Aktuellt

Reklam: Fem procent rabatt med Cornucopia? på Finanskursen årskull 3

Denna artikel är reklam för Finanskursen, som erbjuder tidig anmälan och fem procent rabatt till bloggens läsare om de anmäler sig här . F...

2021-01-04

Danske Bank: Lägenhetspriserna föll 1.5% i Stockholm i december

Enligt TT uppger Danske Bank i sin boprisindikator att lägenhespriserna föll i Stockholm i december, även justerat för säsongseffekter. Det är annars normalt med fallande bostadspriser i december.
Stiger tydligen
Tyvärr verkar inte banken i skrivande stund (07:23) publicerat något pressmeddelande om saken, utan det är bara TT som fått rapporten. Informationen är därför extremt tunn.

Det som upges är att priserna på bostadsrätter backade 1.5% justerat för säsongseffekterna. Samtidigt steg omsättningen med 50% fler sålda lägenheter än normalt.

Banken väntar sig förstås stigande bostadspriser. Detta på grund av ränteläget, "massiva stimulansåtgärder" samt en effekt av pandemin och att vi prioriterar upp den egna bostaden.

När du läser detta 08:00 kanske det finns något lite matigare publicerat av Danske Bank.

Det är helt normalt med fallande bostadspriser i december, men Danske Bank hävdar alltså att nedgången på 1.5% är säsongsjusterad. Så vad exakt den faktiskt innebär är oklart i väntan på en faktisk  publikation lämnas i skrivande stund åt fantasin.

3 kommentarer:

 1. Anekdotiskt så har villapriserna planat ut med. Var rent galna budgivningar ute i roslagen aug-okt. Mer sansat nov&dec. MEN kan även bero på säsongen. Kolsvart väder, regn och få objekt.

  SvaraRadera
 2. Sålde min lägenhet i december. Fick vad jag begärde och förväntade mig, dock var det väldig stiltje bland köparna i mitten av december pga det tilltagande smittoläget. Även min sambo fick de hon begärde och förväntade sig men hon hade det ännu knepigare med köpare. Svårt att få igång en budgivning men köpkraften fanns. Båda lägenheterna ligger i Stockholmsområdet, en innanför tullarna och den andra i kranskommun.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja 2020 har varit intressant. +/-25% i slutprisskillnad på samma typ av lägenheter =)

   Radera