Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2021-01-11 13:38

Så hittar du Parler-arkivet

Det hackade och nedladdade innehållet från Parler laddas upp till Internet Archives Wayback Machine, där man via deras URL:ar kan hitta innehållet. Uppdaterat: Privata DM ska inte ha läckt ut, utan bara publika poster, vilket dock inkluderar sådana som användare trodde de raderade.
Verktyg

URL:en för en specifik användare är alltså http://parler.com/profile/USER och http://parler.com/profile/USER/posts innehåller dennes alla postningar. Vad URL:en för att läsa personens privata meddelanden är är ännu okänt, men när man väl hittar en användares URL kan man lista alla arkiverade URL:ar därunder. Hittar man roten för meddelandena bör man således kunna få upp en lista på alla privata läckta meddelanden.

Vill man exempelvis se alla arkiverade sidor under en URL skiver man exempelvis https://web.archive.org/web/*/https://parler.com/profile/USER/* . Motsvarande bör gå att göra om man väl hittar var privata meddelanden ligger under.

Internet Archive hittas på https://archive.org.

13 kommentarer:

 1. Osedvanligt tyst här...

  Har alla läsare inom IT gjort en djupdykning i Parlerarkivet för att gotta sig åt snasket???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nahh, snarare så saknas intresset att diskutera Parler.

   Radera
  2. MERICA FUCK YEAH BALD EAGLE MOTHERFUCKERS.

   Ungefär så intressant gissar jag att ett forum för amerikansk althöger är.

   Radera
  3. Alla SD troll är rädda att det ska komma ut vad de skrivit ;)

   Radera
  4. Allt som finns i Parler-arkivet var ju redan publikt innan AWS bestämde sig för att stänga ner Parler. Det här är likvärdigt med att Twitter tvingas stänga ner under natten och att någon dagen efter laddar upp en backup/arkiv av alla publika inlägg. Ingen kan väl vara gladare över detta än de som använder tjänsten.

   Radera
  5. Av de 70 terabyten var 69 terabyte dick pics.

   Radera
 2. Är det verifierat att de faktiskt blev hackade? Det fanns projekt som sparade undan alla publika poster från parler...
  AWS drog dessutom ur sladden till deras maskiner så ingen kommer åt innehållet. Däremot så lyckades någon peka om deras DNS entry till annan site idag (vilket klassas som hack av vissa)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett antal IT-tekniker har crawlat siden under en längre tid och sparat ner allt som fanns publicerat publikt. Istället för att spara varje sida manuellt så har man automatiserat det. Förstår dock att personer som inte är insatta inom IT tolkar det som att Parler blivit hackat.

   Radera
 3. Kanske fler än jag som börjar tröttna på bloggarns klicksökande. Att detta skulle vara ett regelrättt statskuppsförsök blir bara fånigt. Ingen med förstånd kan tro att intrånget i Capitolium skulle kunna leda till en statskupp, därtill är den amerikanska konstitutionen alltför stark (och tack och lov för det). Dock bör alla fundera på vart nedstängande av ”oliktänkande” på diverse medier kan leda till. De flesta i min ålder (63) tyckte det var sanslöst fånigt och dumt när gamla Ryssland suddade på bilder eller tog bort böcker när någon politiker inte längre var önskvärd.
  Lycka till i det nya DDR, det gamla tycks ha återuppstått!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även jag börjar också fundera på varför det senaste tiden kommer väldigt många aftonbladet-rubriker. Det känns synd då den här bloggen annars är en fristad från allt skräp som finns på internet.

   Radera
  2. Fast här måste man ju börja diskutera vad som då är en statskupp? Det verkar ju finnas en del tillfälligheter som samspelar och gör att folk drar den slutsatsen, oavsett hur folk var klädda och hur mycket IQ de besatt. Om man inte drar den liknelsen nu, vad händer när någon gör liknande sak i annat land? Till slut suddas gränserna ut för vad som är vad och endast en lyckad statskupp är en statskupp.
   Håller helt med i din andra tanke om åsiktsfrihet. Pöbel som dömer råder idag, då växer istället minoritetsgrupperna sig starkare. Den fria diskussionen och argumentationen måste komma tillbaka.

   Radera
  3. @Viktor Även bloggaren börjar väl lida av corona-restriktionerna, mindre antal boksigneringar, mindre antal föreläsningar mao mindre mindre intäkter och därmed större behov av uppmärksamhet. Som sagt synd då även jag sett denna blogg som något av en ”fristad” i sammanhanget.
   @Johan Min tanke är lite att i en en stark demokrati så kan inte en pöbel orsaka en statskupp. Sen kan man alltid fundera kring vad som händer när folket har en hel annan tanke om verkligheten än de som styr. I USA har trots allt nästan hälften av de som röstat lagt rösten på Trump, man kan fundera på hur det sett ut om han inte betett sig så ”stolligt”. Mig veterligt har inga statskupper skett i länder med stark demokrati och starka grundlagar/konstitutioner.

   Radera
  4. Det där pratade ju Alexander Bard om innan allt det här, de s.k.”flyover states” i mitten som röstar åt ett annat håll och där allmänt missnöje gror. Makt och pengar ligger ju på öst och västkust, så USA är ett rätt delat land verkligen. Att sy ihop den här bajsmackan blir inte lätt för Biden.

   Radera