Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2021-01-11 07:37

Årets första börsvecka stängde på nya börsrekord - dollarn stärks och blandat i Asien på måndagmorgonen

Årets första börsvecka stängdes med nya börsrekord i USA och Stockholm, och många andra platser. Måndagmorgonen visar dock på blandad utveckling i de asiatiska tidszonerna och dollarn stärks till 2021 års högsta nivå.
Bullen och Bloggaren. OBS: Arkivbild, jag är inte i New York just nu.
Stockholmsbörsen slog nytt börsrekord förra veckan, som också var årets första handelsvecka. Enligt mitt data slutade utvecklingen på +2.36% för OMXSPI efter fredagens uppgång på +0.70%. +2.36% är också utvecklingen för i år än så länge.

Veckochart OMXSPI

Även amerikanska S&P-500, även känd som Husse, stängde veckan på börsrekord med fredagens uppgång på +0.55% och ligger +1.83% på veckobasis såväl som från årsskiftet.

Veckochart S&P-500

Dollarn har stärkts till 8:28 USDSEK, vilket är den högsta nivån i år. Finns inget som stärker en valuta så mycket som ett statskuppsförsök där en mobb på uppmaning av den avgående presidenten försökte lyncha vicepresidenten och talmannen för att förhindra en bekräftelse av presidentvalsresultatet, respektive en ny nästa president som utlovar ännu mer underskott och sedelpressande.

Guldpriset är såldes ner och kostar 491:- SEK per gram just nu.

I Asien är börserna blandade i skrivande stund. ASX 200 går -0.90%, Hang Seng +0.03%, Nikkei 225 +2.36% och Straits Times -0.11%.s

3 kommentarer:

 1. God morgon Cornu.
  Tyvärr har du fortsatt fel siffror från din leverantör. OMXSPI är upp 3.29% i år inklusive dagens nuvarande uppgång på 0.15%.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad gäller USD är största anledningen till uppgången att US 10Y är verkar stabilisera sig runt 1.1%. Den svenska 10Y är stabil på minus 0.04%.

   Radera
 2. Jag undrar hur länge västvärlden kan fortsätta låna till sina statsbudgetar utan att räntan stiger?

  SvaraRadera