Cornucopia?

Aktuellt

Gamestop-bubblan förklarad

Aktien för det döende bolaget Gamestop har rusat extremt de senaste dagarna efter en samordnad blåsning på Reddit och orsakat att minst en b...

2020-12-10 08:06

Fortsatta nedgångar i Asien på torsdagsmorgonen efter negativa amerikanska börser

Medan den amerikanska dollarn har återhämtat sig något föll de amerikanska börserna under gårdagen, och nedgången fortsätter i de asiatiska tidszonerna. Börsnedgången i USA var dock från börsrekord.
Dagschart S&P-500
Dollarn har stigit något och kostar nu 8:48 USDSEK, men är fortfarande nära sin svagatse nivå sedan 2018. Guldpriset kämpar på och ligger strax över 500:- SEK per gram.

Stockholmsbörsen stängde i princip oförändrat på -0.01% för OMXSPI igår, medan S&P-500 stängd epå -0.79% och Nasdaq 100 på -2.15%. Tesla föll och gick -6.99%, men förvisso från nästan börsrekord. Börsindex, både Nasdaq 100 och S&P-500 slog börsrekord i förrgår, så gårdagens nedgångar var från de högsta nivåerna någonsin och därmed inte direkt något att få panik över.

Nedgångarna fortsätter i Asien under morgonen.

ASX 200 går -0.67%, Hang Seng -0.54%, Nikkei -0.23% och Straits Times -0.43%. Stabila nedgångar över hela linjen talar väl för negativ börs i Sverige och Europa idag.

Det framkommer allt fler problem med Pfizers vaccin, vilket dock inte bör påverka vaccinerad flockimmunitet - även om brittiska staten avråder gravida och allergiker från att vaccinera sig, så är ju antalet doser begränsade och det är totala antalet doser som avgör flockimmunitet, inte att vissa grupper ska avstå det framstressade vaccinet. Mer om det i ett separat inlägg
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Går alltmer likvid på börsen nu. Gissar vinsthemtagningar och osäkerhet på börsen inför årsskiftet.

    SvaraRadera