Cornucopia?

Aktuellt

Gamestop-bubblan förklarad

Aktien för det döende bolaget Gamestop har rusat extremt de senaste dagarna efter en samordnad blåsning på Reddit och orsakat att minst en b...

2021-01-05 07:36

Nedåt i Asien på tisdagmorgon efter negativa amerikanska börser

I Asien vänder börserna nedåt efter att börsåret inletts med kraftiga  nedgångar i USA. Gårdagens svenska uppgång i Stockholm kan idag helt utplånas.
Faller mot dollarn
Den initialt positiva starten på börsåret vända med negativa börser i USA.

OMXSPI stängde på +0.90%, men amerikanska S&P-500 avslutade årets första handelsdag på -1.48% och Nasdaq 100 gick -1.50%.

I Asien vänder det nu under tisdagsmorgonen generellt ner.

ASX 200 går -0.03%, Nikkei 225 -1.50% och Straits Times -0.06%. Hang Seng stiger med +0.42% i Hong Kong efter att flera dubbel kinesiska telekombolag inte avnoterats i USA, och därför stiger.

På valutamarknaderna faller det brittiska pundet hårt mot euron efter att det tagits beslut om en ny hård nedstängning av Storbritannien på grund av det skenande pandemiläget.

Guldpriset fortsätter uppåt och ett gram guld kostar nu 513:- SEK. Priset stiger även i USD och ligger nu på 1940 USD per troy  ounce.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. Känns lite oväntat att omx ligger plus idag också, +0,4% när jag skriver detta. Var helt säkert på att vi skulle dippa idag eftersom vi annars slaviskt följer USA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dow Jones stod lägre kl 17.30 igår svensk tid när svenska börsen stängde.
   Därmed blir dagens initiala uppgång logisk.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera