Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2021-01-12 08:15

Blandat i Asien under tisdagsmorgonen efter nedgångar i USA och Europa

Börserna föll undergårdagen såväl i Sverige, som i Europa och USA. I Asien är det blandat under morgonen, medan dollarn och guldet är ganska stabila.
Dagschart Tesla. Logaritmisk skala.
Stockholmsbörsen stängde på -0.80% igår och husse S&P-500 gick -0.66% med en nu på morgonen oförändrad dollarkurs på 8:28 USDSEK. Teknikbörsen Nasdaqs 100-index  gick -1.55% där exempelvis Tesla utmärkte sig med -7.28%. Det senare liksom börsen från börsrekord och fortfarande rejält upp från årsskiftet. Det är inte direkt ett hälsotecken med så här stora rörelser i en aktie dag efter dag, men de som tror sig tjänat pengar på bubblan utan att ha sålt är förstås nöjda ändå. Värderingen för Tesla är i storleksordningen att om man tar 100% av bilmarknaden så kommer man fortfarande vara för högt värderade. Raljant skrivet.

Guldpriset ligger på 495:- SEK per gram och alltså relativt stabilt.

I de asiatiska tidszonerna är utvecklingen blandad under morgonen. ASX 200 går -0.27%, Hang Seng +1.00%, Nikkei 225 +0.09% och Straits Times -0.15%. 
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

4 kommentarer:

 1. Ja, det är flera dar sen Teslas market cap låg högre än följande tio biltillverkare tillsammans. Skillnaden blir ännu större om man räknar in skuldsättning.

  Men i tsla:s pris ingår också annat än bilmekanik, t ex värdet av mjukvara med nära 100% marginal, både i bilar och i elmarknadsprodukter.

  Jag är inte den som klagar!

  SvaraRadera
 2. I nästa uppdateringen kommer en Bitcoin-miner så elen bli "gratis" när du laddar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan aldrig bli roligare än pruttkudde-blinkers eller get-tuta ...

   Radera
  2. Kunderna betalar gladeligen för bling-bling, Elon skrattar med Kraken..

   https://www.forbes.com/sites/billybambrough/2021/01/09/elon-musk-the-worlds-richest-man-wants-to-be-paid-in-bitcoin/

   Radera