Cornucopia?

Aktuellt

Gamestop-bubblan förklarad

Aktien för det döende bolaget Gamestop har rusat extremt de senaste dagarna efter en samordnad blåsning på Reddit och orsakat att minst en b...

2020-12-14 06:23

Måndagen inleds upp på de asiatiska börserna, efter ännu negativ börsvecka

Efter att ha avslutat den andra negativa börsveckan i Sverige och USA på raken inleder marknaden handeln i Asien under måndagsmorgonen med uppgångar och små rörelser på valutamarknaderna.
2020 har just börjat på bilden
Förra veckan stängde S&P-500 med -0.96% på veckan och OMXSPI -0.21%, vilket innebär att det var den andra negativa börsveckan på raken, även om det inte var någon större dramatik i rörelsernas storlek.

Lugnet fortsätter på den inledande måndagshandeln med små valutarörelser inte värd att uppmärksamma. Inte ens Brexit-pundet rör sig särskilt.

Guldet kostar 498:- SEK per gram och dollarn ligger fortfarande på 8:45 USDSEK. Kanske kan området i 8:40-8:48 anses vara det nya stödområdet efter att dollarn tagit ett kliv ner de senaste veckorna. 

En så kallad valutaexpert menar att dollarn ska ner mer och kommer bottna runt 2024, utifrån att dollarn korrellerar med Rogers 15-åriga råvarucykler. I så fall ska man förenklat inte sitta med tillgångar utanför Sverige, då dessa generellt kommer bli mindre värda med fallande dollarkurs.

I Asien inelds nu veckan med uppgångar. ASX 200 +0.55%, Hang Seng -0.10%, Nikkei 225 +0.53% och Straits Times +1.47%. Vad det har för betydelse för den svenska och de europeiska börserna under måndagshandeln tills husse i USA öppnar igen är skrivet i himlen.

Vad som sker idag är att de amerikanska elektorerna lägger sina röster på vem som ska vara USA:s president de kommande fyra åren. Själva elektorsrösterna ska dock inte räknas av kongressen förrän typ den 6:e januari, när kongressledamöternas häst- och vagn nått huvudstaden.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar