Aktuellt

Reklam: Fem procent rabatt med Cornucopia? på Finanskursen årskull 3

Denna artikel är reklam för Finanskursen, som erbjuder tidig anmälan och fem procent rabatt till bloggens läsare om de anmäler sig här . F...

2021-01-19

Breda och stora uppgångar i de asiatiska tidszonerna under tisdagsmorgonen

Efter positiva börser i Sverige och mestadels i Europa stiger nu börserna brett och kraftfullt i de asiatiska tidszonerna under tisdagsmorgonen. USA hade stängt sin handel igår, så just nu har världen kört på utan att husse hållit i kopplet.
Asiatisk tidszon
Stockholmsbörsens OMXSPI stängde på +0.43% igår och storbolagsindex OMXS30 gick +0.39%. Tyska DAX stängde på +0.44% och franska CAC 40 på +0.10%. Britterna var lite brittiska och FTSE 100 gick -0.22%.

USA hade stängt och nu ser vi ordentliga uppgångar i Asien och Australien.

ASX 200 +1.19%, Hang Seng +1.77%, Nikkei 225 +1.39% och Straits Times +0.33%.

Dollarn är relativt oförändrad, om än något svagare på USDSEK 8:38 och kronan stärks mot de flesta valutor under morgonen. Guldpriset ligger oförändrat på 496:- SEK per gram.

Själv har jag börjat analysera en bunt aktier att plocka in för att få lite övervikt mot vissa relativt sett undervärderade sektorer, vilket förstås ledde till att flera av de aktier jag tittade på steg kraftigt. Nej, jag tänker förstås inte berätta vad det är för aktier jag tittar på eller vilka bolag. Det finns absolut noll att vinna för mig på att redovisa aktieinnehav eftersom någon efter 10+ år kommer peka ut att någon av dem gått dåligt, fast jag kanske sålde dem medan det fanns vinst ett antal år tidigare. Så länge har jag bloggat att jag numera vet att jag aldrig ska redovisa enskilda aktier eller ens sektorer, eftersom det via cherrypicking kommer användas mot mig någon gång i framtiden. Vill ni läsa någon som haussar sina egna innehav får ni göra det någon annanstans. Typ Dagens Industri.

7 kommentarer:

 1. Tycker det är tråkigt att du är tyst om dina tankar kring sektorer och marknader. Enskilda aktier är nog klokt att vara tyst om med din popularitet. Får du inte mer skit för att du är tyst? Tänker de som går igenom 10+ år blogginlägg för att klaga gör just det, för att klaga och kommer alltid att hitta något. Men vad vet jag. Jag har inte en blogg som har brutala mängder läsare per dag.

  Hur som. lycka till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan ju alltid redovisa när jag sålt. Backtrading är ju populärt, typ "om du hade köpt X och hållit på den i femton år så hade du tjänat Y till nu".

   Radera
  2. Ja håller med om att det är tråkigt. Och att någon hittar något att klaga på kommer man väl aldrig ifrån. Sen kan man nog tänka sig att det kan finnas faktorer som marknads påverkan att ta hänsyn till i alla fall med mindre och kanske onoterade bolag. Och att någon tror att man köper för att äga för alltid löser man väl enklast genom att delge försäljningar eller innehav just nu.

   Radera
  3. Backtrading är som att gå på ett sportevenemang, dom bästa spelarna sitter alltid på läktaren ;-)

   Radera
 2. Att det tydligen finns personer som gör den typen av analyser som bloggaren beskriver är ju lågnivåtänkande i dess ädlaste form och det bådar inte gott för nationen och givet det kan jag ha stor respekt för att man inte orkar redovisa analyser. Det enda som är intressant med en aktieaffär är transaktionen som helhet.

  SvaraRadera
 3. Jag tänker ibland skriva något om vad jag kommit fram till när det gäller företag. Nu gläder jag mig åt Northvolts utökning av kapacitet och vår nettoexport av el till EU där de 73% fossilt därmed sänks.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 4. Bästa morgonbörsrapporten du skrivit.
  Finns absolut inget värre än de som talar i egen bok.

  SvaraRadera