Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2021-01-31 09:10

Köp aldrig ICA:s kattmat - 0/5 i betyg av redaktionen

Eftersom redaktionsmedlemmarna är rätt välvuxna, och det blir för dyrt att ge dem skinka eller bacon som godis, så finns det blöt påsmat  som ibland kan användas som godis. Bloggen gjorde dock misstaget att köpa dito ICA:s egna, vilket totalt ratades av en enig redaktion. 0/5 will not buy again.
Nope, ratad mat.
Med vikter på 6-8-10 kg på redaktionsmedlemmarna så snortar de var och en normalt upp en hel påse blöt kattmat genom ena näsborren på några minuter, men normalt brukar jag för det ändamålet ha Pussis påsmat. Primär föda är förstås nyttigt helfoder från Royal Canin (S33 eller NFC), utan påsarna används ibland som godis. Att sätta i sig ett helt paket smörgåsskinka eller ett helt paket bacon är inte ekonomiskt försvarbart.

Dessvärre tänkte jag mig inte för utan köpta ICA:s påsmat sist.

Efter att redaktionen varit ute i -11 grader över natten så tänkte jag att de kunde få lite fjäsk men det initiala intresset för processen att servera nyinköpet byttes sedan i känkta och ifrågasättande blickar, vars budskap var "är du helt dum i huvudet eller?"

Istället för att äta upp ICA:s kattmat gick de prompt tillbaka ytterdörren för att söka ny anställning någon annanstans ute i den iskalla vinterkylan. Har inte setts till sedan dess.

Så nej, det blir ingen mer ICA kattmat. Överväger att slänga den rakt av, för enligt recensionen så var det ett skämt, inte mat.

0/5 massmördare i betyg.
10 kg-redaktionsmedlemmen drog till ladan för att laga egen närproducerad ekologisk mat istället för ICA:s påsmat.

14 kommentarer:

 1. Ber om ursäkt på förhand...men hört talas om en katt som åt linjal och blev mätt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dammen är genombruten!

   Katt åt träd -- dog på stubben.
   Katt åt lampa -- lös i magen.

   Radera
 2. Tror djur äter det de är van med. Min far bytte hundmat och hundarna vägrade äta nya maten. Efter tre dagar åt de maten. Sedan bytte han tillbaka och det blev samma visa.
  De är vanedjur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har haft både hund och katt och katter kan matvägra på en helt annan nivå än hundar. Har de dessutom bra jaktmarker som hos bloggaren kan de hålla på länge.

   Radera
 3. Hantera en katt som ett barn med autism så blir det enklare för alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur menar du då? Mvh, pappa till barn med autism som är uppriktigt nyfiken på vad du menar

   Radera
  2. Kan tänka mig att ringis tänker i de här banorna:

   https://www.pawschicago.org/news-resources/all-about-cats/preparing-your-cat-for-a-change-in-the-family/

   Radera
 4. Våra katter älskar ICAs egna pellets. De vägrar äta "lyxmat" på burk... konstiga djur.

  SvaraRadera
 5. Skaffa en hund så åker kattgodiset ner på 3 röda.

  SvaraRadera
 6. Lång uppförsbacke. Det blir till att locka tillbaka dem med smörgåsskinka och bacon, och sedan godkänner de fortsättningsvis inget annat käk.

  SvaraRadera
 7. Vår länge framlidna Tusse ansågs ibland behöva gå ner i vikt och utfodrades då med Konsums Blåvita kattmat, av vilken han under protest åt nätt och jämnt så mycket han måste. Klok och listig som han var fann han på råd: Bjöd in den mindre begåvade grannkatten Nisse att käka rent i skålen. Snart kunde han med rätta klaga på att det redan var slut och kräva fram en ny burk, av bättre sort. Nisse var nog förvånad men passade på tillfället. Dock blev han ännu mer förvånad när Tusse en julafton fick färsktinad strömming av oss och inte alls bjöd utan jagade Nisse upp i julgranen som välte. Det vart en lustiger dans. Krävdes en hel del sanering av de unika glaskulorna efteråt.

  Tusse hade styrkan att få upp frysen där han visste att vi ibland gömde strömming och annat godis. Innan vi kom på att ställa en stol framför hade han dragit fram en påse fryst svamp som kattvakten till sin fasa fann upptinad, utströdd längs hallmattan och först trodde det var kattskit.

  Än idag kan vi sakna Tusse. Han var som folk, fast nästan bättre. Ack ja. Snyft.

  SvaraRadera
 8. Överbliven stekolja från bacon eller liknande kan dock med fördel hällas över katt- eller hundmat för att bjuda dem på en billig smakförstärkare som annars gått till spillo.

  Själv uppväxt på landet och drillad av mor att inte hälla bort sån olja i den vanliga slasken "för då kan det bli stopp i ledningen och far måste krypa in under grunden på huset för att fixa det". Vilket han sedan ändå fick göra en gång, men det var nog mest något av mina yngre syskons fel.

  SvaraRadera
 9. När ordinarie kvalitetstorrfoder var slut (endast Acana eller Orijen räknas som kvalitet här) gjorde jag misstaget att köpa Mjau fulfoder från Hemköp. Nästa morgon var det blod i avföring som den lilla pälsklingen hade spritt över golvet. Kvalitet gäller hädanefter.

  SvaraRadera
 10. Det påminner om när vi skulle fiska krabbor och köpte en Eldorado musslor som lockbete. Det kryllade av krabbor nedanför bryggan och alla flydde bort från de äckliga musslorna. Däremot nappade de på en tom klädnypa.

  SvaraRadera