Cornucopia?

Aktuellt

Gamestop-bubblan förklarad

Aktien för det döende bolaget Gamestop har rusat extremt de senaste dagarna efter en samordnad blåsning på Reddit och orsakat att minst en b...

2020-12-23 08:21

Positiva börser i Asien på onsdagsmorgonen

Det verkar än så länge bli en god gul med positiva börser i de asiatiska tidszonerna under onsdagsmorgonen, efter små börsrörelser i USA under tisdagen.
Gul jod!
Överlag är onsdagen en ganska odramatisk morgon.

Stockholmsbörsen steg igår, liksom europeiska börsindex. OMXSPI stängde på +0.99%, DAX på +1.30%, CAC 40 på +1.36%, Euronext 100 på +1.20%. Sämst gick britternas FTSE 100 på +0.57%, men även det brittiska pundet verkar återhämta sig något under onsdagsmorgonen. Även dollarn stärks.

Amerikanska S&P-500 stängde på -0.21% men teknikbörsens Nasdaq 100 gick +0.22%. Tesla fortsatte dock att falla, även om aktien återhämtade sig något innan stängning.

I de asiatiska tidszonerna går nu under onsdagsmorgonen ASX 200 +0.66%, Hang Seng +0.81%, Nikkei 225 +0.33% och Straits Times +0.05%.

Guldpriset har fallit tillbaka något och guldet kostar nu 500:- SEK per gram.

Även om vi i Sverige firar jul redan i morgon för att på äkta sossigt vis klämma in en extra dag ledigt, så ser det inte ut så överallt. Brexit-förhandlingarna ska avslutas i morgon, och ge ett facit på hård Brexit, mjuk Brexit eller det väntade resultatet att man förlänger förhandlingarna. Igen. Det finns inget som är säkrare än att alla deadlines i frågan alltid skjuts framåt i tiden.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. Man kanske kan enas om en hård brexit senare, så får man möjlighet att använda en övergångsperiod som tänkt.. Ställa om till nya förutsättningar.

    SvaraRadera
  2. Det här med god gul, avser det asiaterna?

    SvaraRadera