Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2020-12-05 15:27

Vi avbryter ordinarie sändningar för ett meddelande från regeringen

Vilka det nu är. Moms, ni vet.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

21 kommentarer:

 1. Svar
  1. Spot on? Självklart går det på skattepengar eller tycker du och Cornu att den utarbetade sjukvårdspersonalen ska betala ur egen ficka? Sist var rådet att de/sjukvårdspersonalen kunde åka på semester utomlands under höstlovet emot förmaningar. Hur ska du ha det Cornu?

   Radera
  2. @Niklas Uttalandet från S är trams. De försöker få det att låta som att det är de som delar ut vaccinet (och annat) gratis. Det är klart att vaccinet ska bekostas av det gemensamma men det S gör är bara politisk propaganda.

   Sjukvårdspersonalen har för övrigt redan betalat ur sin egen ficka. Och vi som inte arbetar i det offentliga har betalat sjukvårdspersonalen. Ingenting är gratis, men de flesta av oss delar gärna på kostnaderna för en del saker.

   Radera
  3. Självklart, måste någon betala det behöver inte ens kommenteras. Förstås bra, det går på skattekontot, ifall man är en anitwaxcer då tycker man kanske annorlunda dock. Vad menar du med att sjukvårdspersonalen har betalt ur egen ficka? Det påståendet får du gärna förtydliga.

   Radera
 2. Alla statens pengar kommer in via skatt eller avgifter, men vissa undantag som t ex utdelningar från statligt ägda bolag som en gång skapats mha medborgarnas pengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...och av medborgarnas köp av tillhandahållna tjänster. (vinst)

   Radera
 3. Off topic. Kina rullar ut självkörande bilar?

  https://www.di.se/nyheter/har-rullar-de-forsta-helt-forarlosa-taxibilarna-ut-pa-gatorna/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Off topic. Pratar man om nalle puh "försvinner" man i Kina. De har även koncentrationsläger.

   Men bilarna är lite enklare att fota utan att hamna i läger själv ;)

   Radera
 4. Sakligt är det självklart, men relevant poäng. Ogillar när politiker ger intryck att våra skattepengar är gratis. Har inget emot att vaccin betalas med skattemedel, men säg då det istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför skulle man göra det? Då försvinner ju hela berättelsen om hur generösa de är i regeringen. Samma sak i kommunen där jag bor. Då kontakt togs med tekniska kontoret för att ”vår väg” inte blivit plogad (kommunens ansvar) fick jag bla till svar att ”kommunen ställer upp med plogning”. Vad den tekniske chefen ”glömde” är att vi som bor här är grunden till att han har lön och att det är våra skattepengar som bekostar snöröjningen. Att de sen vill att kommunen ska växa och inte ser att fungerande (skattefinansierad) kommunal service är en avgörande faktor för inflyttning det begriper man överhuvudtaget inte. Stat, region eller kommun har inga pengar som de generar själva, allt kommer från skattemedel på ett eller annat sätt! Samtidigt måste de få ihop en historia som gör att de verkligen behövs!

   Radera
 5. Allt annat vore förstås orimligt, ifall man nu inte är en anti-vaxcer.

  SvaraRadera
 6. Det är en relevant fråga hur avtalen ser ut mellan stat och läkemedelsbolagen. Aldrig har så mycket skattepengar pumpats in för att få fram vaccin, det är en vettig satsning. Men hur ser licensavtalen ut och kommer bolagen ta ut extra höga priser för det som är bekostat av skattebetalarna?

  SvaraRadera
 7. Låna till mer bidrag åt folket, alla ska med utför stupet. Streta inte mot, landet är redan bortlovat till Storpotäten.

  SvaraRadera
 8. Jag undrar om det blir ett gigantiskt åtstramningspaket efter att covid har ebbat ut. Skattehöjningar, minskade pensioner och bidrag, kraftigt höjd pensionsålder, minskade ränteavdrag, högre hyra, dyrare energi, vatten, avfall, You Name It.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför skulle det bli det? Vi har väldigt låg statsskuld i relation till BNP. Skulderna finns hos privatpersonerna som sig bör.

   Radera
  2. Det behöver man knappast fundera över Marjatta.
   Tänk bara en "normaliserad" matmoms,skatt,skatt,skatt,skatt,skatt,skatt,skatt,skatt,avgifter,avgifter,avgifter,avgifter...

   Radera
 9. Får vibbar av grå starr-operationerna i Nordkorea. Arbetet utfördes ideellt av utländsk läkare men Kim tog åt sig äran för miraklet, och folket trodde på det..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja liknelsen med NK, haltar betydligt. Tycker du inte det är bra sjukvårdspersonalen och riskgrupper får vaccinet gratis? Eller vill du att Svergie fortsatt ska vara vara bäst i klassen på att ha ihjäl folk. > 7000 nu jmf de övriga nordiska länderna för jämförbar breddgrad. Trista fakta-

   Radera
  2. Ha ihjäl,menar du att man gav äldre morfin isf syrgas?
   Det felbeslutet förstår man idag,så gamla dör inte i lika stor omfattning pga den initiala felbehandlingen,som nu då inte praktiseras längre.

   Radera
 10. Vad fan får jag för pengarna?

  SvaraRadera
 11. Förra gången ett vaccin stressades fram gick det ju sådär med biverkningarna och gav alla anti-vaxxers vatten på sin kvarn...

  SvaraRadera