Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2020-12-23 08:21

Positiva börser i Asien på onsdagsmorgonen

Det verkar än så länge bli en god gul med positiva börser i de asiatiska tidszonerna under onsdagsmorgonen, efter små börsrörelser i USA under tisdagen.
Gul jod!
Överlag är onsdagen en ganska odramatisk morgon.

Stockholmsbörsen steg igår, liksom europeiska börsindex. OMXSPI stängde på +0.99%, DAX på +1.30%, CAC 40 på +1.36%, Euronext 100 på +1.20%. Sämst gick britternas FTSE 100 på +0.57%, men även det brittiska pundet verkar återhämta sig något under onsdagsmorgonen. Även dollarn stärks.

Amerikanska S&P-500 stängde på -0.21% men teknikbörsens Nasdaq 100 gick +0.22%. Tesla fortsatte dock att falla, även om aktien återhämtade sig något innan stängning.

I de asiatiska tidszonerna går nu under onsdagsmorgonen ASX 200 +0.66%, Hang Seng +0.81%, Nikkei 225 +0.33% och Straits Times +0.05%.

Guldpriset har fallit tillbaka något och guldet kostar nu 500:- SEK per gram.

Även om vi i Sverige firar jul redan i morgon för att på äkta sossigt vis klämma in en extra dag ledigt, så ser det inte ut så överallt. Brexit-förhandlingarna ska avslutas i morgon, och ge ett facit på hård Brexit, mjuk Brexit eller det väntade resultatet att man förlänger förhandlingarna. Igen. Det finns inget som är säkrare än att alla deadlines i frågan alltid skjuts framåt i tiden.

2 kommentarer:

  1. Man kanske kan enas om en hård brexit senare, så får man möjlighet att använda en övergångsperiod som tänkt.. Ställa om till nya förutsättningar.

    SvaraRadera
  2. Det här med god gul, avser det asiaterna?

    SvaraRadera