Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2021-01-15 08:03

Nytt börsrekord i Stockholm på torsdagen - men motstånd i USA

Stockholmsbörsen slog återigen börsrekord under torsdagen, men i USA verkar det finnas ett motstånd både för S&P-500 och teknikbörsen Nasdaq, som bägge har svårt att klå rekordet från förra veckan.
Kära Bullen ...
Med en uppgång på +0.51% blev det nytt börsrekord igår torsdag för OMXSPI i Stockholm och den svenska börsen försöker fortsätta leka bäst i klassen. Kronan var relativt sett stabil  mot dollarn och USDSEK kostar just nu 8:33 och guldet ligger stabilt på 495:- SEK per gram, så det handlar inte om valutaförsvagning.

Däremot hade de amerikanska börserna svårt att klå börsrekordet från förra veckan och S&P-500 backade med -0.38% och Nasdaq 100 med -0.58%. Återstår att se om vildbattingen Sverige följer husse så här på fredagen i någon form av vinsthemtagning.

I Asien går Nikkei 225 -0.62% och Straits Times +0.17%. Min källa uppger 0.00% för både ASX 200 och Hang Seng, vilket får mig att tro att de kan vara stängda idag. Oavsett ger inte Asien någon annan vägledning än att de tär ner som gäller.

I USA ska Biden presenterat ytterligare ett ofinansierat räddningspaket på 1 900 miljarder USD. Exakt innehåll är nog av mindre intresse, då bara populära talepunkter kommer redovisas och medan flesta pengarna går till olika kongressledamöters lobbyfinansiärers hobbies för att kunna baxa igenom paketet genom kongressen. Amerikanska åklagare uppger att man funnit planer bland statskuppsmakarna från förra veckan om att tillfångata och mörda politiker, och det finns militärer bland de misstänkta.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

3 kommentarer:

 1. Vilka som egentligen utgjorde kärnan i stormningen i förra veckan är inte relevant, det du bör fråga dig är: Bar de mjukisbyxor eller inte?

  SvaraRadera
 2. I den större kontexten får vi och övriga världen (några få stater säkert undantagna här) vara tacksamma för att militärerna som deltog inte i större skala utgjordes av de mest kapabla f.d. soldaterna.

  SvaraRadera
 3. Sverige: råkar gå upp
  USA: "Nej, vi kan inte låta Sverige gå upp, vi håller emot och gör motstånd!"

  Som om...

  SvaraRadera