Cornucopia?

Aktuellt

Gamestop-bubblan förklarad

Aktien för det döende bolaget Gamestop har rusat extremt de senaste dagarna efter en samordnad blåsning på Reddit och orsakat att minst en b...

2020-12-14 13:42

Googles alla tjänster utom sökmotorn nere i en halvtimme - drabbade bloggen

Googles samtliga tjänster gick ner i en halvtimme mellan ca 13:00 och ca 13:30. Därmed var bloggen, som kör på Googles annars stenstabila plattform Blogger, nere i en halvtimme. Problemen verkar vara över just nu.
Google
Det var alltså inget specifikt just för bloggen, utan alla Google-tjänster som stöder någon form av inloggning verkar ha drabbats. En del gick att använda i inkognitoläge, men så inte den här bloggen. Bland annat innebar det att Google Mail var nere, vilket kanske var det allvarligaste med incidenten.

Tack och lov fungerade sökmotorn, så Googles personal kunde googla hur man skulle lösa problemet.

Google löste dock problemet snabbt, och det mesta verkar fungera som avsett nu.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. Shields up. Prepare to go dark \w/

  SvaraRadera
 2. On topic: Det värsta var att jag inte kunde streama musik över youtube, men i incognito fungerade det så det måste varit problem att läsa användardatan.

  OT: Dödligaste november på över 100 enligt SCB, apropå att september tydligen den minst dödliga någonsin och det lyftes fram här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man inte justerar per capita så är det alltid den dödligaste månaden pga stigande befolkning.

   Radera
  2. Justerat per capita är det dödligast sedan 2012. 2013 var dödligare.

   Radera
  3. Varför kablar man ut en sådan nyhet utan att ta hänsyn till per capita? Helt ofattbart imo.

   Radera
  4. Kanske för att trenden för totalt antal döda/år har varit nedåtgående åtminstone sedan år 2000 trots stigande befolkningstal. Detta skulle kunna bero på att effekten av den ökade medelivslängd är större än effekten av befolkningsökningen

   Radera
 3. Kanske blir mer sånt här strul framöver i och med att NASA beäknar att solaktiviteten och således solstormar kommer att öka de närmaste 5 åren.

  SvaraRadera