Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2020-12-22 15:56

Flytta till litterär villa för 2 MSEK och jobba på distans?

En villa där ägaren har mycket god litterär smak finns nu till salu för endast 1 995 000:- SEK i natursköna Leksand. Du får nästan 200 m2, tre sovrum och rejäla förvaringsutrymmen till priset av en mindre etta utan separat kök i Stockholm.
Ja, ja, det är Mora på bilden.
Huset har dessutom 7.68 kWp solceller installerade 2018. I övrigt får du 149 m2 med öppen planlösning samt tre sovrum, samt hela 39 m2 biytor som förråd och groventré i källaren. Enbart förvaringsutrymmena i källaren överstiger alltså storleken på en lägenhet i Stockholm för priset 2 MSEK, om det nu ens finns några så billiga lägenheter.

Det mesta i huset verkar ha ordnats efter 2010, inklusive renovering av fönster i den äldre delen av huset så sent som förra året. 

Trädgården har två växthus och ordentliga odlingsbänkar och odlingsytor för den som vill odla lite grönt hemmavid, och en kamin för nödvärme när zombieapokalypsen permanent bryter strömmen.

Den däckade uteplatsen är i sig 2-3 gånger så stor som den där Stockholmslägenheten.

Villan torde vara prefekt för den som i lugn och ro vill dra sig tillbaka och distansarbeta med gott om utrymme istället för att stressa runt i överprissatta Stockholm och visar att villor knappast är dyra utanför storstadsområdena. Beräknad boendekostnad vid en halv miljon i egen insats är 5400:- SEK i månaden, plus amortering.

Dessutom får du god litterär smak och läser Redovisningsavdelning Marviken på den här adressen.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

8 kommentarer:

 1. Snyggt hus, i ett annat liv så hade jag köpte det.

  SvaraRadera
 2. 5400kr/mån.

  Det låter dyrt jämfört med en maxbelånad liten lägenhet i Stockholm. Och däri ligger väl problemet.

  SvaraRadera
 3. Måste vara hockeylagets rykte som håller nere priset på fantasinivåer.
  Annat på Brynäs, Sveriges Manhattan.

  SvaraRadera
 4. Känns som att placeringen av herr Wilderängs bok är en medveten strategi då eventuell vetskap att det kan tas upp i bloggen, ökar exponeringen. Dock har jag svårt att tro att Lars har tid att sitta och titta runt på hemnet annonser för att upptäcka sådana detaljer så kan det vara så att det finns något samarbete mellan mäklare och herr wilderäng?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du inte fattat det så är detta mina bok- eller bloggläsare själva som gör detta och kontaktar mig.

   Radera
  2. Ja, gratis reklam för säljaren via bloggen. Och lite reklam till författaren. En win-win.

   Radera
  3. Det uppskattas också av oss som inte hänger tillräckligt på Hemnet annars att få små inblickar i bostadsmarknaden på andra håll.
   (Inte för att det nödvändigtvis är representativa objekt, men man har väl en någorlunda känsla för vad motsvarande hade kostat i sitt eget grannskap i alla fall)

   Radera