Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2020-12-16 07:52

Nytt börsrekord på Nasdaq under tisdagen - uppgångar fortsätter i Asien - men fallande dollar

Tisdagen bjöd på uppgångar i USA och nytt börsrekord på Nasdaq-börsen. Uppgångarna fortsätter generellt i Asien medan dollarn fortsätter arbeta sig nedåt. Guldpriset kompenserar dock och stiger något.
Bullen
Efter att Stockholmsbörsen igår var oförändrad vid nollan, så steg börserna i USA under tisdagen. S&P-500 stängde på +1.29% och Nasdaq 100 på +1.07%, vilket ledde till nytt börsrekord för den amerikanska teknikbörsen. Även S&P 500-indexet ligger en hårsmån från börsrekord, men nådde inte riktigt hela vägen fram.
Dagschart Nasdaq 100

Dollarn fortsätter dock att försvagas och kostar nu 8:38 USDSEK, vilket gör att gårdagens uppgångar i USA delvis tas ut av en försvagad dollar. 

Även guldpriset påverkas som bekant av dollarn, men stiger och kostar nu 501:- SEK per gram. I USD är priset uppe i 1857 USD per troy ounce och har alltså återhämtat sig från dippen ner till 1769 vid månadsskiftet, som kanske kan varit relaterat till optionslösen. Trots allt sätts guldpriset på pappersmarknaderna.

I Asien stiger samtliga index jag följer. 

ASX 200 +0.72%, Hang Seng +0.80%, Nikkei +0.26% och Straits Times +0.51%.

Det mesta talar därmed för att även Stockholmsbörsen bör stiga idag.

Annars utreder nu FBI de svenska penningtvättbankerna Swedbank och SEB inte bara för penningtvätt, utan även för bedrägeri. Värt att lyfta i ett separat blogginlägg antagligen. Swedbank föll med -4.87% på beskedet, och SEB föll -2.44%. Utredningen är dock inte dagsfärsk, bara mediauppgifterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar