Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2021-01-12 08:15

Blandat i Asien under tisdagsmorgonen efter nedgångar i USA och Europa

Börserna föll undergårdagen såväl i Sverige, som i Europa och USA. I Asien är det blandat under morgonen, medan dollarn och guldet är ganska stabila.
Dagschart Tesla. Logaritmisk skala.
Stockholmsbörsen stängde på -0.80% igår och husse S&P-500 gick -0.66% med en nu på morgonen oförändrad dollarkurs på 8:28 USDSEK. Teknikbörsen Nasdaqs 100-index  gick -1.55% där exempelvis Tesla utmärkte sig med -7.28%. Det senare liksom börsen från börsrekord och fortfarande rejält upp från årsskiftet. Det är inte direkt ett hälsotecken med så här stora rörelser i en aktie dag efter dag, men de som tror sig tjänat pengar på bubblan utan att ha sålt är förstås nöjda ändå. Värderingen för Tesla är i storleksordningen att om man tar 100% av bilmarknaden så kommer man fortfarande vara för högt värderade. Raljant skrivet.

Guldpriset ligger på 495:- SEK per gram och alltså relativt stabilt.

I de asiatiska tidszonerna är utvecklingen blandad under morgonen. ASX 200 går -0.27%, Hang Seng +1.00%, Nikkei 225 +0.09% och Straits Times -0.15%. 

4 kommentarer:

 1. Ja, det är flera dar sen Teslas market cap låg högre än följande tio biltillverkare tillsammans. Skillnaden blir ännu större om man räknar in skuldsättning.

  Men i tsla:s pris ingår också annat än bilmekanik, t ex värdet av mjukvara med nära 100% marginal, både i bilar och i elmarknadsprodukter.

  Jag är inte den som klagar!

  SvaraRadera
 2. I nästa uppdateringen kommer en Bitcoin-miner så elen bli "gratis" när du laddar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan aldrig bli roligare än pruttkudde-blinkers eller get-tuta ...

   Radera
  2. Kunderna betalar gladeligen för bling-bling, Elon skrattar med Kraken..

   https://www.forbes.com/sites/billybambrough/2021/01/09/elon-musk-the-worlds-richest-man-wants-to-be-paid-in-bitcoin/

   Radera