Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2021-01-18 17:07

Reklam: 20% rabatt på Lysas avgift i sex månader för dig som företagskund

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa.

Bloggen kan i samarbete med sparrobottjänsten Lysa erbjuda dig som företagskund 20% i rabatt på Lysas avgift i sex månader. Erbjudandet är begränsad till den sista mars 2021 och gäller sparbelopp upp till 200 000:- SEK.
Utvecklingen av mitt bolags 70-30 portfölj sedan i höstas, ändrad till 80-20 efter årsskiftet.
Belopp har bortredigerats.
Lysa är min huvudsakliga sparform både privat och för mitt bolag. Tjänsten ger ett investeringsförslag utifrån riskprofil utifrån uppgifter om företaget eller i fallet privatperson dig som privatperson, t ex 80% aktier, 20% ränta. 

Tjänsten återbalanserar till fördelningen när den avviker för mycket eller vid insättningar, vilket gör att den riskjusterade ökade avkastning, och enligt en del högre avkastning man kan få över en konjunkturcykel genom att växla mellan ränta och aktier hanteras automatiskt. I praktiken innebär det att man passivt tar hem vinster i aktier vid uppgångar och investerar i aktier vid nedgångar utan att behöva lyfta ett finger.

Lysas fondval hittas bland fonderna med lägst avgifter och innebär också en riskspridning mellan internationella marknader, inklusive tillväxtmarknader, såväl som inom Sverige. Den kickback som fondförvaltarna erbjuder bankerna går helt tillbaka till Lysas kunder och återinvesteras. Lysa själva tar bara en liten och mycket konkurrenskraftig egen avgift och avgifterna redovisas helt transparent.

Sedan i höstas erbjuder Lysa tillsammans en skattemässigt gynnad kapitalförsäkring för aktiebolag, vilket förenklat innebär att aktiebolaget inte betalar bolagsskatt på eventuella kursvinster. En försäkringsavgift tillkommer, medan man som privatperson använder investeringssparkonto.

Att öppna en kapitalförsäkring för ditt aktiebolag sker direkt online i en helt digitaliserad process och är föredömligt enkel och smidigt utformad. Det går att skippa kapitalförsäkring och göra ett fondkonto om man så vill, men då ska varenda transaktion som bekant bokföras i företagets bokföring, vilket innebär både arbete och kostnader. Det finns också möjligheten att välja en hållbar investeringsinriktning, vilket innebär att man exkluderar fonder med bolag som är verksamma inom spel, vapen, droger och fossila bränslen och fokuserar på bolag med aktivt samhälls- och miljöansvar. Alternativt kan man välja den normala breda inriktningen.

Just nu får ditt bolag 20% i rabatt på Lysas avgift på sparbelopp upp till 200 000:- SEK vid tecknande av ett företagskonto fram till den 31:a mars om du använder denna länk.

Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. 

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa. Det är alltså reklam, även om jag personligen sedan start är en nöjd kund hos Lysa som privatperson och numera även som bolag. Vad gäller Lysas lönsamhet, se tidigare blogginlägg om det.

4 kommentarer:

 1. Inlägget är trasigt och ur hög blir rabatten över 200 000 kr?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet ej vad som avses med trasigt. Det är väl ingen rabatt över 200 000 antar jag? Fråga Lysa.

   Radera
  2. När inlägget toppade som fast inlägg kom jag direkt till kommentarerna utan blogginlägget, nu funkar det som vanligt. Det står att rabatten minskar på större belopp men inte hur mycket.

   Radera
  3. Det var visst min reklamblockerare som råkade vara igång, fixat nu :)

   Radera