Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-12-10 08:06

Fortsatta nedgångar i Asien på torsdagsmorgonen efter negativa amerikanska börser

Medan den amerikanska dollarn har återhämtat sig något föll de amerikanska börserna under gårdagen, och nedgången fortsätter i de asiatiska tidszonerna. Börsnedgången i USA var dock från börsrekord.
Dagschart S&P-500
Dollarn har stigit något och kostar nu 8:48 USDSEK, men är fortfarande nära sin svagatse nivå sedan 2018. Guldpriset kämpar på och ligger strax över 500:- SEK per gram.

Stockholmsbörsen stängde i princip oförändrat på -0.01% för OMXSPI igår, medan S&P-500 stängd epå -0.79% och Nasdaq 100 på -2.15%. Tesla föll och gick -6.99%, men förvisso från nästan börsrekord. Börsindex, både Nasdaq 100 och S&P-500 slog börsrekord i förrgår, så gårdagens nedgångar var från de högsta nivåerna någonsin och därmed inte direkt något att få panik över.

Nedgångarna fortsätter i Asien under morgonen.

ASX 200 går -0.67%, Hang Seng -0.54%, Nikkei -0.23% och Straits Times -0.43%. Stabila nedgångar över hela linjen talar väl för negativ börs i Sverige och Europa idag.

Det framkommer allt fler problem med Pfizers vaccin, vilket dock inte bör påverka vaccinerad flockimmunitet - även om brittiska staten avråder gravida och allergiker från att vaccinera sig, så är ju antalet doser begränsade och det är totala antalet doser som avgör flockimmunitet, inte att vissa grupper ska avstå det framstressade vaccinet. Mer om det i ett separat inlägg

1 kommentar:

  1. Går alltmer likvid på börsen nu. Gissar vinsthemtagningar och osäkerhet på börsen inför årsskiftet.

    SvaraRadera