Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2020-12-30 08:38

Tystnaden från media och oppositionen om Löfven visar att ingen av dem följer rekommendationerna

Media - särskilt det skattepengdiande vuxendagiset Public Service - nämner knappt att Stefan Löfven (S) bröt mot sina egna rekommendationer och utskällningar av svenska folket. Ännu mer beklämmande och bekräftande är den kompakta tystnaden från oppositionspartiledarna, vilket bara bekräftar att även dessa bryter mot rekommendationerna och därför inte tänker kritisera Löfven då de vet att det finns tonvis med foton även på dem.
De kritiska oppositionspartiledarna samlade i Almedalen.
När Löfven (S) nu vill anskaffa sig närmast dikatorisk makt och rätten att krossa enskilda företag och föreningar via den nya pandemilagen, så hade det varit på sin plats med lite kritik mot att han själv går på köpcentrum medan han skäller ut svenska folket för det samma.

Det har varit en del kritiska krönikor i pressen, men tystnaden från Public Service är beklämmande. Trots allt vill ju inte de skattepengdiande vuxendagisen inte bita den hand som har klubbat igenom garanterad livstidsförsörjning för SVT och SR. Då blir det femton sekunder i nyhetssändning och utan kritik.

Löfven lyser också med sin frånvaro, och ingen journalist verkar ha ställt några hårda frågor till presstjänsten. Undfallenheten är beklämmande, men är man finjournalist som får vara med på statsministerns presskonferenser vill man ju inte bränna några broar. Frågan är nu om det inte är slut med presskonferenser med Löfven där han står och manar och skäller ut skattebetalarna? För när pandemilagen är klubbad behöver han inte längre det - då kan han krossa enskilda näringsidkares livsverk genom att knäppa med fingrarna.

Att oppositionsledarna håller käften är en bekräftelse på att de också bryter mot restriktioner och rekommendationer och antagligen shoppat loss för fullt de med. Bättre att tiga i kammaren så man inte får ögonen på sig.

Alla djur är jämlika, men somliga partiledare än jämlikare än andra. Ni ska göra som jag säger, inte göra som jag gör!

Själv har jag inte gått ut och skällt ut någon för att under eget ansvar och med egen bedömning bege sig ut. För det har jag gjort själv - och tydligen följt råden gott nog för att inte bli smittad. Visserligen har jag inte varit på ett köpcentrum sedan den 26:e november, då jag enbart studsade in på Center Syd för att ta ett foto om att stödja den lokala bokhandeln, så den överlever krisen. Och jag har inte lämnat landsbygdskommunen sedan den 6:e december. Problemet är inte att under eget ansvar faktiskt resa, besöka hotell och restauranger eller affärer givet att man följer de nationella råden. Problemet är när man i presskonferens efter presskonferens skäller ut skattebetalarna för att göra detta, och stiftar hårdare och hårdare restriktioner och nu vill ha en despotisk och godtycklig pandemilag, men inte själv följer de egna banbullorna. Som högsta höns i hönsgården Sverige har Löfven lite jävla ansvar att följa sina egna uttalanden. Liksom de fega och veka lismande sykofanterna i oppositionen har att kritisera regeringen och statsministern. Men är man inte bättre själva, så ...

Socialdemokraternas krishantering är att ignorera och låtsas som att inget hänt. Man utgår från att väljarna har minne som en guldfisk, och det går ju att förlåtas för att under flera års tid inte lyckas boka ett av de säkerhetsklassade mötesrum som finns på departementen och står tillgängliga 24/7/365. Så varför inte för ett besök i ett köpcentrum? När Löfven (S) väl framträder igen kommer eventuella journalister fått beskedet att om de inte är snälla så får de inte sitta med på fler presskonferenser.

Och var fan är Löfven, som förut framträtt dagligen? Sist vi såg honom var det ett förinspelat tal? Blev han kanske smittad när allmänheten samlades runt honom i Gallerian och vakter fick tillkallas för att skingra folksamlingen och har nu insjuknat? Nästa kalenderpunkt för regeringen är den 20:e januari och en riksdagsdebatt om EU. Löfven har väl tillfrisknat tills dess och med patientsekretess behöver ingen få reda på ett skit.

Ja, jag är fortfarande förbannad. Men det är gott att hädanefter kunna hänvisa till Lex Löfven och att allt är noga planerat sedan länge.

En intressant fråga är varför bilderna på Löfven kom nu? Han var ute och fotograferades av dussintals med personer den 20:e december, men först nu hamnar detta i pressen?

30 kommentarer:

 1. Eliasson kommer nog inte heller kritisera Löfven.
  https://www.expressen.se/nyheter/dan-eliasson-flog-till-kanarieoarna-fore-jul/

  SvaraRadera
 2. Som jag sa i en kommentar på förra inlägget, så bryr sig folk i allmänhet inte om rekommendationerna särskilt mycket. Jag instämmer i det bloggaren skriver att förmodligen är det så att även oppositionens politiker, som de flesta andra, varit ute i julhandeln. Om oppositionen hade varit det minsta begåvade(vilket de inte är) hade de legat jävligt lågt och hållt sig på mattan så hade de kanske kunnat haft en åsikt om regeringens hyckleri. Men icke. Tystnaden är talande. Inkluderande den från statsfinansierad media. Yngryggar allihop.

  SvaraRadera
  Svar
  1. • 50 procents minskning runt Hötorget i Stockholm.

   • 64 procents minskning i området runt Nordstan i Göteborg.

   • 41 procents minskning i området runt Triangeln i Malmö.

   Beroende på hur man definierar allmänheten har du kanske rätt. men det är fortfarande en rejäl minskning.

   Radera
 3. +1 Cornu, jag kunde inte säga det bättre själv

  SvaraRadera
 4. Det jag inte förstår över huvud taget är varför i hela världen han var där själv och inte skickade en hantlangare av något slag? Han måste antingen vara lågbegåvad eller inte förstå hur det skulle uppfattas. Det senare verkar otroligt så kanske snarare båda sakerna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att vår statsminister ens har tid med lite shopping på arbetstid då jag anar att han inte var där under lunchrusningen. I en undersökning hade ju ungefär hälften av ministrarna shoppat. Anna hade dock genat genom gallerian mellan möten... Sänder ju också rätt signal. Hycklare

   Radera
  2. En grävande journalist om de fortfarande finns skulle kunna undersöka om statsministern fick bra rabatter, skulle kunna ses som bestickning.
   Men Löfven har sett trött ut länge, jag tror han försöker krångla sig ur jobbet som ingen annan vill ha genom en skandal men inga medier nappar.

   Radera
  3. @GO Att gena genom Gallerian är inte underligt med tanke på vart hon var på väg.
   Om du besöker Gallerian idag, så ser du att den är i det närmaste tom.

   Radera
  4. Haha, grävande om rabatter -- ja den var bra!

   Radera
  5. @Sjunkbomben: Drar mig till minnes ett Seinfeldavsnitt där George försöker få sparken från ett jobb men har det väldigt svårt med den saken. I något skede streakar han över en bollplan men inte ens det funkar. Nakenchock på regeringskansliet härnäst?

   Radera
 5. Man får återigen gratulera Expressen till lysande journalistik som enligt traditionen utfördes av en lätt upprörd man utan munskydd.

  SvaraRadera
 6. Lena Hallengren som uppmanas oss att inte hitta kryphål och obstruera, har varit ute på mellandagsrean.

  SvaraRadera
 7. Läser man på sociala medier FB Twitter etc, så är det väldigt många som stödjer Löfven. De tre vanligaste argumenten är nog: Men alla går väl i affärer ändå? Det är väl inte olagligt att gå till affären? L håll ju avstånd så då är det okej.

  SvaraRadera
 8. Och Lena Hallengren var tydligen ute i Kalmar och shoppade på rea.
  https://nyhetsbyran.org/2020/12/29/socialminister-lena-hallengren-sags-pa-mellandagsrean/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste ni ju förstå!
   Hon har ju så taskigt betalt....

   Radera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 10. Våra outbildade och ansvarlösa politikerkarriärister driver Sverige mot ruinens brant. På alla plan. Kanske var det bara tur att stå utanför kriget som skapade det svenska välståndet. Sedan peaken på 70-talet förfaller målet vara att rasera allt som bara går att rasera...Mulitkulturellt katastrofexperiment fullkomligt utan målbild och vision, en skola i fritt fall, ett försvar som försvann, en sjukvård och polismyndighet som knäar, ett rättsväsende som är anpassat för 70-talet, en bostadsbubbla som ska hålla konsumtionen igång och sminka över eländet, ja listan kan göras så väldigt mkt längre, det vet ni. Nämn ett enda något som imponerar på er i landets utveckling!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm. Sverige har alltid utfört ättestupa i svårare tider. Det är et "bra" sätt att öka chanserna till överlevande samt stordåd. Raka motsatsen till ruinens brant som du nämner. Du har iofs rätt att det är förjävligt och omoraliskt.

   Radera
  2. Ättestupan ersattes i år av en Morfinkur.

   Radera
 11. Animal Farm borde vara obligatorisk läsning i grundskolan, liksom Brave New World (den populariserade TV-serien räknas inte)... eller kanske inte...1984 verkar de flesta känna/till och den har ju blivit en självuppfyllande profetsia..


  SvaraRadera
  Svar
  1. Ekonomipristagaren till Nobels minne F.A. Hayeks A road to serfdom, är bland de bästa i det ämnet.

   Radera
  2. Finns inte och bör nog inte finnas en central boklista. Och skulle det så borde det vara centrala verk.. Men i min egen grundskola ingick både animal farm och 1984 minns inte om det var under något välj själv att läsa eller från läraren påtvingat val. Och nu när jag tänker på det så har antalet böcker att läsa i grundskolan minskat rejält, mvh gammal och bitter..

   Radera
  3. Jag läste också animal farm, tror inte det var frivilligt. Kanske på gymnasiet och kanske på engelskan.

   Radera
 12. Ja, oppositionen är märkligt tyst... Att SVT/SR är det är normalt, de är ju statsmedia och det faller sig inte för dem att jaga livet ur deras regering... Det var ju ändå inte så farligt... Detta landet kommer inte fungera politiskt innan politikerna på riktigt respekterar oss medborgare. Tyvärr så har de försett sig med statsmedia som med våra pengar springer deras ärenden istället för att granska dem så att de tvingas tänka sig för mer än en gång innan de behandlar oss föraktfullt.

  Detta gäller alla våra partier, dock så förefaller den sittande regeringen vara att praktexempel på uselhet, oppositionen sitter stilla i båten så de gör inte sitt jobb på ett trovärdigt sätt. SVT/SR ÄR statsmedia, övriga medier är beroende av staten med presstödet och vill inte riskera de pengarna....

  SvaraRadera
 13. Apropå bildval så finns det massor med foton där ledande politiker och journalister festar ihop i Visby under Almedalsveckan. Synnerligen motbjudande. Bloggaren är väl inte inbjuden och detta inlägg lär inte öka chanserna.

  Granskningen av Federley och hur C hanterade frågan var också vämjelig.

  SvaraRadera
 14. Mjae, 389 kommentarer på artikeln i DN så här långt och det är mycket. Majoriteten verkar apologetiska. Det kanske bara är jag men jag uppfattar stråk av total rädsla som huvudsaklig drivkraft hos många av apologeterna - rädsla attt stå ensamma utan någon Ledare att lita på. En version av de psykologiska mekanismer som så passande kallas "Stockholmssyndromet" efter Norrmalmstorgsdramat på 1970-talet.

  SvaraRadera
 15. Nu kom det tydligen fram att Magdalena Andersson hyrt skidor i Sälen i jul också.

  SvaraRadera
 16. Man kan bry sig om rekommendationerna, men ändå röra sig på stan.
  Jag har gått till kontoret varje dag som jag arbetat.

  Kontoret är närmast tomt, likaså lunchrestaurangerna.
  Jag håller distans till folk på stan.

  Har inte stannat hemma på grund av symptom - har inte haft några sådana.

  Detta i samma stad och närmast i samma kvarter där Löfven siktats.

  SvaraRadera
 17. Att public service inte nämner det stämmer ju inte. Tidigare idag så låg nyheten som "etta" på SVT hemsida ihop med en ytterligare artikel med analys av inrikespolitisk kommentator Mats Knutson. Just nu är nyheten "trea" på SVTs hemsida efter "Munskyddskrav i kollektivtrafiken" och "Större jordskred i Norge".

  SvaraRadera
 18. Förstår inte varför folk är förvånade över att SR/SVT är tysta. För 8,5 miljarder kan jag också tänka mig att titta bort. I stort sett från vad som än händer.

  SvaraRadera