Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2021-01-20 08:19

Blandad börs i Asien under onsdagsmorgonen

Börserna öppnar blandat i de asiatiska tidszonerna efter uppgångar i USA inför att Joe Biden ska sväras in som USA:s nästa president idag.
Klockan klämtar och den enkle mannen av folket får resa hem till sitt guldplätterade torn igen
Gårdagen bjöd på en splittrad börsbild mellan USA och Europa. I Sverige gick OMXS30 -0.23% och OMXSPI knappt positivt på +0.0%. Tyska DAX gick -0.24%, franska CAC 40 -0.33%, brittiska FTSE 100 föll och gick -0.11% och Euronext 100 S&P-500 på +0.81% och Nasdaq Composite på +1.53%.

I Asien går Australien positivt med ASX 200 på +0.41%, Hong Kongs Hang Seng stiger med +0.87%, medan Nikkei 225 faller med -0.38% i Japan. Straits Times är oförändrat i Singapore.

Inga märkvärdiga valutarörelser annat än möjligen att dollarn faller inför insvärningen av Joe Biden som USA:s nästa president.

Guldpriset är svagt stigande och kostar nu 496:- SEK per gram.

Bland konspirationsnötterna i USA sprids uppgifter om det förestående inbördeskriget och att demokraternas politiker ska mördas idag, vilket normalt kunde ignoreras. Problemet har dock visat sig att de här personerna inte tror på detta ironiskt, utan på allvar och även kan få för sig att agera självuppfyllande. Det blir nog spänanndeför en del  inför insvärningen, men förhoppningsvis går allt lugnt och ostört till.

1 kommentar:

  1. "Joe Biden ska sväras in som USA:s nästa president idag."


    Eftersom han är 78 år så kan man undra om han kommer att hålla perioden ut.

    Du kan göra en enkät om hur det blir 2025-01-20, om han överlämnar makten (jag vill minnas att han antydde det), om det blir "Roosevelt 45", eller "Kennedy 63" eller "Nixon 74".

    Eftersom det handlar om gissningar så kommer enkäten att ha den fördelen att det blir omöjligt att ljuga bland svarsalternativen.

    SvaraRadera