Cornucopia?

Aktuellt

Gamestop-bubblan förklarad

Aktien för det döende bolaget Gamestop har rusat extremt de senaste dagarna efter en samordnad blåsning på Reddit och orsakat att minst en b...

2020-12-23 11:50

Konjunkturen rekylerar ner till oktobers nivå

Enligt Konjunkturinsitutets barometerindikator ("konjunkturbarometern") rekylerar ekonomin tillbaka till den nivå som gällde i oktober. Bygg och hushåll går mot strömmen, och de senare är inte längre i djup lågkonjunktur.
Konjunkturbarometern

Nedgången i konjunkturen får väl ses som väntad, men det är intressant att hushållen blivit starkt positivare och nu inte längre är kvar i djup lågkonjunktur.

Sämst är det fortsatt för tjänstesektorn som är kvar nere på blodrött. 

Tillverkningsindustrin nådde inte heller inte överhettning utan vände från novembers +9.9 och ligger nu på +6.9 och detaljhandeln nådde inte högkonjunktur utan vände ner från -0.3 till -2.5.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. Så det är fortsatt köpläge på börsen enligt KB strategin? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Antar det, sen är väl frågan hur man ska tänka när den går upp under lågkonjunkturen.. Bara köpa allt bara stiger ;-)

      Radera