Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2020-12-18 07:48

Ytterligare dollarnedgång fredag morgon - men guldet stärks - börserna nedåt i Asien

Dollarn fortsätter att försvagas och noterar nu en nu lägstakurs för i år, samtidigt som guldpriset stiger även i svenska kronor. I de asiatiska tidszonerna är börserna ner under fredagsmorgonen, efter positiva amerikanska börser på torsdagen.
Dagschart USDSEK
Nytt bottenrekord för i år för dollarn är 8:29 USDSEK. Det är inte heller bara kronan som stärks utan det är även bottenrekord för USDEUR. Guldpriset kompenserar dock och stiger rent av för att kosta 502:- SEK per gram eller 1882:- USD per troy ounce.

De amerikanska börserna stängde postiivt igår med S&P-500 på +0.58% och Nasdaq-100 på +0.66%. Värt att notera är att Tesla-aktien steg med +5.32% inför inkluderingen i S&P-500.

Stockholmsbörsen fortsatte att stå stilla med OMXSPI på +0.05%.

I de asiatiska tidszonerna faller dock börserna under morgonen. ASX 200 går -1.20%, Hang Seng -0.96%, Nikkei -0.16% och Straits Times -0.34%. Vi får se om Stockholm hänger på, eller om vi får en marginellt positiv börsvecka.

5 kommentarer:

 1. Håll koll på Tesla aktien i eftermiddag/ikväll. Äger inte den och inget köprek, bara en händelse som kan vara av intresse.

  SvaraRadera
 2. Kommer 2021 att bli det minst dödliga året någonsin? Om vi vaccinerar mer eller mindre alla i Sverige och det var få som har dött av annat än covid-19 borde det inte innebära att väldigt få kommer att dö nästa år?

  SvaraRadera
 3. Kanske offtopic, men tydligen har försäljningen av Corona-öl gått upp med 40% i de brittiska snabbköpen. :)

  https://www.theguardian.com/business/2020/dec/18/virus-drives-healthy-lager-sales-wipes-180m-makeup

  SvaraRadera
 4. Dollarfallet har bara börjat,när 20% av alla dollars har skapats i år så..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur är det förhållandet mot SEK. De flesta centralbanker trycker väl pengar så dollarn kanske inte ska ner 20% mot andra fiatvalutor.

   Radera