Cornucopia?

Aktuellt

Gamestop-bubblan förklarad

Aktien för det döende bolaget Gamestop har rusat extremt de senaste dagarna efter en samordnad blåsning på Reddit och orsakat att minst en b...

2021-01-06 07:12

Börserna fortsätter nedåt i Asien under onsdagmorgonen - Stockholmsbörsen runt nollan från årsskiftet

Börserna fortsätter nedåt i de asiatiska tidszonerna under onsdagsmorgonen. Efter beskedliga nedgångar i Stockholm under gårdagen befinner sig nu Stockholmsbörsen oförändrat eller svagt negativt sedan det datummagiska årsskiftet.
Asiatisk tidszon
De amerikanska börserna bjöd på uppgång nominellt igår med S&P-500 på +0.71% och Nasdaq 100 på +0.85%. Men dollarn rasar och USDSEK ligger nu på 8:17, så justerat för valutan är det ingen uppgång.

Stockholmsbörsens OMXSPI såväl som OMXS30 gick bägge -0.17% igår och OMXS30 är nu -0.04% sedan årsskiftet och OMXSPI på -0.02%. Årsskiftet är dock en datummagisk tidpunkt och har egentligen ingen betydelse. På 12 månader är istället OMXSPI upp med +12.73% oräknat utdelningar.

I Asien är det generellt nedåt nu unde rmorgonen. ASX 200 går -1.12%, i Hong Kong där ett 70-tal förgrundfigurer i demokratirörelsen gripits är Hang Seng oförändrad på +0.01%, Nikkei 225 går -0.21% i Tokyo och i Singapore är Straits Times oförändrat negativ på -0.04%.

Guldpriset är oförändrat i svenska kronor och ett gram guld kostar nu 511:- SEK.

Överlag är börserna rätt lugna, och det mest intressanta är hur dollarn utvecklar sig vilket kan påverkas av senatsvalet och förstås hur smidigt maktöverlämnandet av presidentposten går.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. Bitcoin fortsätter gå upp. Vad händer egentligen, borde man lagt över mer i bitcoin?

  SvaraRadera
  Svar
  1. JP Morgan har teoretiska riktkurser long term väsentligt över dagens nivåer.

   Radera
 2. God förmiddag.
  Lars. Du bör nog se över dina källor då de inte stämmer.
  Sedan årsskiftet är OMXS30 upp 0.94%, OMXSPI är upp 0.73%.

  Vad gäller senatsvalet är det fördel demokraterna vilket får US Futures Nasdaq att handlas negativt med 1.7%

  SvaraRadera