Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2021-01-29 14:58

Fredagsmys: Nya boken

Dags för lite fredagsmys, som jag på grund av bokdeadline skippade förra veckan. Den sk sagan, dvs textbeskrivningen av boken har nu läckts av förlaget i systemen ut tillsammans med releasedatum, men omslaget är inte klart än. Länkar nedan.
Aktuellt kompilerat läge på ej färdig bok. 100 kapitel minus delboktitlar än så länge iaf.
Nedanstående innehåller reklamlänkar för Bokus och Adlibris.

Bokens titel och beskrivning hittar ni hos Bokus medan Adlibris inte har texten än, men anger antal sidor och releasedatum, vilket inte heller stämmer eftersom boken inte är klar än. Texten ska nog egentligen inte ligga ute och är inte spikad, men så kan det bli. Finns även intressant information i den texten som varken jag eller förlaget har gått ut med tidigare, får se när jag kan göra det officiellt.

Nu ska jag fortsätta att skriva mot min deadline på söndag, sedan återstår synpunkter från testläsare och förlag, synpunkter från redaktör, redigering, sättning, korrekturläsning, ljudboksinspelning, tryck och distribution.

Och omslaget får ni kanske se nästa vecka. Jag har det preliminära, men det är lite handpålåggning kvar fortfarande.

Så länge önskar jag er ett fortsatt härligt fredagsmys. Själv ska jag jobba till cirka klockan 00:30 gissar jag.

Och nej, den sociala distanseringen på Gotland i höstas var förstås bokresearch.

22 kommentarer:

 1. Låter som ännu en intressant bok. Ska läsas.

  SvaraRadera
 2. Intressanta Google-träffar man får så här långt på den termen.

  Ser fram emot att få läsa böckerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske filterbubbla men jag fick först typ 10 träffar. Nu är det några färre. De längst ner gick till mer vuxet innehåll.

   På DuckDuckGo får jag bara en träff.

   Google ger teaserposten på FB från förra sommaren, en sida på Massolit och lite andra.

   Radera
 3. Ser framemot denna. Jobba på ;)

  SvaraRadera
 4. Spännande, lägger definitivt en beställning så snart det bara går!

  SvaraRadera
 5. Är det en realistisk bok (typ Midvintermörker) eller en orealistisk bok(typ Redovisningsavdelning Marsviken)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är min mest realistiska bok hittills. Mer realistisk än Höstsol.

   Radera
 6. Är då Marviken en fristående bok, utan uppföljare? Eller har du synopsis i bakhuvudet för fler där trots att du börjar på en ny serie?

  F.ö. så gillar jag att följa hur du utvecklats som författare under alla år som jag följt ditt författarskap.

  Ha nu ett trevligt fredagsmüs med frugan, som jag gissar har en betydande del i framgången :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Frugan bidrar definitivt, och kommer vara på omslaget.

   Radera
  2. Kul äventyr i fokus?

   Radera
 7. Jag garanterar att du minst får sälja ett exemplar. Om hela finanshärket osv kraschar är jag ok med att på sensommaren byta potatis mot en sticka med texten när du promenerar förbi Linköping. :-)

  SvaraRadera
 8. Ser fram emot denna! Kämpa på !

  SvaraRadera
 9. Säljs dina böcker utomlands?

  Du skrev 500 000 sålda böcker och jag gissar på att det är totalt för alla dina böcker?


  SvaraRadera
  Svar
  1. 500000 är i Sverige. 600000 snart. Oräknat noveller och Är du förberedd. Utomlands har jag inte brytt mig om att summera. Polen blev kanske några hundra, Danmark har jag inga siffror på, Finland kanske är 10000?

   Radera
 10. Ja jag ser fram mot att läsa boken. Helst sittande i växthuset med regnet smattrande mot taket och ett glas gott vin på bordet. Kan ibland lyfta blicken och se tomaterna växa. Någon drönare flyger förbi eller möjligen en havsörn på jakt.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 11. Ahh, nu är du tillbaka i det område du kan bäst och där du verkligen kan excellera - jag ser fram emot att få sträckläsa den boken! Dessutom gör du en stor samhällsinsats när du belyser landets oftast på tok för naiva syn på denna typ av frågor. Heja!

  SvaraRadera
 12. Hej Lars! Har med stor behållning följt din blogg i väldigt många år och läst de flesta av dina böcker. Har också rekommenderat dig till något tjog vänner under åren. Vet inte vad som krävs för att få vara med bland kommentatorerna på din sida, men för mig tycks det vara kört innan jag ens fått börja. Har nu försökt skriva något halvdussin seriösa kommentarer, men ingen visas. Ger nu upp och önskar dig lycka till. Har som reservare, investerare och enterprenör många uppslag till kul inlägg om du vill, men har inte tiden att skriva saker som bara raderas när jag postat dem utan kommer ni ägna tiden åt annat.

  SvaraRadera
 13. Kors i taket. Nu kom jag med. Man tackar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid lätt att missa och jag uppdaterar bara några ggr i veckan.

   Radera