Aktuellt

SCB: 2020 hade högsta antalet döda per capita sedan år 2012

SCB:s slutliga befolkningsstatistik för Sverige och år 2020 är nu publicerad. Den visar att pandemiåret 2020 hade det högsta antalet döda pe...

2020-12-14

Googles alla tjänster utom sökmotorn nere i en halvtimme - drabbade bloggen

Googles samtliga tjänster gick ner i en halvtimme mellan ca 13:00 och ca 13:30. Därmed var bloggen, som kör på Googles annars stenstabila plattform Blogger, nere i en halvtimme. Problemen verkar vara över just nu.
Google
Det var alltså inget specifikt just för bloggen, utan alla Google-tjänster som stöder någon form av inloggning verkar ha drabbats. En del gick att använda i inkognitoläge, men så inte den här bloggen. Bland annat innebar det att Google Mail var nere, vilket kanske var det allvarligaste med incidenten.

Tack och lov fungerade sökmotorn, så Googles personal kunde googla hur man skulle lösa problemet.

Google löste dock problemet snabbt, och det mesta verkar fungera som avsett nu.

7 kommentarer:

 1. Shields up. Prepare to go dark \w/

  SvaraRadera
 2. On topic: Det värsta var att jag inte kunde streama musik över youtube, men i incognito fungerade det så det måste varit problem att läsa användardatan.

  OT: Dödligaste november på över 100 enligt SCB, apropå att september tydligen den minst dödliga någonsin och det lyftes fram här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man inte justerar per capita så är det alltid den dödligaste månaden pga stigande befolkning.

   Radera
  2. Justerat per capita är det dödligast sedan 2012. 2013 var dödligare.

   Radera
  3. Varför kablar man ut en sådan nyhet utan att ta hänsyn till per capita? Helt ofattbart imo.

   Radera
  4. Kanske för att trenden för totalt antal döda/år har varit nedåtgående åtminstone sedan år 2000 trots stigande befolkningstal. Detta skulle kunna bero på att effekten av den ökade medelivslängd är större än effekten av befolkningsökningen

   Radera
 3. Kanske blir mer sånt här strul framöver i och med att NASA beäknar att solaktiviteten och således solstormar kommer att öka de närmaste 5 åren.

  SvaraRadera