Cornucopia?

Aktuellt

Gamestop-bubblan förklarad

Aktien för det döende bolaget Gamestop har rusat extremt de senaste dagarna efter en samordnad blåsning på Reddit och orsakat att minst en b...

2020-12-26 11:01

Julhandeln: Positiva börser på julafton

Börserna steg generellt på julafton, utom på de marknader som har stängt dagen innan jul som sverige och Tyskland.
Dagschart S&P-500
I Australien steg ASX 200 med +0.33% på julafton.

I Europa var uppgångarna försiktiga på julafton. Brittiska FTSE 100 gick +0.10% trots handelsavtalet med EU. Franska CAC 40 föll dock med -0.10% i någon form av symmetri. Euronext 100 gick +0.02%, medan tyska DAX och Stockholmsbörsen var stängda.

Uppgångarna var sedan lite tydligare i USA med S&P-500 på +0.35%, Nasdaq 100 på +0.46% och Russel 300 på +0.27%. 

Men istället föll dollarn mot svenska kronan och var igår på juldagen nere på 8:25 USDSEK.

Guldpriset ligger på 499:- SEK per gram och 1879 USD per troy ounce.

I sig ganska ointressanta uppgifter eftersom det först är på måndag marknaderna är öppna igen. Idag är det lördag, för de som tappat räkningen. Så får vi se om det blir någon mellandagsrea på börserna, men med tanke på prisläget skulle även en prissänkning knappast betraktas som rea.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar