Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2020-12-24 15:00

En alldeles särskild God Jul!

Så God Jul där ute i stugorna, denna alldeles särskilda goda jul, där många av er sitter och har julfirande över videolänk på distans, eller utan de ni brukar fira med. Just precis nu börjar Kalle, så ni kanske får möjlighet att plocka fram mobilerna utan att anses vara oartiga?
Julbord
Det finns fortfarande en hel del teknikutveckling och målgruppsinriktning för videokonferensprogramvarorna, som historiskt har haft sitt fokus just på konferens och möten. Vilket inte nödvändigtvis är samma sak som sociala evenemang. Särskilt inte med lite fler framför samma kameran. Det gör att varken Teams, Zoom eller Skype mfl nödvändigtvis fungerar rakt av. Man kan också gissa att det kommer komma mer vidvinkelkameramöjligheter på inbyggda dator- och prylkameror framöver, även om det idag går att lösa med externa konferenskameror.

Håller fast vid min tes att det fortfarande ej kommit en killer app inom livesocialmedia, vilket bör vara inriktat mot privatpersoners behov istället för det yrkesmässiga.

Jag hoppas ni oavsett om ni har fått kompromissa kring julfirandet eller ej har haft en riktigt bra julafton än så länge. Gäller särskilt er som sitter ensamma(re) i år.

God Jul!
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

9 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. God Jul själv, och alla andra!

  "Matadoren blev jätterädd..."

  SvaraRadera
 3. God jul! Tack för en trevlig blogg!

  SvaraRadera
 4. Som vanligt bra, men vi fick ta julklapparna i två sittningar då flera coronashoppat på gränsen till hysteriskt. Alla var dock nöjda och hade riktigt roligt. Efter typisk svensk julmat: gratinerad hummer och ishavskräftor, återstår efterrätt och hemfärd för de besökande deltagarna.

  SvaraRadera
 5. God jul "bloggardjävel". Vi tolererar dig lite extra nu i jul. :)

  SvaraRadera