Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-12-27 13:37

Läsarna: Något fler julkort i år

Läsarna bekräftar min anekdotiska uppfattning om fler julkort i år, även om det kanske inte är en jättestor skillnad.
Sälen - för kroppen och själen. Arkivbild.
Av 449 respondenter - lågt för bloggen där svaren brukar vara 2000 - 3000 stycken - uppger 14.5% att de postat färre julkort i år än 2019, medan 26.7% uppger att de postat fler. Det är en väsentlig skillnad med tyngdpunkt på att skicka fler julkort inom bloggens läsekrets.

När det gäller att ta emot julkort så uppger 25.6% att de fått färre julkort i år, medan 31.0% uppger att de fått fler. Inte så stor skillnad kanske, men fortfarande en skillnad.

Faktiskt facit för Sverige borde kanske PostNord kunna ordna, utan ovanstående gäller förstås bara bloggens läsare.

4 kommentarer:

 1. Det är nog inte bara anekdotiskt.
  Elisabeth Hansson, chef för brevaffären i Postnord Sverige, citerades i Aftonblaskan att prognosen för 2020 var 30% fler julkort än förra året. 18,8 miljoner 2020, 14,5 miljoner 2019.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dock behöver man bara gå tillbaka till 2017 (20,5 miljoner) för att det skulle vara mer, och 2010 var det 35 miljoner så det är nog bara en tillfällig uppgång i en dalande trend?

   Radera
  2. Har varken skickat eller fått några på flera år.. Den sista som gav upp vet jag knappt om den ska räknas brevbäraren gjorde sitt bästa för att leverera så jag fick flera år julkort till en namne några uppgångar bort.

   Radera
 2. Har inte skickat vare sig fler eller färre julkort än vanligt. De går till barn och gamla. Till barnen för att de blir glada och till de gamla för att de fortfarande skickar "för att det skall vara så". Har slutat köpa julfrimärken. Man måste köpa en hel karta och den går inte åt.

  SvaraRadera