldigt människolika, på gott och ont.

   Radera
  4. Sluta snacka skit om apor. Bättre än människor på börsen.

   Radera
  5. "Murder 'comes naturally' to chimpanzees"

   https://www.bbc.com/news/science-environment-29237276

   Radera
  6. Apor är libertarianer och gör lite som de vill.

   Radera
  7. Eh, människan är en ap-art. Vi är alla apor.

   Radera
  8. Mopongo: Ja? "Manhattanmiljardären med sina guldplätterade Trump Towers har försökt utmåla sig som underklassens förkämpe, men är tydligen internt upprörd över sina anhängares utseende.".
   Corno konstaterar (eventuellt något verklighetsfrånvänt) att Trump är upprörd över hur mobben klädde sig.

   Radera
  9. Såg nu att Ariel Pink blivit droppad av skivbolaget får att han var på plats för att ge sitt stöd till Trump. Han deltog inte i några kriminella handlingar. Bara att konstatera att båda sidor är lika sjuk. Blir intressant nu när krigsherren Biden tar över. Vilket blir det nya Syrien? Eller han han och demokraterna bytt taktik denna gång?

   Radera
  10. Krig med god värdegrund såklart!

   Radera
  11. Ap, ap, ap, nu är spänning och förväntan...

   Radera
  12. @ Viktor. Bloggaren hänvisar till uppgifter som handlar om hur Trump betraktar människor med ett visst estetiskt uttryck. Inte om en enskild kommentar på twitter. Sen kan ju såklart uppgiftslämnare fara med osanninh. Men då är det ju helt ointressant att spekulera kring uttrycket "low class thing" få det är en del av uppgiftslämnarens resonemang. Så den gamla trötta taktiken att hävda att Trump bara är missförstådd blir i det här avseendet extremt tydligt som det retoriska fulknep det alltid har varit.

   Radera
 3. Problemen och stora missnöjda grupper inom republikanerna finns kvar. Hur Biden ska kunna få med sig dessa samtidigt som han ska hålla vänsterflygeln inom demokraterna nöjda är nog en ekvation utan lösning.

  SvaraRadera
 4. De "goda" har nog gått litet för långt, i spåren av BLM förkastades många sydstatssymboler, statyer togs ned och sådant, sådana handlingar från maktens män spär på och gynnar missnöjet som har funnits inom den "vita underklassen". Givetvis måste det ha funnits en ledare som såg till att upploppet började, en ledare som sen försvann när det började gå för långt, jag tror inte att folk spontat börjar med att storma en byggnad av den digniteten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gissar dock att den viktigaste orsaken har varit att en sittande president och en stor del av det politiska etablissemanget till höger har ylat om att presidentvalet stals från Trump med olagliga metoder.

   Radera
  2. Såg en karta någonstans där man pusslade ihop tidslinjen för anfallet. Det skedde i princip samtidigt mot svaga punkter 360 grader runt hela byggnaden. Väldigt samordnat.

   Radera
  3. Cornu: Hela byggnaden var ju områngad. Vad jag kan se så var det inte mer samordnat än 100.000 st personer som släpps in i ett stadium som är gjort för 10.000. Till slut blir det så trångt så folk börjar fylla fotbollsytan, samt att folk kläms ihjäl.

   Radera
  4. Tja, det har ju rapporterats i amerikansk media om att stämning och riktning ändrades på skocken rakt av i leden efterpå Trumps tal till alla "Duck Dynasty" och "Chewbacca in bikini" look alikes från "sexfingerbältet".

   Någon relativt sett skrivkunnig ser ut att han sänt ut budskap om att "storma" Capitolium på någon plattform.

   Radera
  5. Räcker det inte med att Trump avslutade sitt tal, som innehöll massor med uppmaningar till våld och uppror, med att beordra folkmassan att marschera mot Kapitolium?

   Radera
  6. En kliniskt planerad operation där the brain trust tog selfies inuti byggnaden och la ut på sociala medier?

   Radera
  7. @col. Sanders. Kremls modus operandi :)

   Radera
 5. Sen kan man ju undra vem som tjänar på det, vad är det egentliga syftet med attacken.

  SvaraRadera
 6. Säga vad man vill om Jake Angeli men han är iaf en stilikon.
  Trump däremot ser ut som han kommer direkt från Dressman.
  Så är det nån som ser low class ut är det Trump, speciellt när han sätter på sig kepsen. Uteliggare klär sig bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det är väl så de flesta amerikanska politiker och affärsmän klär sig och i USA är det snyggt med plufsiga kostymer. Har för mig att Obama fick kritik eftersom hans kostymer var för "Europeiska", dvs snygga och välsittande.

   Radera
  2. https://static-independent-co-uk.cdn.ampproject.org/i/s/static.independent.co.uk/2021/01/07/17/1294935351-1.jpg?width=982&height=726

   Radera
  3. Förstår vad du menar T men det är stor skillnad på hur Trump och tex Pence klär sig. Till och med Löfven klär sig bättre än Trump.

   Radera
  4. Fast snälla be mig inte ranka Löfven mot Ulf Kristofferson. Kristerssons ängsliga GANT-stil är även den helt horribel estetiskt.

   Radera
  5. Ursäka felskrivningen ovan. Mobilen döpte om Kristersson.

   Radera
  6. Galaxhjärnan som stal talarpodiet måste ju iallafall få lite cred för att han är glad. Alla andra såg så arga ut. Men han är nog inte lika glad idag, eftersom FBI arresterade honom.
   https://specials-images.forbesimg.com/imageserve/5ff65288cf85b50272c47d4d/960x0.jpg

   Radera
 7. Galningen Khamenei i Iran tillåts på Twitter att fortsätta sprida sitt hat mor staten Israel och hoten behöver inte tolkas utan är explicita. Dubbla måttstockar är inte dubbelt så bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jisses. är alla tomtar på twitter.

   Radera
  2. Ja är alla tomtar på twitter?

   Radera
 8. I och med att en polis nu har avlidit från att fått skallen inslagen av en brandsläckare när han försökte hejda pöbeln så är handduken kastad i amerikansk retorik.

  Trump är slut i alla färger och format. Han kommer att vara paria för republikaner, storföretag, media och banker. Inte bara han utan även resten av familjen och Jared Kuschner.

  Polismord, en statlig beskyddare som fick ge sitt liv för att skydda Capitolium, de folkvalda och konstitutionen. Finns inte en skugga av chans för Donnie Loser längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo han var nere för räkning men kan nu efter deplatformeringen studsa tillbaka som yttrandefrihetens förkämpe.

   Radera
 9. Low class är väl inte underklass. Underklass heter underclass. "Low class" betyder väl mer "saknar klass/stil", vilket man faktiskt kan hålla med om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt, och stil har inte nödvändigtvis med pengar att göra.

   Vilket f ö väl i hög grad gäller Trump själv med pösiga kostymer, överkamning och prålig kattguldslyx.

   Radera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera