Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2021-01-03 15:57

"För jävligt i alla fall" - Sverigehatet i pandemins spår

Det blir så här under pandemin allt tydligare att det finns ett utbrett Sverigehat hos svenskar, som oavsett vad för statistik och data som presenteras menar att deras hemland är kasst och misslyckat. Det är helt enkelt för jävligt i alla fall kan man konstatera utifrån kommentarerna till tidigare inlägg. Men så blir man bara bitter när man jämför sig med andra - för det kommer alltid finnas någon som är bättre, och om det inte finns det så kunde man själv varit bättre ändå.
Sverige!
Det lustiga i sammahanget är att dessa Sverigehatare annars brukar kalla sig Sverigevänner, eller svärjisar i kortform. Fast de avskyr Sverige och allt Sverige är och står för. Exakt vad för Sverige de är vänner till framgår inte, antagligen någon saga som de var för unga för att förstå att den aldrig fanns på riktigt annat än som Vi på Saltkråkans eller Alla vi barn i Bullerbyns fiktion.

Kort sagt verkar dessa Sverigehatare helt enkelt vara bittra människor som aldrig skulle vara nöjda med någonting, någonsin.

Ursäkterna de tar till med är alla möjliga. T ex att Schweiz eller Tyskland tillhör Östeuropa, nu när de ackumulerade dödsfallen per capita i Covid-19 är högre i drömlandet Schweiz än i Sverige sedan pandemins start. Schweiz har nu 893 dödsfall per en miljon invånare jämfört med Sveriges 864. Svärjisarnas hyllade och älskade Ungern är uppe i 1001 dödsfall per en miljon invånare.

Men det är för jävligt ändå, Sverige är kasst och man verkligen hatar Sverige för allt man kan.

Man får gissa att få av dessa tillhör rikets försvar, där man lär sig gilla läget och utgå från den bajsmacka till verklighet man har och jobba från det utgångsläget istället för att gnälla över läget.

Jag kan bara onstatera att pandemin drar fram allt fler sorgliga bittra människor, som man antagligen bör undvika generellt. De kommer ändå aldrig vara nöjda med något. Och fakta spelar ingen roll som bekant, utan det är känslor som styr dem fast de brukar vilja hväda att de är så rationella och faktabaserade. Man kan bara tycka synd om eventuella livspartners de har - tänk att alddig duga till om du inte är perfekt och bäst i världen?

Nåja, man får konstatera att vi slipper klotter på toaletter numera. Istället har vi Internet så Sverigehatarna inte behöver rista in sina känslor på toalettdörrarna längre. En svärjis känslor bryr sig inte om fakta.

Tyvärr hade jag inte en bild på ett stortjutande småbarn att illustrera inlägget med, så det fick bli en svensk flagga och lite moln istället.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

45 kommentarer:

 1. Jag tror du blandar ihop de som skriver kommentarer på dina blogginlägg mot de riktiga Svärjevännerna. "Ingen riktig svärjevän skulle skriva illa om Sverige".

  SvaraRadera
 2. HeHe, låter som att det är dina egna åsikter. Man skall inte tillskriva andra vad dom inte sagt. Sverige är suveränt, men våra politiker kör det i botten och förstör, med andra vid makten hade det varit mkt bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vadå andra? Andra vadå? Vi har ju haft andra politiker och inte fan var det bättre för det och vi kommer i framtiden få andra politiker och facit från historien ger inte dessa goda utsikter för att vara bättre än de vi redan haft.

   Så vilka andra ska vi ha för att det ska vara mycket bättre?

   Radera
  2. Väntar också på det svaret.

   Radera
  3. "Allt Sverige är och står för."

   Självskada och älska andras ungar mer än egna barn?

   Politiker här i delstaten i EU kan inte göra så mkt, vi får snart återgå till barnporr, traffiking, vapen och knark i diskussionen. Väldigt svårt att se något ske via en röstsedel på något parti inklusive det som vår bloggare uppenbart avskyr.

   Annars är ju allt bättre än "något schitty man väljer"? Vi har som sagt gosverige nu. Och goare ska det bli. Ulitarism, globalism matrialism och hedonism.

   Radera
 3. Dessutom tycker jag det är helt omöjligt att föra en saklig debatt eller liknande med dessa. Då hugger som kobror från flera håll med deras typiska retorik. Jag hade en trevlig arbetskamrat som gick i förtidspension pga sjukdom. Han tappade hela sin sociala sfär i och med jobbet. Sedan skrev han ett bittert inlägg om invandringen på facebook. Fick hundratals likes och SD ringde till honom och ville att han skulle börja arbeta för dem. Han fick verklige luft under sina vingar och ny syns han med sina hatiska inlägg överallt på social medier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hela ditt resonemang/iakttagelse fungerar lika bra åt andra hållet. Pröva att diskutera sakligt med en " öppnaerahjärtan" person.
   Många ser politik/samtid som religion...

   Radera
  2. Hur kan det komma sig, att man tappar hela sin sociala sfär om man inte går till jobbet?
   Kan jobbet vara en religion här? Ludditer överallt?

   Om man har ett jobb, kan man tala fritt då? Vi har ju yttrandefrihet men den har ett högt pris på många sätt om man inte har en skara ryggdunkare?

   När du skriver bittert inlägg, hur är det då författat? Det är just detta med phatos, emotionerna, som är grejen. Efter phatos kommer ethos, vår etik. Sen har vi nån logos. Kanske. Om Värdegrunden, allt som Sverige är och står för, tillåter det.
   Annars kör vi de två andra mot varann tills vi tillslut bara har en Gudomlig logos att hoppas på.

   Radera
  3. Många frågor... Jag vet inte vad jag ska svara på. Jag vet inte om du vill att jag ska svara?

   Radera
  4. Nej jag vill väl att du svarar på allt men jag har nog lärt mig att fråga mer än påstå och svara själv. De är nog lite sunt att du svarar som du gör?

   Men om du svarar på hur du såg att hans inlägg var bittra? Om du inte är van att slåss publikt med ord på ett PK sätt kanske du inte tänker efter riktigt hur du "verkar"?

   Jag är rätt bitter själv. Blev tillsagd av en kunnig kvinna som ung att Sverige skulle döda mig själsligt, jag måste flytta. Och vad rätt hon hade. Och vad fel de flesta haft, vad korkat de leker spelare som pjäser.

   Radera
 4. Måste finnas massor av bilder. Ta bara en av en nu aktuell loooser som är fiiired.
  (Sarkasm)

  SvaraRadera
 5. Att vara kritisk till Sveriges pandemi hantering betyder inte automatiskt att vara högerextremist.
  Det är fortfarande mest relevant att jämföra med med våra Nordiska grannländer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min tolkning av orsaken till de sk Sverigevännernas beteende är att det är landets styrning inom många områden som under lång tid har varit undermålig, och att det alltså inte är landet som sådant som är problemet. Sedan finns det absolut inslag av att man gottar sig i problem av allehanda slag som om man vill att det ska gå dåligt för Sverige och tolkar utvecklingen på ett mindre fördelaktigt sätt. I andra ringhörnan har vi dess lika faktaförnekande motståndare som ingenting ser, hör eller förstår och vars paradgrenar är brunsmetning och hjärnspöken om 30-talet.

   Radera
 6. Ja man kan väl konstatera att Sverige fortsatt har hanterat det rätt bra. Inte lika kraftfulla åtgärder vad det gäller att inskränkas på människors frihet och företags ekonomi. Utan att få fler dödsfall, sen är ju frågan hade vi bättre förutsättningar och kunnat ha färre smittade med hårdare åtgärder. Kanske men det är som någon nämnde svårt att se samband mellan kraftfulla åtgärder och låga dödstal.

  SvaraRadera
 7. Det är högst beklagligt att så många förväxlar Sverige med SAP, förvaltningskrisen och eliters tappade markkontakt. /Arg och sur på detta

  SvaraRadera
 8. Har en känsla av att många biologiskt vuxna människor inte har "vuxit upp" mentalt. Någonstans landar jag i att man borde införa ett års allmän värnplikt för både kvinnor och män. Det känns som det aldrig har varit så många bortskämda och söndercurlade människor i vår befolkning som vi har nu. Har en känsla av att ur dessa människor kommer det fram alltifrån ultrafeminister till extremsvärjevänner. En slags följd av att de haft det "för bra"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Börja servera guldburk redan på förskolan och tillåt autmatkarbin som alternativ till andningsmask så blir det nog ordning:)

   Radera
  2. @ Rickard. Absolut inte. Jag är varken vapenivrare eller Militärt överintresserad person. Men värnplikten har en förmåga att få snorungar att lära sig ta en gnutta ansvar över sitt eget öde.

   Radera
  3. Brukade tycka att det du säger var något i stil med fascism och det yttersta exemplet på överstatligt förtryck...

   Men som numera psykologiskt fullt utvecklad "vuxen" på 25 jordsnurr, och del av den förlorade generationen som ej hade allmän värnplikt, kan jag inte annat än hålla med helt och hållet! Skäms över mina tankemönster och politiska åskådningar för fem år sedan som jag fortfarande idag ser och hör bland vänner och bekanta.

   Med det sagt ska man givetvis kompenseras ordentligt ekonomiskt av staten för ett sådant ingrepp, som bloggen redan avhandlat: https://cornucopia.cornubot.se/2017/08/betala-for-varnplikten-vi-kan-inte.html

   Radera
  4. Äldre män som vurmar om värnplikten alltså. Det måste finnas andra sätt att lära unga människor eget ansvar som inte innebär att man kastar bort ett år utan lön eller studier. Angående feminism och svärjevänner, tiderna förändras, och det beror nog inte bara på grund av att värnplikten försvann...

   Radera
 9. Hur många svenskar tycker Sverige är kasst och misslyckat OAVSETT vad för statistik och data som presenteras? Så gott som inga alls tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men du ställer ju frågor som du har föreställningar om svaret på?
   Vad är en svensk? Vad är Sverige? Vad är "kasst och misslyckat"?

   En nästan tom tunnelbana kan ju anses som kasst och misslyckats likaså en alldelens proppfull? Om IQ sjunker, vi ser en omvänd Flynneffekt? Hur med längd, ska man ta total längd eller utan benen man går på?

   Med statistik och data kan man visa på det man vill genom att behålla eller förändra mätmetoder.

   Radera
 10. Vet inget begrepp i sammanhanget som är mer missledande än vilket land som har klarat Corona bekämpningen väl, tvivlar att någon kan sammanställa förutsättningarna för varje enskilt land på ett relevant sätt med alla okända faktorer och mer kända som väder, fuktighet, årstid, nuvarande immunitet i befolkningen, tidigare korsimmunitet bland befolkningen, folkhälsa, sjukhusvård med mera.

  Samt alla meningslösa lockdowns utan betydelse som Ivor Cummins så mästerligt förklarar.

  https://www.youtube.com/watch?v=3cjgicrA504

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet bara att den som vill dra något om befolkningsdensitet är dummare än tåget. Att två tredjedelar av Sverige har 1% av landets befolkning minskar inte smittspridningen i resten av landet, där det bor folk. De bebodda delarna av Sverige har väl snarare samma densitet som Danmark typ. I inre Norrland finns det extremt få människor att smitta.

   Att Sverige borde ha färre smittade för att två tredjedelar av landet i princip helt saknar befolkning är urbota dumt.

   Den som vill komma dragande med densitet för Sverige visar bara att hen helt saknar analytisk förmåga.

   Radera
 11. Förmodligen är det dags för en stor systemreform. De händer rätt sällan hos oss. Våra närmaste grannländer har gått igenom ett stort antal systemreformer de senaste 100 åren, medan vi bara har några få de senaste 500 åren.

  Det går inte att spara och livsförlänga i det oändliga utan ibland tvingas man göra sig av med gammalt skräp och skaffa nytt. Detsamma gäller socioekonomiska system.

  De senaste reformerna av betydelse var väl avskaffandet av tvåkammariksdagen och rösträttsreformerna i början av 1900-talet, men det var relativt små förändringar. Innan dess var det väl medeltidens rese- och yrkesförbud försvann på 1860-talet när järnvägarna kom, men järnvägarna var inte en specifik svensk revolution utan en global. Ungefär som internet idag.

  Sen hade vi Big Bang 1809 när halva riket försvann och vi startade om VD-familjen med Bernadotterna. Det är nog det närmaste vi kommer en "systemreform" värd namnet. Fråga i Belgien hur många de haft de senaste 100 åren...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Chipp: cit: ....-"Detsamma gäller socioekonomiska system." ... Skulle gärna se det närmare utvecklat.

   I övrigt så kan väl 1974 års Regeringsform inkl. förändringarna 2010 infogas i listan.
   Samt vad gäller större samhällsförändringar med direkt verkan på stora delar av befolkningen Hemmansnedläggningarna på 60-talet, Flyttlasspolitiken på 70-talet, Miljonprogrammet med raserandet av det äldre och undermåliga bostadsbeståndet i städer och tätorter, Strukturrationaliseringarna och bruksnedläggningarna, Varvsnedläggningarna, Utflaggningen av Handelsflottan ... Listan kan göras lång ... Och jag tillhör den generation som berördes av näranog samtliga ovan uppräknade samhälleliga förändringar.

   Radera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toalettklottrare förr SAAD?

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Nej det var känslan att du pekades ut jag tänkte på. Jag har väl sprutlackat nån toa.

   Radera
 14. Vill bara påminna att Dr Doom,Nouriel Roubini har sagt att Sverige är det land som kommer att ha klarat sig bäst ekonomiskt när pandemin är över då vi började vår omställning till det digitala långt innan coronan kom.

  Det visar väl kronan på som har vuxit dig bäst gentemot dollarn av alla världens valutor.
  Nu kan du kalla mig Sverigevän om du vill Cornu.

  SvaraRadera
 15. Som libertarian så är jag relativt nöjd med regeringens icke-insatser. Om de kunde göra lika lite inom fler samhällsområden vore det jättefint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men i så fall ska det offentliga inte ta in 43% av BNP i skatt, när man inte levererar.

   Edward Blom har uttryckt det ganska väl, tycker jag: "Sverige är en omvänd nattväktarstat. Skyhöga skatter som går till allt en stat inte ska lägga sig i, men otillräckligt försvar & polisstyrka."

   Radera
 16. Sverige har utvecklats till ett slags dårhus på senare år.
  Men det är inget fel på dårar egentligen de har bara ett annat sätt att se på verkligheten.
  Drömde om att bli mentalskötare när jag var ung men bytte spår.

  SvaraRadera
 17. Jag förväntar mig mer än vad jag får fn genom de skattepengar jag är med och betalar in.

  Jag förväntar mig:

  Ett opartiskt och ej agendastyrt SVT/SR - helst vill jag ha bort den tvingande betalningen via skatt vi har för statsmedia, låt de verka på marknaden eller avsevärt reducera deras kostym.

  En fungerande rättsordning där brottsligheten erkänns vara individers val och inte samhällets fel.

  Fungerande myndigheter som uppfyller exvis kunskap/beredskap för samhälleliga krisbehov.

  En fungerande migrationspolitik, utan särlagstiftning för någon speciell grupp.

  Myndighetspersoner som tar sin uppgift på allvar och tänker utanför boxen för att lära sig från faktiskt skeende och inte låsa sig i teoretiska inaktuella modeller, eller inväntar forskning...

  Politiker som lever som de lär.

  Reducera fusket i välfärden innan det diskuteras höjning av skatten, dessutom omprioritering av utgiftsposter, att höja skatten innebär inte ökad välfärd vilket vi i Sverige har överbevisat i flera år...

  Eftersom media får presstöd förväntar jag mig kritisk granskning av regering-riksdag-regioner-kommuner. Helst vill jag ha bort presstödet, om media inte klarar sig utan det så förtjänar de inte att finnas, dessutom skapar det en konstig beroendeställning till staten.

  Jag tror inte på likformighet, det är över tid inte bra för oss, vi måste utvecklas som nation med konstant ifrågasättande annars kommer vi stagnera och inte vilja ta tag i de frågor som ligger framför oss. Vi måste våga röra heliga kossor, välfärden måste reformeras för att långsiktigt fungera, gårdagens välfärd kan aldrig vara framtidens...

  SvaraRadera
 18. Det är ironiskt att du klagar på folk som klagar, när du senaste veckan har ca 5 rakt utsagt klagoposter. Välj sida och var inte en så jävla hycklare. Hemskt irriterande.

  SvaraRadera
 19. Man kan jämföra sig med andra utan att bli bitter. Man får vara vaksam och medveten om att inte gå i den fällan helt enkelt. Att jämföra med andra kan vara konstruktivt om man gör det i syfte att lära sig vad andra har gjort bättre, så att man själv kan upprepa samma framgång. Jag förstår inte vad som är fel med det. Sverige har klarat Corona-krisen bättre än vissa och sämre än andra. Jag fattar inte varför det skulle vara så förskräckligt fel att studera vad exempelvis Danmark gjort annorlunda och ställa sig frågan om det finns några lärdomar att dra kring varför de lyckats bättre med att begränsa dödstalen. Vill man Sverige illa för att man inte önskar att svenskar ska dö i en pandemi? Den logiken fattar inte jag. Hatar man Sverige för att man uppmärksammat nåt som ett annat land gjort bättre och önskar att Sverige kunde dra lärdom och bli lika bra? Detta har jag svårt att greppa. Varför tolkar du dina läsare så illvilligt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. It´s all about det money, commercials.
   Bloggen lever på reklam och ju mer kontroversiella synpunkter desto bättre trafik.

   Radera