Aktuellt

"Tag några öl innan du loggar in på börssidorna"

En god vän till mig tillika aktieräv berättade att vederbörande fått tipset att "ta några öl innan du loggar in på börssidorna". D...

2020-12-29 08:09

Uppåt i Asien under tisdagsmorgonen - Nikkei rusar

De amerikanska börserna stängde på börsrekord igår och uppgången fortsätter i Asien, där Nikkei 225 rusar i Tokyo.
Mu.
Stockholmsbörsen stängde på +0.98% men utan börsrekord, vilket vi dock såg i USA med en stängning på S&P-500 på +0.87%.

I Asien fortsätter uppgångarna under morgonen med ASX 200 +0.53%, Hang Seng +0.87% och Straits Times +0.20%. Det japanska börsindexet Nikkei 225 tjurfrustar och rusar med +2.66%.

Små förändringar på valutamarknaderna och USDSEK ligger på 8:26. Även guldet är ganska oförändrat och går nu på 498:- SEK per gram. 

Det ser för stunden ut att bli ett gott slut för den som räknar nollor på bankkontot, och ett dåligt nytt år för den som inte redan har sina tillgångar inköpta i tillgångsinflationens tidevarv. Alltså dina barn, som riskerar komma ut i ett vuxenliv med större etableringshinder än någonsin. Men så är också tur avgörande för hur det går för dig i livet - mest avgörande är vilket årtal man föds, i vilket land man föds och vem man har som föräldrar. Ingetdera bestämmer man över själv, även om en del verkar tro att de själva kämpat sig till att vara födda i ett visst land eller med vissa föräldrar och på något sätt därför är finare än andra. Och nej, det finns ingen arvssynd och lika lite kan du ta åt dig äran för dina föräldrars prestationer.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar