Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2021-01-01 15:08

2020 års mest lästa inlägg på bloggen

Nedan följer förra årets mest lästa blogginlägg och statistik för året.
Redaktionsmiljön
Bloggen hade 7 667 919 besök, 1 623 560 så kallade användare ("unika besökare") och 16 175 604 sidvisningar under år 2020 enligt Google Analytics. Allt fler webläsare blockerar Google Analytics, och siffrorna blir därför allt mindre tillförlitliga år för år. 

Blogger-plattformens serversideloggning visar bara antalet sidvisningar avrundat för helåret och de uppges till 20 200 000, dvs 25% högre än Google Analytics klientisideloggning vilket visar att var femte helt blockat Google Analytics medvetet eller omedvetet. Statcounter uppger 16 244 109 sidvisningar och därmed ungefär samma blockering som Google Analytics, så det handlar nog om en generell blockering av klientsidans statistiktjänster.

Det enda man kan vara säker på är serversideloggningen om 20 200 000 sidvisningar, vilket är vad servern levererat. 

Enligt Google Analytics läser 65%  besökarna bloggen via mobilen, 30% via en dator och 5% via surfplatta. Geografiskt sitter 89% av besökarna i Sverige, 4% i USA och en procent i vardera Förenade Arabemiraten och Finland. En halv procent hittas vardera i Norge, Tyskland, Storbritannien, Danmark och Spanien.

Topplistan med inlägg baserar sig Google Analytics på inlägg publicerade under 2020. Gamla inlägg från tidigare som upprepade gånger poppar upp efter delning i vissa grupper på sociala media är inte med i listan.


Utifrån top 20 och bloggens huvudämnen är träffarna som följer utifrån min kategorisering ovan, där en del inlägg har flera kategorier:

Börsen 2
Bostad 3
Elbilar 4
Energi 0
Försvar 2
Politik 6
Prepping 1

Energifrågorna, trots det stora fokuset under året lockar inte till topplistade klick. Att införa elbilar som en separat rubrikkategori var också helt korrekt trots protester, då det är ett ämne som uppenbarligen skapar engagemang.

Föga överraskande har coronakrisen varit ett tema under året, även om den inte förärats med en separat ämnesrubrik i bloggens sidomeny (som ni kanske inte ser så lätt om ni tillhör majoriteten av besökarna som kör mobil). Sju av inläggen på top-20 handlade om coronakrisen, så jag lägger till det som en separat rubrik så länge, även om det är tillfälligt.

Bloggen fortsätter som vanligt med ambitionen bättre kvalitet, vilket förstås i sedvanlig ordning kommer misslyckas med. Men ni behöver inte oroa er - det blir varken någon Dumtub-kanal eller pod. Jag är inte intresserad av låg bandbredd på informationen, som därmed inte heller blir sökbar, även om poddar och dumtubers är det stora numera. Bloggar är så 2010, den kostnadseffektiva produktionen till trots. Vill man nå miljonpublik är det dock dumtub eller pod som gäller, givet att man har tiden, resurserna och begåvningen för talade eller filmade budskap till en publik utan särskilt höga krav.

Tack för att ni fortfarande tar till er skriven text. Antagligen ett kvalitetsbetyg på läsarna att ni fortfarande inte fallit till att enbart sitta med öppen mun och koppla bort hjärnan framför en filmsnutt som talar till er som om ni vore små barn. Och nej, jag kommer aldrig fjäska för mina läsare.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

16 kommentarer:

 1. Brukar dela dina inlägg frisk. men det inlägg som delas jämt över tid är inlägget du skrev om allt jobb med att ha gård med djur. Det jag kallar för "bloggen som botar gröna vågen längtan" :D

  Annars läser jag ju igenom det mesta du skriver. Det brukar vara en del i min omvärldsbevakning .

  God fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://cornucopia.cornubot.se/2018/04/fredagsmys-det-har-behover-du-for-att.html

   Är länken till Hemmansbloggen :)

   Radera
 2. https://cornucopia.cornubot.se/cornucopia.cornubot.se/2020/05/kraschade-hyresintakter-for-brf.html

  Ville inte fungera. Stor sorg :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu fungerar den men Polestar 2-artikeln har också dubbel domän i URL:en!

   Radera
  2. Nudå? Jäkla pill pga att listan inte kan automatgenereras.

   Radera
 3. Har i flera år med intresse läst Wilderängs blogg och har för avsikt att så fortsätta.
  Dock scrollas snabbt förbi de inlägg som avhandlar aktiemarknaden, bilmärken och militaria eftersom undertecknads intresse såväl som ämneskunskap inom dessa områden äro ringa.

  Bloggarens antipatier gentemot nuvarande Statsminister, dennes Regering såväl som det politiska parti denne representerar tages med jämnmod.

  Keep up the good work och med en tillönskan om God Fortsättning på det nya året till såväl Wilderäng som härvarande auditorium.

  SvaraRadera
 4. Är ju mycket där vi tycker olika, men har besökt din blogg dagligen i många år. Bra att läsa vad någon som tycker annorlunda tänker.

  Du är faktiskt den enda bloggen som jag fortfarande läser. Lyssnar inte på pod men kollar mycket youtube. För ”specialintressen” så är Youtube överlägset allt annat. Likaså som källa till research inför inköp. Algoritmen är fantastisk (men också skrämmande) på att rekommendera material som den tror att jag skulle tycka om. För mig som inte reser så är Youtube en utmärkt plats att utforska världen.

  Nyheter kör jag i princip bara via Fplus då jag som egenföretagare gillar den confirmation-bias som deras näringslivsvänliga rapportering ger mig.

  Läser också alla dina böcker. Köpte faktiskt din och Lenas bok till alla familjemedlemmar inför Corona tillsammans med ett startkit.

  Favoritböckerna hittills är Marviken och Höst-böckerna. Ser fram emot nästa.

  SvaraRadera
 5. Tack Lasse för detta år!

  SvaraRadera
 6. Om du har kända bots filter aktivt i Google Analytics så kan nog detta förklara en större del av din 25%-iga skillnad.

  Jag läser din blogg dagligen men genom Feedly (RSS), osäker hur detta påverkar din trafikanalys.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där fick jag också svaret på den frågan. Läser allt på bloggen men via Feedly. Går in på sidan bara om jag vill läsa eller delta i kommentarsfältet.

   Radera
 7. Gillar verkligen inlägg som nummer 1 på listan, det är den typen av lite ”udda” analyser som ger perspektiv. Om man läser via t.ex. Feedly, syns det i din statistik för sidvisningar?

  SvaraRadera
 8. Tack. Det är en bra blogg. Läsvärd. Väcker ibland nya tanker och insikter. God mix av det stora och det lilla.

  SvaraRadera