Cornucopia?

Aktuellt

Gamestop-bubblan förklarad

Aktien för det döende bolaget Gamestop har rusat extremt de senaste dagarna efter en samordnad blåsning på Reddit och orsakat att minst en b...

2020-12-01 08:14

Negativ börsmåndag - men upp i Asien på tisdagsmorgonen

Börserna i väst föll under måndagen, men tisdagsmorgonen bjuder återigen på positiva börser i Asien.  Dollarn stärks något om med det även guldet.
Dagschart OMXSPI
DAX föll med -0.33%, CAC-40 med -1.42% och FTSE 100 med -1.59% igår. Stockholmsbörsens OMXSPI gick -0.35% i linje med tyskarnas börs, ner från fredagens börsrekord i Stockholm. I USA stängde Nasdaqbörsen runt nollan, medan S&P-500 gick -0.46%.

Under morgonen ser det dock positivt ut i Asien. ASX 200 går +1.08%, Hang Seng +0.92%, Nikkei +1.34% och Straits Times +0.17%. Detta kan innebära positivare börser här i väst under tisdagen.

Dollarn stärks under morgonen och med det stiger även guldet, som nu kostar 491:- SEK per gram.

I övrigt känns väl det mesta rätt ointressant och lugnt på de centralbanksdopade marknaderna för stunden.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar