Cornucopia?

Aktuellt

Kommer ni ihåg SVT:s Covid-19 superspridarevenemang Melodifestivalfinalen 2020?

"Det hade varit fruktansvärt tråkigt med en final utan publik." - SVT:s talesperson Vi avbryter ordinarie sändningar för att dra o...

2021-01-12 08:15

Blandat i Asien under tisdagsmorgonen efter nedgångar i USA och Europa

Börserna föll undergårdagen såväl i Sverige, som i Europa och USA. I Asien är det blandat under morgonen, medan dollarn och guldet är ganska stabila.
Dagschart Tesla. Logaritmisk skala.
Stockholmsbörsen stängde på -0.80% igår och husse S&P-500 gick -0.66% med en nu på morgonen oförändrad dollarkurs på 8:28 USDSEK. Teknikbörsen Nasdaqs 100-index  gick -1.55% där exempelvis Tesla utmärkte sig med -7.28%. Det senare liksom börsen från börsrekord och fortfarande rejält upp från årsskiftet. Det är inte direkt ett hälsotecken med så här stora rörelser i en aktie dag efter dag, men de som tror sig tjänat pengar på bubblan utan att ha sålt är förstås nöjda ändå. Värderingen för Tesla är i storleksordningen att om man tar 100% av bilmarknaden så kommer man fortfarande vara för högt värderade. Raljant skrivet.

Guldpriset ligger på 495:- SEK per gram och alltså relativt stabilt.

I de asiatiska tidszonerna är utvecklingen blandad under morgonen. ASX 200 går -0.27%, Hang Seng +1.00%, Nikkei 225 +0.09% och Straits Times -0.15%. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Ja, det är flera dar sen Teslas market cap låg högre än följande tio biltillverkare tillsammans. Skillnaden blir ännu större om man räknar in skuldsättning.

  Men i tsla:s pris ingår också annat än bilmekanik, t ex värdet av mjukvara med nära 100% marginal, både i bilar och i elmarknadsprodukter.

  Jag är inte den som klagar!

  SvaraRadera
 2. I nästa uppdateringen kommer en Bitcoin-miner så elen bli "gratis" när du laddar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan aldrig bli roligare än pruttkudde-blinkers eller get-tuta ...

   Radera
  2. Kunderna betalar gladeligen för bling-bling, Elon skrattar med Kraken..

   https://www.forbes.com/sites/billybambrough/2021/01/09/elon-musk-the-worlds-richest-man-wants-to-be-paid-in-bitcoin/

   Radera