Cornucopia?

Aktuellt

Gamestop-bubblan förklarad

Aktien för det döende bolaget Gamestop har rusat extremt de senaste dagarna efter en samordnad blåsning på Reddit och orsakat att minst en b...

2020-12-18 07:48

Ytterligare dollarnedgång fredag morgon - men guldet stärks - börserna nedåt i Asien

Dollarn fortsätter att försvagas och noterar nu en nu lägstakurs för i år, samtidigt som guldpriset stiger även i svenska kronor. I de asiatiska tidszonerna är börserna ner under fredagsmorgonen, efter positiva amerikanska börser på torsdagen.
Dagschart USDSEK
Nytt bottenrekord för i år för dollarn är 8:29 USDSEK. Det är inte heller bara kronan som stärks utan det är även bottenrekord för USDEUR. Guldpriset kompenserar dock och stiger rent av för att kosta 502:- SEK per gram eller 1882:- USD per troy ounce.

De amerikanska börserna stängde postiivt igår med S&P-500 på +0.58% och Nasdaq-100 på +0.66%. Värt att notera är att Tesla-aktien steg med +5.32% inför inkluderingen i S&P-500.

Stockholmsbörsen fortsatte att stå stilla med OMXSPI på +0.05%.

I de asiatiska tidszonerna faller dock börserna under morgonen. ASX 200 går -1.20%, Hang Seng -0.96%, Nikkei -0.16% och Straits Times -0.34%. Vi får se om Stockholm hänger på, eller om vi får en marginellt positiv börsvecka.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. Håll koll på Tesla aktien i eftermiddag/ikväll. Äger inte den och inget köprek, bara en händelse som kan vara av intresse.

  SvaraRadera
 2. Kommer 2021 att bli det minst dödliga året någonsin? Om vi vaccinerar mer eller mindre alla i Sverige och det var få som har dött av annat än covid-19 borde det inte innebära att väldigt få kommer att dö nästa år?

  SvaraRadera
 3. Kanske offtopic, men tydligen har försäljningen av Corona-öl gått upp med 40% i de brittiska snabbköpen. :)

  https://www.theguardian.com/business/2020/dec/18/virus-drives-healthy-lager-sales-wipes-180m-makeup

  SvaraRadera
 4. Dollarfallet har bara börjat,när 20% av alla dollars har skapats i år så..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur är det förhållandet mot SEK. De flesta centralbanker trycker väl pengar så dollarn kanske inte ska ner 20% mot andra fiatvalutor.

   Radera