Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-12-14 06:23

Måndagen inleds upp på de asiatiska börserna, efter ännu negativ börsvecka

Efter att ha avslutat den andra negativa börsveckan i Sverige och USA på raken inleder marknaden handeln i Asien under måndagsmorgonen med uppgångar och små rörelser på valutamarknaderna.
2020 har just börjat på bilden
Förra veckan stängde S&P-500 med -0.96% på veckan och OMXSPI -0.21%, vilket innebär att det var den andra negativa börsveckan på raken, även om det inte var någon större dramatik i rörelsernas storlek.

Lugnet fortsätter på den inledande måndagshandeln med små valutarörelser inte värd att uppmärksamma. Inte ens Brexit-pundet rör sig särskilt.

Guldet kostar 498:- SEK per gram och dollarn ligger fortfarande på 8:45 USDSEK. Kanske kan området i 8:40-8:48 anses vara det nya stödområdet efter att dollarn tagit ett kliv ner de senaste veckorna. 

En så kallad valutaexpert menar att dollarn ska ner mer och kommer bottna runt 2024, utifrån att dollarn korrellerar med Rogers 15-åriga råvarucykler. I så fall ska man förenklat inte sitta med tillgångar utanför Sverige, då dessa generellt kommer bli mindre värda med fallande dollarkurs.

I Asien inelds nu veckan med uppgångar. ASX 200 +0.55%, Hang Seng -0.10%, Nikkei 225 +0.53% och Straits Times +1.47%. Vad det har för betydelse för den svenska och de europeiska börserna under måndagshandeln tills husse i USA öppnar igen är skrivet i himlen.

Vad som sker idag är att de amerikanska elektorerna lägger sina röster på vem som ska vara USA:s president de kommande fyra åren. Själva elektorsrösterna ska dock inte räknas av kongressen förrän typ den 6:e januari, när kongressledamöternas häst- och vagn nått huvudstaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar