Aktuellt

Fem KTH-forskare: Höghastighetsbanorna kan inte motiveras av klimatskäl

Fem forskare från KTH skriver i en debattartikel att Miljöpartiets höghastighetsbanor inte kan motiveras av klimatskäl, då de "inte led...

2021-01-06 07:12

Börserna fortsätter nedåt i Asien under onsdagmorgonen - Stockholmsbörsen runt nollan från årsskiftet

Börserna fortsätter nedåt i de asiatiska tidszonerna under onsdagsmorgonen. Efter beskedliga nedgångar i Stockholm under gårdagen befinner sig nu Stockholmsbörsen oförändrat eller svagt negativt sedan det datummagiska årsskiftet.
Asiatisk tidszon
De amerikanska börserna bjöd på uppgång nominellt igår med S&P-500 på +0.71% och Nasdaq 100 på +0.85%. Men dollarn rasar och USDSEK ligger nu på 8:17, så justerat för valutan är det ingen uppgång.

Stockholmsbörsens OMXSPI såväl som OMXS30 gick bägge -0.17% igår och OMXS30 är nu -0.04% sedan årsskiftet och OMXSPI på -0.02%. Årsskiftet är dock en datummagisk tidpunkt och har egentligen ingen betydelse. På 12 månader är istället OMXSPI upp med +12.73% oräknat utdelningar.

I Asien är det generellt nedåt nu unde rmorgonen. ASX 200 går -1.12%, i Hong Kong där ett 70-tal förgrundfigurer i demokratirörelsen gripits är Hang Seng oförändrad på +0.01%, Nikkei 225 går -0.21% i Tokyo och i Singapore är Straits Times oförändrat negativ på -0.04%.

Guldpriset är oförändrat i svenska kronor och ett gram guld kostar nu 511:- SEK.

Överlag är börserna rätt lugna, och det mest intressanta är hur dollarn utvecklar sig vilket kan påverkas av senatsvalet och förstås hur smidigt maktöverlämnandet av presidentposten går.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

3 kommentarer:

 1. Bitcoin fortsätter gå upp. Vad händer egentligen, borde man lagt över mer i bitcoin?

  SvaraRadera
  Svar
  1. JP Morgan har teoretiska riktkurser long term väsentligt över dagens nivåer.

   Radera
 2. God förmiddag.
  Lars. Du bör nog se över dina källor då de inte stämmer.
  Sedan årsskiftet är OMXS30 upp 0.94%, OMXSPI är upp 0.73%.

  Vad gäller senatsvalet är det fördel demokraterna vilket får US Futures Nasdaq att handlas negativt med 1.7%

  SvaraRadera