Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2021-01-26 08:48

Hårda nedgångar i Asien under tisdagsmorgonen - dollarn stärks

Börserna i de asiatiska tidszonerna går ner under den svenska morgontimmarna, efter att Stockholmsöbrsen vände ner under gårdagen. Den amerikanska episka börsbubblan stängde dock positivt ochl dollarn stärks för dubbel effekt för oss svenskar.
Australien står starkt
Stockholmsbörsen föll hårt under måndagen och OMXSPI stängde på -0.94% efter att ha öppnat positivt. I USA var det dock svagt positivt med S&P-500 på +0.36% och den ännu större bubblan inom Nasdaq fortsatte uppåt med +0.87% för Nasdaq 100.

Dollarn har också stärkts och kostar nu 8:32 USDSEK vilket ökar den relativa uppgången ur svenskt perespektiv. Även guldet stiger med dollarn och kostar nu 495:- SEK per gram.

I Asien är det negativt nu under morgonen, undantaget Australien där ASX 200 går +0.36%.

Hang Seng rasar med -2.43%, Nikkei 225 med -0.96% och Straits Times med -1.05%.

Nedanstående är reklam från bloggens samarbetspartner Compricer.

3 kommentarer:

 1. Australien står inte starkt.
  På årsbasis är marknaden ner och idag är det stängt.
  https://www2.asx.com.au/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste ikapp lite och noterar att Herr Östergren verkar gått in i 2021 med mungiporna uppåt. Kul att du kommenterar igen (kanske du gjort ett tag, men du var borta länge kändes det som), du lyckas alltid trigga en foogling eller två 👍

   Radera
  2. Gunanr. Kul att även du är tillbaks, länge sen.

   Radera