Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2020-12-15 14:18

Nu har du chansen att styra upp - regeringen söker ny GD till Folkhälsomyndigheten

Aldrig förr har det funnits så många pandemiexperter i Sverige och därför är det extra glädjande att regeringskansliet nu utlyser tjänsten som generaldirektör till Folkhälsomyndigheten (FoHM). Så skynda att söka tjänsten, så du med din överlägsna kompetens kan styra upp.
Anställande myndighet är regeringskansliet
FoHM:s generaldirektör ska gå i pension så regeringskansliet har utlyst tjänsten som generaldirektör.

Bland annat ska du ha en "akademisk examen eller motsvarande". Det ser alltså ut som arton år i LHS (Livets Hårda Skola) kan kvalificera dig, då vi alla vet att varje år på LHS är värt minst fem år på universitetet.

Det är meriterande om du har arbetat med kunskap och vetenskap inom t ex smittskydd, och det finns ju tiotusentals pandemi- och smittskyddsexperter i sofforna land och rike runt numera, så det kommer säkert komma in tusentals ansökningar till tjänsten. GD-löner brukar också vara riktigt fina och kan lätt krypa upp en bra bit över miljonen i årslön (före skatt).

Sista datum för din ansökan är den 22:e januari 2021. Det råder sekretess om enskilda kandidaters identitet, men du måste också vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning av enklaste graden med en registerkontroll för att få tjänsten.


Själv kommer jag förstås inte söka tjänsten, då jag varken är en god ledare, inte gått LHS och inte är en pandemi- eller smittskyddsexpert. Plus att jag har en lite klämkäck inställning till det här med folkhälsa och tycker man ska följa FHM:s råd.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

33 kommentarer:

 1. Va? Inga kommentarer än?
  Well, alla sitter väl och putsar på sina CVn nu.

  SvaraRadera
 2. Akademisk examen eller motsvarande, ingen gammal avdankad politiker på den posten med andra ord? Eller motsvarande brukar betyda att man inte avlagt examen men genomfört en akademisk utbildning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Examen från Livets Hårda Skola räknas, om du samtidigt hade femma i träslöjd plus fixar ett inträdesprov som går ut på att tömma en Mariestads 7,2 på under tio sekunder och samtidigt kunna förolämpa minst tre minoriteter.

   Radera
  2. Det finns nog någon gammal skandaldirektör från Elefantkyrkogården som socialdemokraterna kan lyfta in i värmen igen...

   Radera
  3. Dan Eliasson in från MSB, så kan han trycka ut nya armband "sluta smitta"

   Kunde bara inte låta bli....

   Radera
  4. @BD, svårt. Tror många faller på kuggfrågan där. D v s Mariestads 7,2 finns ej, svaret är 6,9.

   Radera
  5. #47 AJ, det där skämtet skrämde mig rejält!!

   Radera
 3. Nu har jag iofs aktat mig noga för att uttala mig om insatserna kring Covid-19 just p.g.a. att jag inte kan ett skit om virus, epidemier, pandemier etc. Men en sak är jag säker på, hade jag fått "leka" GD för FHM sista året så hade vi haft betydligt fler döda i Sverige än 7000 just p.g.a. min totala inkompetens på området, så jag passar ödmjukast på denna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Möjligheten finns att det gått bättre om du inte gjort något alls, och istället bara låtit tjänstemännen och civilasamhället göra sitt jobb. Lite som i politiken.

   Radera
  2. Ja, är arbetsbeskrivningen gör ingenting och man ändå kan ligga på 100 kalla i månaden så vill jag kasta in mitt namn i racet!

   Radera
 4. Kommer tillsättas med en politiskt trogen individ, tror dock att vi skattebetalare får mest för skattepengarna om de tillsatte en person som inte kom från statlig förvalting eller från en politisk bakgrund, men det kommer aldrig ske.

  SvaraRadera
 5. Svar
  1. Har kollat, man kan tyvärr inte tillgodoräkna sig "stor praktisk och anekdotisk erfarenhet av sexuellt överförbara sjukdomar" som merit.

   Radera
 6. Skulle tro att ha läst LHS är lika attraktivt som Gamer på Tinder.

  SvaraRadera
 7. "akademisk examen eller motsvarande"... man kan väl tycka att Generaldirektör för ett av de tyngsta statliga verken så skulle det var KRAV på akademisk examen, gärna doktorshatt inom något naturvetenskapligt ämne, men jag antar att "eller motsvarande" behövs för att den redan påtänkta politikern ska kunna passera nålsögat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helgkurs på Bommersvik är nog det som klingar högst...

   Radera
 8. Tungt för FoHM, både GD och snart den numera väldigt mediatränade Tegnell faller för pensionssträcket. Annars hade väl Tegnell varit en värdig efterträdare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folkhälsa är mer än pandemi och smittskydd.

   Radera
  2. Yepp, det är även daglig motion, tallriksmodeller och icke-munskydd!

   Radera
 9. Punkt nummer ett för den nya GD:n måste vara att klargöra om det ska vara FHM eller FoHM.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt att dom inte upplyste om tjänsten i sitt SMS. Där hade de ju chansen att nå riktigt många intressanta kandidater.

   Radera
 10. FoHMs uppdrag är att brett bidra till god och jämställd hälsa, bland annat genom att motverka psykisk ohälsa hos barn och unga som är asylsökande eller nyanlända. Som (självutnämnd) pandemiexpert har du förmodligen för smal (självupplevd) kompetens.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yea. Men när en enad lärarkår har hetsat tryckt ner "klimatet" i halsen på vartenda skolbarn de senaste 25 åren och skrämt upp ungarna så att de inte funkar längre, då håller myndigheten käft.

   Radera
  2. Den lilla delen av lärarkåren som jag utgör har INTE gjort det!

   Radera
 11. Till syvende och sist är det partiboken som styr. Ska vi gissa på att det blir en tanta med nånstans i den s.k. arbetarrörelsen?

  SvaraRadera
 12. Kul vändning för en värdelös myndighet! Kommer ihåg när de bildade FHM och hånet var massivt. Något slags barnbarn till rasbiologin skulle återupprättas uppe i Östersund. Syftet var dels att "satsa på glesbygden" (köpa röster) och dels att få fler reträttposter för gamla politruker. Nu har det väl blivit lite annorlunda i och med att den medicinska professionen tagit över liket.

  Kommer nån ihåg Annika Linde? Tegnells förterädare. Hon satt vid rodret under svininfluensan och kläckte ur sig ett pärlband av spontana yttranden. När smittspridningen saktade ner gick hon t ex ut och varnade fär att "influensan låg och lurpassade".

  SvaraRadera
 13. Bland FHM's mer minnesvärda insatser minns vi speciellt beställningsverket "Skador av hasch och marijuana" som gavs ut i minst tre upplagor av FHM. Det var psykiatrikern Jan Ramström som var den stolta författaren och tre generaldirektörer i rad svor sig fria genom att i förordet deklara att "författaren svarar för slutsatserna". Biskop Brask i högform!

  Ramström själv var nåt slags socialläkare och förmodligen nykterist. Han hade själv ingen forskarutbildning och hade inte publicerat en enda forskningsartikel men såg sig ändå kompetent att utvärdera hela forskningsfältet. Inte illa. Som vi kan gissa så kom han fram till att hasch och marijuana var dödens jättejättefarligt och ledde till satanism, pedofili och nekrofili. Minst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. OK kompis, hoppas nu du blir rätt medicinerad. Jag känner att kontexten i dina upprepade inlägg svänger här vilt.

   Radera
  2. Tack, men jag avstår gärna. Bara för att medicinering funkar för dig är det inte säkert att det funkar för andra.

   Radera
 14. Nej, kommer inte kunna söka. Har inte:

  Minst 5 skelett i garderoben.
  Avsaknad av själ.
  Tunga som slickat tillräckligt mycket röv.
  En partitillhörighet, helst av rätt sort.

  SvaraRadera