Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2020-12-30 13:57

Finansminister Magdalena Andersson (S) räddar svenskarnas skidsemester och Skistar - åkte skidor i Sälen över jul

Aftonbladet avslöjar komplett med foton att finansminister Magdalena Andersson (S) åkte skidor i Sälen över jul. Därmed har hon räddat svenskarnas skidsemester och även börsnoterade bolaget Skistar, som man nu knappast kan stänga ner med pandemilagen efter den 10:e januari. Skistaraktien stiger sedan avslöjandet.
"Så här kul var det att åka skidor i Sälen"
Det är förstås lite surt för alla de svenskar som avstått eller ställt in sin skidsemester, men facit har vi nu med ett godkännande från självaste finansministern med regeringens näst tyngsta post. Det var helt okej att inte bara åka skidor i Sälen fyra dagar innan jul, några dagar efter Löfvens "julen är inställd"-tal, utan dessutom hyra skidorna i en skidbutik. 

Så det är enligt regeringen fritt fram att åka på skidsemester, trots coronapandemin.

Skistaraktien stiger på beskedet.
Femminuterschart Skistar. Det syns tydligt när Aftonbladet släppte nyheten.

Regeringen vill införa en godtycklig och despotisk pandemilag från den 10:e januari, som ger dem rätten att stänga ner i princip vilket företag eller förening som helst i landet och även vidta "andra åtgärder", dvs i princip vad som helst för att nå målet.

Oron har varit att man kommer stänga ner svenskarnas skidsemsterar, vilket nu ter sig som en extrem form av hyckleri efter att finansministern alltså åkt skidor.

Pandemilagen kan förslagsvis förpassas i soptunnan och inte läggas fram för votering i riksdagen. Om den går igenom och regeringen ger sig på köpcentrum eller skidorter, så är det bara att överklaga och vägra acceptera eventuella böter så får staten dra 10 000-tals bötervägrande svenskar inför domstol. Ni har moralen på er sida, utifrån Magdalena Anderssons agerande här, eller för den delen Löfvens eller Johanssons. 

I övrigt är det knappast någon smittorisk att bo i en fjällstuga med självhushållning och åka skidor ute i friska luften. Vad som är fel här är att regeringen lurat svenskar att ställa in jul och vintersemestrar, fast de själva åker på dessa.

Hör ni ett pysande ljud? Det är hela den svenska regeringens coronastrategi som punkterats och pyser ut i media. Förmodligen hade Anders Ygeman inte lyckats boka ett mötesrum där man kunde informera begåvningseliten i regeringen om pandemiråden man tryckt ner i halsen på svenska folket.

48 kommentarer:

 1. Pandemilagen i soptunnan, nog med förslag.

  SvaraRadera
 2. Ser inget konstigt här. Hon gör som alla andra skulle göra om man VET att det ska stängas ner. Dvs passa på innan det är för sent...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, 10 januari är ju precis perfekt inför sportlovet.

   Radera
  2. Tur då man har egen stuga och föredrar att gå på tur eller att ta skotern.

   Radera
 3. Ygeman då, hans fingrande i nån syltburk har inte avslöjats än? Eller är han fri från skuld....?

  Nu kan jag med gott samvete, eller nej, med dåligt för vårdpersonalen skiter i om jag heter Löfven eller Svensson, träffa två vänner på nyår efter att träffat noll på jul, och knappt varit i närheten av bekanta sedan jag vet inte när.

  Jag har reducerat riskerna, men inte nollat dem. Men ja det kommer bli hemskt svårt att motivera folket att fortsätta hålla ut. Jag tror alla tänker "nu är det fritt fram för nu har vaccinet kommit" och så chansar man att det går bra.

  SvaraRadera
 4. Hon är väl inte dum heller, självklart så åker hon till fjällen medan de ännu är öppna.
  Andersson om någon vet väl vad som är på gång?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar att hela coronahysterin är bara en fake... och att konspirationsteoretikerna har rätt.

   Radera
  2. Du sa det själv, hysteri, men viruset finns och kan vara allvarligt främst för äldre och sjuka, men ingen överdödlighet för det, bara kraftigt överdrivna reaktioner på viruset och ofta meningslösa.

   Radera
  3. Överdrivet vet jag inte. Läkarna försökte lösa det smidigt i våras men när det blev allmänt känt med att passiv dödshjälp tillämpade så vågar man vill inte längre. Då skickas alla in på sjukhus för att dö på IVA istället med följden att vården överbelastas och ingen annan sjukvård utförs. Då kan en person i sina bästa år i värsta fall dö av något man skulle överlevt om det åtgärdats i tid. Därav vill man bromsa smittspridningen.

   Radera
  4. Ett perspektiv kan vara att se det som en förlängning av vårdkrisen, köer och patienter i korridorerna är inte direkt något nytt.

   Radera
 5. Även om ”avslöjandet” om MA är en del av att förminska det som SL gjort är det ändå bara så bedrövligt. Har själv avstått från att träffa barn och barnbarn, de bor i andra regioner än jag, i flera månader för att dra mitt strå till stacken. Även avstått från resor, framförallt av hänsyn till sjukvården men även för att minska risken för egen del, och andras! Vad gör då de som ska leda landet, OBS! avstår från att skriva styr, spottar på alla de som försöker ta ansvar! En bedrövelse utan dess like, och så undras det över varför politikerföraktet ökar!!
  Sen är det som Lars påpekar: löjligt tyst från den s.k. oppositionen. Det är väl bara så att snart kommer bilder Kristersson och de andra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När ska folk sluta dra strån och börja tänka istället?

   Radera
 6. Ska vi tro att pandemilagen blir så urvattnad att ministrar m fl kan fortsätta att riskfritt bryta mot givna rekommendationer även om de upphöjs till lag.

  SvaraRadera
 7. Vi har inte ledare, vi har hycklare. Som det brukar bli när den som bestämmer röstas fram i något som mest liknar en "baren" utröstning. Mer än hälften av de röstberättigade saknar intresse för politik och är så dumma att de inte vet det mest rudimentära om ekonomi. Ändå röstar de och är övertygande om att deras åsikt är lika mycket värd som alla andra.

  SvaraRadera
 8. Jag har dubbelmoral vilket är himla praktiskt. Jag predikar en moral för andra och tillämpar en annan mer ansvarslös för min egen del.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har tur som har två moraler. En del har bara en moral och några tycks sakna moral helt.

   Radera
 9. "Moralen är ett permanent angrepp på den starkares rätt! Thomas Niederreuther"

  SvaraRadera
 10. Jag har hela tiden resonerat så att man måste ha "tvingade" rekommendationer som ger någon form av konsekvens om man bryter mot den, annars är det bara ett spel för gallerierna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Genussamtal och pizza hos en GulaBlend-tant på socialen skulle få vem som helst att stanna hemma.

   Radera
 11. Det är som prästerna som i svavelosande predikningar fördömde utomäktenskapliga sexuella förbindelser men som blev avslöjade med byxorna nere. Även efter hor och lönskaläge försvann från straffrätten var dessa prästers status i allmänhetens ögon kraftigt naggat i kanten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min mamma växte upp i en österbottnisk kyrkby full med laestadianer och pietister och hon avskydde de alla. Hon påstår att det fanns ett uttryck där: "hal som en prästkuk" ("liukas kuin papin kulli" på finska).

   Radera
  2. Min mamma påstod att när det kom en ny predikant till byn, så började unga kvinnors magar växa på ett oroande sätt.

   Radera
 12. Får lite kräksmak i munnen av detta. Vi andra avbokar. Maggan åker till fjällen ändå.

  Måttet var rågat redan när Löfvén skulle ut i julhandeln... nu Magdalenas fjällresa...

  Vilka jävla kålsupare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt! Vi har varit i sträng karantän hemma och offrat vår traditionella utelunch en gång i veckan.

   Radera
 13. Är det någon som avstått fjällsemester eftersom Skistar är fullbokad i Sverige?

  SvaraRadera
 14. De uppträder precis som jag skulle om jag redan var vaccinerad. Kanske Gun-Britt, 91 inte var absolut först?

  SvaraRadera
 15. Det kan vara på sin plats att på nytt lyssna på Stefan Lövens tal den 22 November.
  Se länk till en textversion: https://www.regeringen.se/tal/2020/11/statsminister-stefan-lofvens-tal-till-nationen-den-22-november-2020/

  Några utdrag, OBS, meningarna är urklippta och sammansatta på ett nytt sätt. Läs gärna hela talet.
  .."Men alla måste göra mer.
  Det är på dig och mig det beror. "..
  ..Alla saker som du skulle vilja göra, men inte är nödvändiga:
  Ställ in. Boka av. Skjut upp."
  .."Till dig som eventuellt känner att det här inte angår dig vill jag säga detta:
  Även du som blir lindrigt sjuk kan smitta andra. På restaurangen, på jobbet, under hemmamiddagen, på bussen eller i butiken.
  En främling du smittar kan bli väldigt sjuk.
  En vän du smittar kan behöva vård.
  En mor- eller farförälder du smittar kan komma att dö.
  Det är för de människorna du ska göra uppoffringar. Det är för de människorna du måste visa beslutsamhet, självdisciplin och ansvarskänsla."

  Det var ett bra tal. Uppenbart redan då att Löven inte hade skrivit det själv. Mer tydligt nu.
  När politikerna så flagrant och upprepat avviker från sina egna pekpinnar så ger det perspektiv på alla andra tidigare och framtida skandaler. Det är lättare att förstå dem nu. Det går inte längre att ha några som helst förväntningar på våra politiker.

  Värst nu är dock tystnaden. Att de alla vägrar att förklara sig och be om ursäkt. De håller tyst eftersom det verkar fungera bäst. Jag uppmanar alla som läser och upprörs att själva skriva en kort kommentar. Bara för att visa att vi inte accepterar deras tystnad. Annars blir det mer tystnad vi får.

  Om inte annat för underhållningsvärdet av att se och höra hur politikerna ska förklara sig ur det här. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han läste ju bara det nån skrev ihop åt honom...

   Radera
  2. Ja det verkar så. Läst men inte förstått.

   Radera
 16. Alltså, hörrni, det där med fjällresa och skidhyra borde gå att klara alldeles utmärkt under rena isoleringsvillkor. Egen bil upp. Kaffe i termos och smörgåsar på rastplats utomhus. Egen stuga med egen parkering. Skidorna levererade till dörren innan ankomst. Helt självhushåll med råvaror (nåja pizza) hemlevererat och lämnat utanför dörren utan personlig kontakt. Väl ute i backarna finns alla möjligheter i världen att lämna goda avstånd till andra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du verkar verkligen inte förstått själva grejen. En regering som talar om för alla andra vad, hur och varför de ska göra, eller inte göra, olika saker ska föregå med gott exempel. Auktoriteten och förtroendet försvinner fullständigt när de själva struntar i det som vi andra förväntas göra. Sen går det givetvis att hitta öppningar, men vad det inte det man inpräntade i menigheten: Hitta inte genvägar!

   Radera
  2. Håller med om allt men just Magdalena är faktiskt helt fläckfri här (förutsatt att hon hade karantänmässigt boende och uppförande i fjällen).

   Det mest skrämmande med Steffes "sperm walk" i Gallerian är att han framstår som en total idiot. Zaphod Beeblebrox hade åtminstone roligt på jobbet medan Steffe bara framstår som en retard.

   Jag lovar följande: Hade Steffe och entourage bara haft munskydd så hade varumärket "Landsfader" funkat även 2021. Nu verkar det kört.

   Radera
  3. Fläckfri är kanske att ta i. Dock på sitt sätt lite trist att Magda skulle göra bort sig i detta, i stort sett den enda i regeringen som har någon form av utbildning och framförallt utbildning som är kopplad till taburetten. Hon verkar trots allt hyggligt begåvad, trots att hon är socialist med alla de begränsningar som det innebär. Sen kanske Liftarens Guide... är nåt för regeringen att läsa: De verkar vara rätt ute i det ”blå” för det mesta.

   Radera
  4. Men då så, då är ju allt tal om "Ställ in. Boka av. Skjut upp." helt onödigt då. Vi har politiker i ledande ställning som vädjar medborgarna att ställa in sin [skidsemester], du anar alltså inget hyckleri när vi sedan har en socialminister som själv åker på [skidsemester]?

   Radera
  5. Jag har inte sagt något om socialministern. Hon är alltigenom föraktlig. Nu gällde det finemangsministern och hon klarar sig så här långt. En fjällsemester kan genomföras under fullständigt pandemisäkra former och tills jag vet mer får jag anta att Magdalena uppfyllde alla renhetskrav.

   Radera
  6. Äsch då, nu kan jag inte redigera inlägget men jag syftade på Magdalena Andersson. Om vi har en stadsminister som vädjar till invånarna att ställa in planerade resor och aktiviteter förväntar jag mig att vi har en finansminister som helhjärtat ställer sig bakom hans uppmaning.

   Radera
  7. Chipp. Helt pandemisäkert är väl ganska svårt för en finansminister på utflykt, som även hon omges av ett antal livvakter dygnet runt. Det är knappast som en vanlig familj som åker till en stuga.

   Radera
  8. Har du åkt skidor och upplevt liftkö så vet du nog att MA inte kommer kunna hålla avstånd. 2 meter är mycket, som en säng är lång. Nästa gång du går ut, kolla hur många gånger du misslyckas med det. Att handla i butiker är omöjligt utan komma andra närmare än 2 meter, liftkö likaså. Men det är kanske inte det största problemet med de resande och shoppande ministrarna. Problemet är att de underminerar hela strategin, att folk ska göra så lite som möjligt och träffa så få som möjligt för att bromsa smittan. Magdalena skulle givetvis hoppat över skidresan, Dan borde fattat att hans utlandsresa skulle bli svår att dölja. Morgan och Stefan borde klickat hem sina prylar eller ringt en vän " hej, om jag skickar bilder på vad jag behöver, kan du handla? Vill verkligen inte synas i butik just nu. Tack, jag swishar"

   Radera
 17. Vi har ju även MSB:s Generaldirektör Dan Eliasson som behagade sig ta en liten nöjestripp till Kanarieöarna. "Håll i, håll ut, var en del av lösningen", jo tjena!

  SvaraRadera
 18. Jag ser ett jordnära exempel. En bostadsrättsförening har problem med att grovsopprummet missbrukas och allt för många struntar i ordningsreglerna vilket orsakar extrakostnader för bostadsrättsföreningen samt allmän irritation. Ordföranden för föreningen undertecknar skarpt formulerade informationsblad som regelbundet skickas ut till medlemmarna där skärpning anbefalles med hänvisning till ordningsreglerna.


  Sedan avslöjas att ordförande själv är en av de största syndaren mot de fastställda ordningsreglerna. I en sunt fungerande förening blir ordförande avsatt, om inte förr, senast vid nästa ordinarie stämma. Uppenbarligen gäller lägre krav för ledande befattningshavare i Sveriges regering än en sketen bostadsrättsförening.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är att ingen annan vill ha ordförandeposten i föreningen... Inte egentligen. Lättare att inte sitta i styrelsen och få gnälla utan att behöva ta ansvar.

   Radera
  2. Tung sanning! Har suttit i tre såna där styrelser. Numera glädjer jag folk genom att agera "Extern ordförande" på årsmötena. Rekordet från "vederbörligen utlyst" till "Mötets avslutande" är strax över 12 minuter. Det första man gör är att ställa upp ett recording device mitt på bordet - "...det är för att sekreteraren skall kunna komma ihåg allt till verksamhetsberättelsen - vi raderar givetvis allt..."

   Radera
  3. Och det stämmer in på oppositionen likaväl. De vill inte heller sitta på ordf posten, bara manövrera dit regerignen klasar runt i så mycket skit som det bara går.

   Radera
  4. Jag tror att man som förtroendevald alltid måste agera som om man alltid är övervakad. Allt kommer fram förr eller senare,speciellt idag när vem som helst med smartphone kan agera skvallerjournalist. Politiker har rätt till privatliv. Men de bör inte agera tvärt mot de direktiv som de önskar att övriga ska följa. Jag hoppas verkligen att journalisterna inte låter dem ducka vid nästa pk.

   Radera
 19. Eller lättare att inte sitta i styrelsen och slippa allt gnäll...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att inte ta någotsomhelst ansvar är enklare menar du?

   Radera
  2. Emigrera. Visst är det så, men då ska man heller inte gnälla. Ansvar verkar ju sen inte automatiskt följa med att sitta ledningen, se regeringen tex.

   Radera
 20. Korruption när den är som bäst. Regeringen finansierar flygplatsen i Sälen för Skistars räkning på Per Nuders order (styrelserdförande i Skistar). Maggan får en semestertripp till samma anläggning på Skistars bekostnad lite senare.

  SvaraRadera